انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا؛ آیا “رویای آمریکایی” در خطر است؟

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا، انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا امروز (هشتم نوامبر/ ۱۷ آبان) برگزار می‌شود و اگر چه نظرسنجی‌ها، شانس بیشتری برای جمهوری‌خواهان در تصاحب اکثریت کرسی‌ها قائل است و تغییر معادله را به نفع جمهوری‌خواهان می‌داند اما همچنان هر دو حزب، خوشبین هستند. بر اساس نتایج نظرسنجی انجام شده توسط تارنمای FiveThirtyEight، شانس پیروزی جمهوری‌خواهان در مجلس سنا، ۵۴ درصد و در مجلس نمایندگان، ۸۲ درصد است.   

خطر در کمینِ اکثریت دموکرات‌ها

دموکرات‌ها در حال حاضر اکثریت کرسی‌های هر دو مجلس سنا و نمایندگان را در اختیار دارند و اگر چه مناطقی همچون پنسیلوانیا یا آریزونا وجود دارند که به دلیل حاشیه خطای نظرسنجی‌ها، توجه‌ها برای تغییر نتایج بر خلاف نظرسنجی‌ها را به خود معطوف کرده‌اند، رهبران احزاب در این دو ایالت می‌گویند که استراتژی آن‌ها کاملا همسو با سایر ۵۰ ایالت بوده‌اند.

«رونا مک دانیل» رهبر حزب جمهوری‌خواه می‌گوید: سیاست‌های ما برای هر رای‌دهنده مهم است. هر شهروندی می‌خواهد در جامعه‌ای امن زندگی کند تا فرزندش آموزش ببیند، در حوزه انرژی استقلال داشته باشد و از منابع کشورمان به جای منابع ونزوئلا یا عربستان سعودی استفاده شود.  

مک دانیل که از سال ۲۰۱۷، ریاست کمیته ملی جمهوری‌خواهان را بر عهده دارد، هشدار داد که زمانی که روز سه شنبه همه اعضای مجلس نمایندگان و یک سوم سنا تجدید شوند، سرنوشت و بقای «رویای آمریکایی» تعیین خواهد شد.

این مقام آمریکایی جمهوری‌خواه در انتقاد از عملکرد دموکرات‌ها گفت: آمریکایی‌ها در حال از دست دادن پس‌انداز و کسب و کار خود هستند، کودکان از نظر تاریخی در مدرسه عقب مانده‌اند. دموکرات‌ها سعی می‌کنند مردم را بترسانند، زیرا نمی‌توانند به چشم‌هایشان نگاه کنند و بگویند، ببینید ما در دو سال گذشته برای بهبود کشور چه کرده‌ایم.  

به نوشته روزنامه ال پائیس اسپانیا، سه منطقه جورجیا، پنسیلوانیا و نوادا، حساس‌ترین مناطق هستند. حزبی که در دو میدان نبرد از این سه منطقه حساس پیروز شود، شانس خوبی برای کنترل سنا دارد. هر چند ممکن است غافلگیری در مناطق دیگر مانند آریزونا یا نیوهمپشایر، جایی که انتظار می رود دموکرات‌ها پیروز شوند، رخ دهد. ویسکانسین، کارولینای شمالی و اوهایو، جایی که شرایط به نفع جمهوری‌خواهان است نیز تا حدودی تعیین‌کننده خواهند بود.

در مقابل اظهارنظرهای جمهوری‌خواهان، دموکرات‌ها استدلال می کند که اگر محافظه کاران قدرت قانونگذاری را به دست آورند و اکثریت آن‌ها پیشنهادهایی مانند وتوی سقط جنین در سطح فدرال را ارائه دهند، دموکراسی آمریکایی در خطر قرار می‌گیرد.

«جیمی هریسون» رئیس حزب دموکرات می‌گوید: ما شاهد چیزی بی‌سابقه هستیم. به جای اضافه کردن حق و حقوق به آنچه که قبلاً به آن دسترسی داشتیم، آن‌ها در حال عقب نشینی هستند. آمریکا اینگونه نیست. ما این را در دیکتاتورهای کشورهای دیگر دیده‌ایم و این چیزی است که ما باید بسیار نگران آن باشیم.

سرمایه گذاری‌های کلان

مترقی‌های دموکرات حدود ۷۳ میلیون دلار در این انتخابات هزینه کرده‌اند. هزینه‌کرد این حزب در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۱۸، ۳۰ میلیون دلار بود.

هریسون گفت: ما سرمایه‌گذاری‌های تاریخی انجام داده‌ایم. در ۶ ژانویه ۲۰۲۱، جمهوری‌خواهان تقریباً با شورش کشور را به دست گرفتند. ما می‌دانستیم که باید هر کاری که ممکن است، انجام دهیم. رهبر حزب دموکرات افزود این سرمایه‌گذاری کلان نشان می‌دهد که دولت جو بایدن و حزب او، «آسمان و زمین» را به حرکت درآورده‌اند تا به مردم کمک کنند.

وی همچنین تصریح کرد: تنها ترفند جمهوری‌خواهان برای کسب رای، القای ترس و دروغگویی به مردم بوده است.

به گفته کارشناسان، ثروتمندان از طریق حزب‌های دموکرات و جمهوری‌خواه، بر کمپین‌های چند میلیون دلاری برای انتخاب نامزهای خود تسلط دارند و تضمین می‌کنند تا هیچکس خارج از دایره منافع آن‌ها وارد دولت نشود.  بر اساس برخی برآوردها، تقریبا شانس یک فرد، بدون هزینه هنگفت مالی، برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا حدود ۴ درصد است.

به نوشته افه، اتهامات جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها، متقاطع است و دوقطبی شدن آمریکا کاملا مشهود است. آمریکایی‌ها که به گفته جمهوری‌خواهان، خواهان تغییر هستند، در حال حاضر، اوقات سختی را می‌گذرانند. قیمت گاز و تورم، آن‌ها را تحت فشار قرار داده و خشونت نیز مشکل بزرگی در این کشور است.   آخرین مطالعه افکارسنجی بلومبرگ نشان می‌دهد که ۱۰۰ درصد مصاحبه‌شوندگان تایید می‌کنند که در ۱۲ ماه آینده، تورم گریبانگیر اقتصاد آمریکا خواهد بود. در حال حاضر و با وجود کاهش قیمت سوخت، «شاخص قیمت مصرف‌کننده» همزمان با بالاترین نرخ تورم از سال ۱۹۸۲ میلادی، همچنان بالا (۸.۲ درصد) است.

روی آوردن چهره‌های برجسته به عرصه انتخابات

در آخرین مرحله مبارزه‌های انتخاباتی، چهره‌های قدرتمند هر دو حزب حضور خود را در تجمع‌ها در تلاش برای بسیج رای‌دهندگان افزایش دادند. از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری سابق جمهوری‌خواه (۲۰۱۷-۲۰۲۱) تا «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری سابق دموکرات (۲۰۰۹-۲۰۱۷) و یا حتی «جو بایدن» مستأجر فعلی کاخ سفید.

از دیگر اقدامات برجسته، توجه ویژه به رای‌دهندگان لاتین‌تبار بوده است؛ بر اساس ارقام ارائه شده، جمهوری‌خواهان ۲۱ مرکز در سراسر آمریکا برای لاتین‌تبارها افتتاح کرده‌اند و دموکرات‌ها نیز برنامه‌ای ویژه و ابتکاری (به نام Adelante) برای دسترسی به رای‌دهندگان لاتین راه‌اندازی کرده‌اند.  

به طور سنتی، حزب در قدرت، در انتخابات میان‌دوره‌ای کرسی‌های خود را از دست می‌دهد.  انتخابات میان‌دوره‌ای در آمریکا که دو سال پس از آغاز به کار یک دولت برگزار می‌شود، نوعی همه‌پرسی در مورد عملکرد دولت محسوب می‌شود و در انتخابات پیش‌رو، دولت دموکرات بایدن در معرض آزمون قرار می‌گیرد.

طبق اطلاعات رسانه‌هایی همچون هیل، آخرین بار که حزب رئیس‌جمهوری آمریکا توانست کرسی‌های مجلس را به دست آورد، در سال ۲۰۰۲ و دوران ریاست جمهوری «جورج دبلیو بوش» (۲۰۰۱- ۲۰۰۹) بود که جمهوری‌خواهان از موج حمایت‌ها پس از حمله‌های ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ استفاده کردند.

گسست شدید و احتمالی کنگره، تصویب و اجرای هر نوع اقدام بحث برانگیزی را فلج می‌کند. چنان که بین سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۶، با «باراک اوباما»، و بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰، با «دونالد ترامپ» اتفاق افتاد، تصویب قوانین محدود به موضوعاتی می‌شوند که می‌تواند حمایت گسترده‌ای را بین دو طرف کسب کند؛ و یا قوانینی همچون بودجه که به صورت اجباری باید تصویب شوند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

دستور وزیر ورزش برای رسیدگی به اتفاقات ورزشگاه‌ها تا تحول مدیریتی فوتبال

تهران- ایرنا- بسته گروه ورزشی در پانزدهمین روز اردیبهشت ماه به تحول مدیریتی برای جوان‌سازی …