بازارسازی برای فروش نفت و استفاده از دستاورد‌های دانش بنیانی بسترساز رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی شد – تابناک

بازارسازی برای فروش نفت و استفاده از دستاورد‌های دانش بنیانی بسترساز رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی شد

به گزارش تابناک اقتصادی؛ صندوق بین المللی پول از رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشورمان در آخرین گزارشش خبر داد. این میزان رشد در حالی طی سال میلادی گذشته برای کشورمان به دست آمد که رشد اقتصادی دنیا نسبت به سال قبل کاهش یافته و به ۳.۱ درصد رسیده است. از سوی دیگر، متوسط رشد اقتصاد‌های توسعه یافته در این سال تنها ۱.۶ درصد بود.

در سال ۲۰۲۲ متوسط رشد این اقتصاد‌ها ۲.۶ درصد اعلام شده بود. کشور‌های در حال توسعه نیز به طور متوسط رشد ۴.۱ درصدی در سال ۲۰۲۳ داشته اند، بر این اساس اقتصاد ایران بیشتر از متوسط اقتصاد‌های همردیف خود رشد کرده است.

کارشناسان اعتقاد دارند اینکه ما توانستیم در شرایط تحریمی به فروش نفت و گاز کشور بپردازیم و زمینه را برای رشد اقتصادی کشور فراهم کنیم، از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا تحریم کنندگان قصد داشتند جلوی صادرات نفت و گاز کشورمان را بگیرند و اقتصاد ما را فلج کنند.

به گفته کارشناسان، اتکا به توان داخلی و دانش بنیانی کشور و به اجرا گذاشتن دیپلماسی اقتصادی و سیاسی فعال در منطقه و فراتر از آن، در رسیدن ما به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی طی سال گذشته میلادی موثر بود.

به نظر می‌رسد، سیاست گذاری‌های صحیح در کنار یکدیگر در نهایت نتیجه دادند و رشد اقتصادی مطلوبی را برایمان رقم زدند. نظرات حسن مرادی، استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران را در خصوص این موضوع در ادامه می‌خوانید.

مرادی در گفتگو با تابناک اقتصادی با اشاره به این موضوع که صندوق بین المللی پول برای مشخص کردن رشد اقتصادی کشور‌ها به بررسی شاخص‌های مختلف می‌پردازد، تصریح کرد: واقعیت این است که طی سال‌های اخیر توانسته ایم فروش نفت و گاز خود را بهبود ببخشیم و این امر در افزایش رشد اقتصادی کشور موثر بوده است.

وی ادامه داد: افزایش روابط با کشور‌های منطقه نیز که مقامات کشورمان رقم زدند، در بالا بردن حجم تبادل کالا‌ها و خدمات بین ما و کشور‌های دیگر اثرگذار بود و در نهایت این امر نیز بر رشد اقتصادی کشورمان تأثیر گذاشت. امیدواریم تلاش‌ها در سال جاری نیز ادامه پیدا کند و رشد اقتصادی کشورمان بیش از پیش افزایش یابد.

استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی، کاهش فلرسوزی و افزایش صادرات گاز به دیگر کشور‌ها از طریق خطوط لوله نیز در دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور اثرگذار بوده است. در کنار این موضوع سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با پشتوانه استفاده از دستاورد‌های دانش بنیانی کشور جهت بازارسازی تضمینی برای فروش نفت، کشور هدف را به مشتری دائمی نفت ما تبدیل کرد که خاصیت تحریم پذیری تجارت نفت ایران را از بین برد.

مرادی گفت: فلرسوزی به معنای اسراف منابع هر کشور است. هر چقدر بتوانیم در این زمینه به نتایج بهتری برسیم و از سوزاندن فلر جلوگیری کنیم، به نفع کشور است. پیشرفت‌های اینچنینی در بالا بردن رشد اقتصادی کشور موثر هستند.

وی ادامه داد: سیاست گذاری‌هایی مانند فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک در شرق آسیا و یا سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی به درستی به اجرا گذاشته شدند که در نهایت توانستند میزان فروش نفت کشورمان را به زمان قبل از تحریم‌ها بسیار نزدیک کنند.

وی ادامه داد: البته رشد اقتصادی صرفاً در بخش نفت و گاز نباید باشد، زیرا در درازمدت برایمان مشکل ساز می‌شود. لازم است در حوزه‌های دیگر نیز سیاست گذاری‌های فعال و صحیح داشته باشیم.

مرادی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های زیادی در کشورمان وجود دارد که می‌توانیم از آن‌ها در راستای افزایش رشد اقتصادی کشور بهره ببریم. به طور مثال، کاهش سخت گیری‌ها در حوزه ورود گردشگران به کشور بسیار می‌تواند کمک کننده باشد.

 


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در مرکز غزه

تهران- ایرنا- ارتش رژیم صهیونیستی دوشنبه شب اعلام کرد که ۲ نظامی این رژیم در …

دیدگاهتان را بنویسید