حضرت معصومه (س) الگوی امروزی مناسبی برای دختران ماست + فیلم

سید مجتبی طباطبایی، کارگردان سینما که در کارنامه خود فیلم سینمایی «اخت‌الرضا» را با محوریت حضرت معصومه (س) را دارد، گفت: شخصیت‌هایی نظیر حضرت معصومه (س) قادرند برای دختران امروز ما قابلیت الگو شدن داشته باشد به شرطی که بتوانیم به شکل مناسبی آنها را معرفی کنیم. من این موضوع را به عینه در اکران‌هایی که برای این کار رخ می‌داد مشاهده کردم. دختران جوان این سرزمین وقتی با سیره حضرت آشنا می‌شدند به‌شدت جذب او شده و سیره ایشان را قابل‌ تعمیم به زندگی امروز خود می‌یافتند. در ادامه تأکید می‌کنم زندگی حضرت معصومه (س) انتظار می‌رود جواب بسیاری خوبی برای اسلام‌ستیزان باشد.
 
وی افزود: سال‌هاست غرب با ساخت آثار متعدد نمایشی تلاش دارد تا چهره زن مسلمان را مخدوش نشان داده و به دنیا بگوید زنان مسلمان در خانه‌ها اسیر هستند درحالی‌که زندگی حضرت معصومه (س) نشان می‌دهد چگونه دختری در آن زمان به شوق دیدار برادر، مسافت دوری را سفر می‌کند و در طول سفر نیز تأثیرات اجتماعی خود را در محل‌هایی که اقامت می‌کند، می‌گذارد. در این میان اگر می‌بینیم تا حدی تولیدات اسلام‌ستیزانه توانسته تأثیرگذار باشد دلیلش را باید در کم‌کاری خودمان جستجو کنیم چون اگر ما بتوانیم سیره بزرگانی چون حضرت معصومه (س) را در قالب تولیدات فاخر به نمایش بگذاریم اتفاقات خوبی را رقم‌ زده‌ایم.
 
این کارگردان ادامه داد: باید این نکته را در کارهایی که می‌خواهند زندگی حضرت معصومه (س) را تصویر کنند، مدنظر قرار داد که بخش‌هایی از زندگی ایشان برای فیلم و سریال‌سازی انتخاب شود که برای جوان و نوجوان قابل‌ درک بوده و با آن ارتباط برقرار کند به ویژه زبانی که برای گویش انتخاب می‌شود حتماً باید امروزی باشد. من در «اخت‌الرضا» تلاش کردم این موضوع را مدنظر قرار دهم. زندگی حضرت معصومه (س) یک درس را برای همه دختران ما دارد آن‌هم اینکه اگر می‌خواهد راه پیشرفت را پیش گیرد توکل به خدا و پایبندی به فرامین دینی و اسلامی بهترین ابزار و یاری‌دهنده اوست.

وی در ادامه درباره چگونگی ساخت فیلم سینمایی «اخت‌الرضا» با محوریت حضرت معصومه (س) گفت: پنج سال پیش در عراق با پروژه‌ای تاریخی همکاری داشتم. در آن زمان این انگیزه در من شکل گرفت تا درباره حضرت معصومه (س) فیلمی را جلوی دوربین برم. درباره این شخصیت برجسته اطلاعات زیادی در تاریخ وجود نداشت برای همین ضروری بود کاری که انجام می‌شود با همکاری آستان مقدس امام حسین (ع) و حضرت معصومه (س) تولید شود. مذاکراتی در این رابطه صورت گرفت و بعد از تحقیق و پژوهش لازم با تولید این کار موافقت شد. در ابتدا قرار بود مستندی 40 دقیقه‌ای تولید شود اما در ادامه به این نتیجه رسیدیم تا اثر به یک مستند سینمایی تبدیل شود.
 
وی اضافه کرد: دلیل انتخاب زبان مستند نیز این است که الزام ساخت یک اثر سینمایی بحث درام‌پردازی و تخیل آن است برای همین ما گویش مستند را به سینمایی اضافه کردیم تا مستند بودن آن مورد توجه قرار گیرد. در بحث انتخاب بازیگران هم باید بگویم ما از بازیگران آنچنان چهره بهره نبردیم چون هدفمان این بود تمام بازی‌ها یکدستی لازم را داشته باشند. بااین‌وجود آقای طاهری بازیگر اصلی فیلم که در فیلم «ملک سلیمان» هم حضور داشتند، نقش اسحاق را برایمان بازی کردند. مجید امیری بازیگر تئاتر دیگر هنرمند ما در این فیلم بود که در جشنواره تئاتر جایزه بازیگری دریافت کرده است. سهیلا محققی و حمید تاجر دولتی دیگر بازیگران خوب این فیلم هستند.
 
این کارگردان درباره تصویرسازی از حضرت معصومه (س) گفت: جدا از اینکه معذوریت‌هایی برای این کار وجود دارد به شخصه به خودم اجازه نمی‌دهم تا چنین کاری انجام دهم. اهل‌بیت (ع) هر یک در ذهن ما تصویری دارند برای همین وقتی تصویرسازی صورت می‌گیرد آن چیزی که در ذهن ما است از بین می‌رود، بنابراین لازم است در این خصوص همیشه ما از تصویرسازی پرهیز داشته باشیم. 
  
طباطبایی در پاسخ به این سؤال که درگذشت حضرت معصومه (س) را بر مبنای چه سند تاریخی جلوی دوربین برده است، گفت: درباره درگذشت حضرت معصومه (س) چند نقل‌قول وجود دارد. یکی این نقل است که رنج سفر ایشان را از پا انداخت اما در کنار این روایت اتفاقی که در نزدیکی همدان برای کاروان حضرت معصومه(س) رخ داد را نمی‌توان فراموش کرد. این اتفاق نیز به حمله راهزنان به کاروان حضرت برمی‌گردد. نقلی دیگر به مسمومیت برمی‌گردد. نکته دیگر اینکه در این فیلم سعی نکردم شخصیت حضرت معصومه(س) را فرازمینی نشان دهم چون در این صورت مخاطب را از دست می‌دادیم. در این فیلم به مستندات وفادار بودیم برای همین از تصویرسازی اغراق‌شده، پرهیز کردیم.

وی در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: بحث تاریخ اسلام به ویژه در حوزه زنان اهل‌بیت (ع) بسیار مغفول مانده است. من تجربه کار قرآنی دارم. در قرآن سوژه‌های ناب انسانی در حوزه زنان وجود دارد. این امر را می‌توان در تاریخ اسلام هم تسری دارد. اتفاقاتی رخ داده که بنا به هر دلیل به مادران اهل‌ بیت (ع) نپرداخته‌ایم. برای مثال مادر، امام حسن عسکری (ع) یکی از این نمونه‌ها است. فیلم «اخت‌الرضا» می‌تواند فتح‌ بابی در این رابطه باشد و ما در آینده درباره زنان اهل بیت (ع) بیشتر فیلم و سریال بسازیم.

گفت‌‌وگو از داوود کنشلو

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

آیت‌الله رئیسی، خدمت‌گزاری با ایمان صادق بود

به گزارش ایکنا و به نقل از اداره ارتباطات رسانه‌ای شهرداری اصفهان، به دنبال شهادت …

دیدگاهتان را بنویسید