حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری در دیدار مدیرعامل و معاونین شرکت برق منطقه ای استان فارس ضمن اعلام آمادگی برای اجرای طرح تامین و تولید انرژی برق و نصب آیینه های خورشیدی در پشت بام آستان حضرت شاهچراغ (ع) اظهار داشت: جنوب کشور و فارس بستر مناسب برای تولید انرژی خورشیدی دارند و باید بیش از آن مورد استفاده قرار گیرد.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) با اشاره به تجربه کشور چین اظهار داشت: بسیاری از ساختمان ها در چین تولید کننده برق هستند ، دشت ها و کوهها دراین کشور تولید کننده انرژی پاک است ، این الگویی است که باید از آن بهره بگیریم.
وی ادامه داد: در چهار دهه گذشته، تولید و انتقال و توزیع برق در کشور واقعا متحول شده است ، این از برکات نظام اسلامی است که اکنون شاهدیم دورافتاده ترین روستاها هم از مزیت و نعمت برق برخوردارند ، و می توان گفت که انقلابی در این عرصه رخ داده است.
کلانتری اضافه کرد: در عین حال باید زیر ساخت ها توسعه یابد ، نمی توان این بخش را نادیده گرفت ، اگر غفلتی در حوزه زیر ساخت ها صورت گرفته باید جبران شود، در زمینه صادرات برق هم باید تلاش بیشتری شود.
وی خاطرنشان کرد: صادرات برق از نظر ارتباطات سیاسی هم بسیار مهم است ، کشورمان این قابلیت و استعداد را دارد تا از نظر سیاسی و فرهنگی با صادرات برق زمینه افزایش مبادلات را فراهم کند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان فارس نیز در این دیدار گفت: آستان قدسی حرم مطهر شاهچراغ هم با نصب سلول های خورشیدی فرهنگ سازی می کند و هم در این مکان مقدس انرژی خورشیدی تولید خواهد شد.
یداله حقیقی افزود: حدود هشت تا ۱۰ درصد از کار نصب سامانه های خورشیدی در این مکان پیش رفته است و مابقی هم در حال اجرا است.
وی با اشاره به پیشینه تولید انرژی خورشیدی در این استان و جنوب کشور گفت: استان فارس تاکنون ۷۰۰ مگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی نصب شده دارد که این ظرفیت تا ۲ هزار مگاوات قابل افزایش و توسعه است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان فارس افزود: به عبارتی تا دو برابر ظرفیت تولید انرژی اتمی بوشهر می توانیم در فارس انرژی خورشیدی داشته باشیم و این موضوع با جدیت دنبال میشود.
وی در ادامه با اشاره به طرح تولید انرژی خورشیدی بر بام آستان شاهچراغ و ساختمان های اطراف اظهار داشت: این طرح در راستای فرهنگ سازی و مشارکت همگانی برای تولید انرژی پاک است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان فارس با بیان اینکه ضرورت تولید انرژی پاک بر کسی پوشیده نیست و برای حفظ محیط زیست و برای تداوم تولید باید تولید انرژی خورشیدی با جدیت دنبال شود، افزود: در حوزه انرژی پاک منابع متعددی دراستان فارس و جنوب کشور وجود دارد که باید از آن بهره گیری کرد.
وی ادامه داد: استان فارس شاهراه تبادل انرژی بین جنوب و شمال کشور است ، ۸۰ درصد انرژی کشور از استان فارس و بوشهر تبادل می شود؛ ظرفیت تولید انرژی در این حوزه ۹ هزار مگاوات است.
حقیقی گفت: مصرف ما در اوج مصرف تابستانی پنج هزار و ۶۰۰ مگاوات است ، بنا بر این حدود چهار هزار مگاوات مازاد مصرف داریم ولی از آنجا که تولید و مصرف برق بر اساس برنامه ریزی دیسپاچینگ و نگاه به شبکه سراسری است و نیازهای سایر استان ها و شبکه را هم باید در نظر گرفت ، بنا بر این در تابستان ها مشمول خاموشی می شویم.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان فارس خاطر نشان کرد : در عین حال با وجود ظرفیت های موجود ، در کل کشور کمبود برق و انرژی وجود دارد ، در سالهای گذشته این کمبودها بیشتر شده است و اقدام قابل توجهی برای افزایش تولید انجام نشده است.
حقیقی ادامه داد: با برنامه ریزی های صورت گرفته در دولت سیزدهم ۳۵ هزار مگاوات تا سال ۱۴۰۴ باید به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود ، این عدد بزرگی است و دولت به تنهایی نمی تواند آن را محقق کند، بنا بر این مشارکت و همراهی همه دستگاههای مسوول و سرمایه گذاران بخش خصوصی دراین بخش ضرورت دارد.
منبع