فعال شدن «کتابخانه‌های بدون کتاب» در کشور

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور

به گزارش ایکنا از کردستان، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور امروز، پنجم اردیبهشت در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان کردستان گفت: سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه در شبکه کتابخوانی کشور وجود دارد که از این تعداد دو هزار و ۷۰۰ کتابخانه توسط کتابخانه‌های عمومی کشور اداره می‌شود.

وی شبکه و خدمات را دو محور اساسی کتابخانه‌های عمومی کشور ذکر کرد و افزود: در حوزه تعریف خدمات اقدامات زیادی در سطح کشور انجام شده حدود ۴۰ خدمت در حال انجام و ارائه است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به وجود مدل‌های مختلف مردمی و دولتی مدیریت کتابخانه‌های عمومی در دنیا بیان کرد: مدل اداره کتابخانه‌های عمومی در ایران به صورت بینابینی با ترکیب حمایت و نظارت دولت و ظرفیت‌های مردمی است و مردم نقش زیادی در اداره این نهاد عمومی دارند.

وی با تأکید بر اینکه اتمام پروژه‌های نیمه تمام اولویت دولت کنونی است، عنوان کرد: سیاست کلی کتابخانه‌های عمومی کشور نیز اتمام پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه در کشور است و توسعه کتابخانه‌های سیار نیز به دستور رئیس‌جمهور در دستور کار قرار دارد.

رمضانی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، پایه فعالیت‌های کودکان و نوجوانان باید اساس کتابخانه‌های عمومی کشور باشد و بر همین اساس اتصال مدارس به کتابخانه‌ها و اختصاص یک زنگ به کتاب و کتابخوانی در مدارس در دستور کار قرار گرفته است که در این زنگ مسائل مربوط به کتاب و کتابخوانی تدریس شود.

وی افزود: اجرای برنامه «هدهد سفید» در حوزه‌های مختلف از جمله دیگر اقدامات مهم کتابخانه های عمومی کشور در حوزه کودک و نوجوان است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور، در ادامه کردستان را استانی فرهنگی ذکر و بیان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی در استان از سنوات گذشته مورد بی‌توجهی قرار گرفته است و ۱۰ شهرستان استان  فاقد کتابخانه است.

وی، استان کردستان را به لحاظ فرهنگی و هنری ظرفیت‌های زیادی دانست و بیان کرد: با این وجود مردم زیاد به کتابخانه‌های عمومی استان مراجعه نمی‌کنند و به نظر می‌رسد که زیرساخت و ظرفیت این فضا برای مردم کردستان مهیا نشده است که باید این مشکل، با پیگیری و همدلی مسئولان استان رفع شود.

رمضانی بیان کرد: با افزایش قیمت کتاب و هزینه ها، دولت موظف است که دسترسی به کتاب را در کتابخانه های عمومی ثابت و سیار سهل کند و در این راستا دسترسی آسان کودکان و دانش‌آموزان به کتاب، تقویت فضای مجازی و الکترونیک در حوزه کتاب از جمله اقدامات دولت برای دسترسی آسان به کتاب است.

وی از اجرای طرح کتابخانه‌های بدون کتاب؛ کتابخانه‌ الکترونیکی یا آینده در کشور خبر داد و افزود: «کتابخانه بدون کتاب» نسل جدیدی از کتابخانه‌هاست که در آن خبری از کتاب کاغذی نیست و به جای آن تجهیزات و امکان دسترسی به منابع الکترونیکی و صوتی، پایگاه‌های اطلاعات علمی، انواع بازی‌، فیلم، موسیقی، منابع یادگیری الکترونیک در اختیار کاربران قرار داده می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است، گفت: ارائه خدمات کتابخانه در مواقع بحران، سیل و زلزله نیز در دستور کار است.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کارگاه تخصصی کتابت قرآن کریم در مراغه برگزار شد

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، دومین کارگاه تخصصی کتابت قرآن کریم با حضور ۶۰ نفر …

دیدگاهتان را بنویسید