داغی صد ساله بر دل شیعیان/ جنایتی که هیچ‌گاه در تاریخ اسلام فراموش نمی‌شود

به مناسبت هشتم شوال «سالروز تخریب بقیع»؛

حدود یکصد سال قبل وهابیون افراطی با افکار خرافی، قبرستان بقیع را با شقاوت و بی‌رحمی تخریب کردند و با این اقدام خود داغی بزرگ بر دل شیعیان نشاندند.

گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس؛ قبرستان بقیع یا بقیعُ الغَرْقَد، کهن‌ترین قبرستان مسلمانان در شرق شهر مدینه در کشور عربستان و محل دفن چهار تن از امامان شیعه و دیگر وابستگان پیامبر اسلام (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) و بسیاری از صحابه و مسلمانان است. این قبرستان در حمله وهابیان در ۸ شوال سال ۱۳۴۴ تخریب شده و آرامگاه امامان بقیع ویران گردید، که به این روز یوم الهدم می‌گویند.

جنایتی که هیچ‌گاه در تاریخ اسلام فراموش نمی‌شود

وهابی‌ها بعد از اشغال مکه، به مدینه حمله کردند. این اتفاق در سال 1334 هجری قمری افتاد که آن‌ها مدینه را اشغال کردند، مرقد مطهر ائمه اطهار علیهم‌السلام در بقیع و مرقدهای دیگر مانند ابراهیم فرزند پیغمبر اسلام صلی‌الله علیه و آله، قبر حضرت ام‌البنین مادر حضرت عباس علیه‌السلام، قبه عبدالله پدر پیغمبر صلی‌الله علیه و آله، اسماعیل پسر امام جعفر صادق علیه‌السلام و قبه همه صحابه و تابعین را بدون استثنا خراب کردند.

بقیع اولین مزاری است که به دستور رسول اکرم (ص) توسط مسلمانان صدر اسلام ایجاد شد. «ابن اثیر» می‌گوید: بقیع در لغت به محل وسیعی که دارای درخت یا ریشه درخت باشد، گفته می‌شود و چون مکان بقیع پیش از آن دارای درخت غرقد و ریشه‌های آن بود، پس از قطع این اشجار نیز با همان اسم معروف شد.

جنایتی که هیچ‌گاه در تاریخ اسلام فراموش نمی‌شود
در قبرستان بقیع که در واقع همچون بهشتی در زمین است، علاوه بر چهار امام شیعیان، امام حسن مجتبی (ع)، امام زین العابدین (ع)، امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) تعدادی از دختران رسول الله (زینب، ام کلثوم و رقیه) و همچنین عمه‌های رسول الله (صَفِیه و عاتِکه) و قبر حضرت امُّ البنین (س) و قبر حضرت اسماعیل بن جعفر الصادق، و قبر حضرت ابراهیم فرزند رسول الله (ص)، و قبور تمامی اصحاب و تابعین و ارحام و ازواج رسول الله (ص) و تعداد زیادی از بزرگان و صحابه اسلام نیز وجود دارد.

انتهای پیام/ 801


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

«راه زرین» حکایتی از سیره زندگی شهید محمدتقی زرین‌کلاه

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از فارس، کتاب «راه زرین» به نویسندگی «حسن مسعودی» اثری است …

دیدگاهتان را بنویسید