سامانه های پدافند هوایی بیشتری در مرز لهستان با اوکراین مستقر می شود

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ بلاشاک در رسانه اجتماعی توئیتر نوشت که کریستین لامبارچت وزیر دفاع آلمان تمایل خود را برای استقرار سکوی پرتاب راکت سامانه پاتریوت در مرز اوکراین، تائید کرده اما هنوز نوع این سامانه و همچنین زمان تحویل آنها به لهستان و مدت زمانی که در اختیار این کشور خواهد بود، مشخص نشده است.

لامبارچت در پی برخورد یک موشک سرگردان به خاک لهستان که نگرانی هایی درباره گسترش احتمالی جنگ اوکراین ایجاد کرد، روز یکشنبه گفته بود که برلین به ورشو پیشنهاد تحویل سامانه پاتریوت را برای کمک به امنیت آسمان خود داده است.

آلمان پیش از این و در پی این حادثه گفته بود که به همسایه شرقی اش برای نگهبانی و دفاع از آسمان خود با اعزام جنگنده های یوروفایتر، کمک می کند.

ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو گفت که ظاهرا نیروهای روسیه موشکی را که با برخورد به خاک لهستان، جان ۲ تن را ستاند، شلیک نکرده بودند، بلکه به صورت غیرعمدی توسط نیروهای پدافند هوایی اوکراین شلیک شده بود.

سامانه های پدافند هوایی زمین پایه مانند پاتریوت ساخت شرکت رایتون آمریکا برای ردگیری موشک های شلیک شده به سوی لهستان، در خاک این کشور ساخته و مستقر می شود.

به گزارش سوم آبان ماه ایرنا از رویترز،چندین مقام آمریکایی اعلام کرده‌اند که جو بایدن قرار است با استفاده از اختیارات قانونی اضطراری بدون نیاز به تائید کنگره، موشک‌های هاوک را به اوکراین ارسال کند.

دو مقام آمریکایی به این خبرگزاری گفتند که ایالات‌متحده در حال بررسی ارسال تجهیزات دفاع هوایی قدیمی از جمله سامانه موشکی “هاوک” (HAWK) به اوکراین برای کمک به دفاع در برابر حملات پهپادی و موشک های کروز روسیه است.

موشک های هاوک که نسبت به موشک های استینگر که یک سامانه دفاع هوایی کوچکتر با برد کوتاه تر است و پیش از این به اوکراین ارسال شده، پیشرفته تر محسوب می شوند.

رویترز در ادامه افزود: دولت «جو بایدن» قرار است از اختیارات قانونی موسوم به (PDA) برای انتقال سریع تجهیزات هاوک که بر اساس فناوری دوران جنگ ویتنام بوده اما چندین بار ارتقا یافته، استفاده کند. قانون PDA در آمریکا این اجازه را به رئیس جمهوری می دهد تا در واکنش به شرایط اضطراری، لوایح و خدمات دفاعی را به سرعت و بدون تایید کنگره ارسال نماید.

کاخ سفید تاکنون از هرگونه پاسخگویی در مورد تعداد موشک هایی که مقرر کرده به اوکراین ارسال کند، خودداری کرده است. اما مقامات آمریکایی به رویترز گفته اند که سامانه موشکی هاوک در واقع نسل قدیمی سامانه موشکی پاتریوت است که ارسال آن به اوکراین در حال حاضر در دستور کار قرار ندارد.

بایدن پیش از این به ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین وعده داده بود که پس از بمباران موشکی روسیه در اوایل ماه جاری، سامانه‌های هوایی پیشرفته‌ ای در اختیار کی‌یف قرار دهد.

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو نیز به تازگی در اظهاراتی از ارسال چهار پرتابگر هاوک توسط اسپانیا خبر داده است.

چند مقام آگاه دولت آمریکا به رویترز گفتند از آنجا که این سامانه های موشکی چندین دهه در انبار بوده و مشخص نیست که چه تعداد موشک سالم وجود دارد، واشنگتن در وهله نخست موشک های رهگیر را برای سامانه هاوک ارسال می کند. این منابع گفتند که بایدن احتمالا استفاده از قانون PDA را اواخر این هفته در دستور کار قرار می دهد. یکی از مقامات آمریکایی نیز اضافه کرد که احتمالا این امر شامل نیمی از جدیدترین کمک امنیتی آمریکا به اوکراین خواهد بود که حدود ۷۰۰ میلیون دلار است.

هنوز مشخص نیست چه تعداد موشک هاوک به اوکراین ارسال می شود، اما مقامات آمریکایی پیش از این هم اعلام کرده بودند که اندازه و ترکیب بسته های کمک های نظامی به کی‌یف می تواند به سرعت تغییر کند.

از زمان حمله روسیه به اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰)، آمریکا نزدیک به ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار کمک امنیتی به کی‌یف ارسال کرده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

واکنش تند مدیر روابط عمومی بانک مرکزی به انتقاد میرسلیم – تابناک

به گزارش تابناک اقتصادی؛ مصطفی میرسلیم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در حساب کاربری …