رحمان: فعالیت داعش و القاعده در منطقه گسترش خواهد یافت

به گزارش ایرنا، به نقل از دفتر مطبوعاتی رئیس جمهوری تاجیکستان، رحمان روز سه شنبه در کنفرانس بین المللی سطح عالی «همکاری بین المللی و منطقه ای امنیت و مدیریت مرزها برای مقابله با تروریسم و ‌جلوگیری از حرکت تروریست ها» در شهر دوشنبه در عین حال تصریح کرد که گروه های افراطی هر چه بیشتر جوانان را جذب می کنند.

به گفته وی، گسترش سریع کووید-۱۹ طی دو سال گذشته و پیامدهای آن، روند مقابله با این تهدیدات را پیچیده ترکرده و دستیابی به اهداف توسعه پایدار اختلال ایجاد کرده است.

رحمان گفت: «گروه‌های تروریستی با گسترش فعالیت‌های افراطی خود، جذب هرچه بیشتر جوانان به آن، تشویق و ارتکاب حملات تروریستی از جمله استفاده از فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات، از این وضعیت سوء استفاده می‌کنند.» –

رئیس جمهوری تاجیکستان تصریح کرد: برخی از رسانه ها با عدم درک اهداف واقعی سازمان ها و گروه های افراطی و تروریستی، تریبون ها یا فرصت های دیگری را  در اختیار رهبران گروههای تروریستی قرار می دهند.

همچنین به گفته وی، بر اساس تحلیل ها و پیش بینی ها، در آینده حضور و فعالیت داعش و القاعده در منطقه گسترش خواهد یافت.

وی گفت: “بنابراین، نیاز به توسعه رویکردهای نوآورانه جدید برای مبارزه مشترک با تروریسم، گسترش ایدئولوژی افراطی و افراط گرایی مذهبی، از جمله استفاده از فناوری های مدرن وجود دارد. ” –

رحمان خاطرنشان کرد: تاجیکستان در سالهای اولیه استقلال با جنگ داخلی تحمیلی و عملیات گسترده افراطی و تروریستی مواجه بود. به همین دلیل است که این کشور در تمامی تلاش‌های بین‌المللی برای ریشه‌کن کردن این پدیده‌ها مشارکت فعال دارد و به یکی از مشارکت‌کنندگان فعال جامعه بین‌المللی ضد تروریسم تبدیل شده است.»

به گفته وی، اجرای موفقیت‌آمیز استراتژی ملی جمهوری برای مقابله با تروریسم و ‌افراط‌گرایی برای سال‌های ۲۰۱۶-۲۰۲۰، زمینه مناسبی را برای تدوین و اتخاذ استراتژی جدید برای سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۵میلادی ایجاد کرد.

وی افزود: در حال حاضر دبیرخانه ویژه ای برای اجرای این استراتژی تشکیل شده است و در عین حال بستری برای همکاری بین ساختارهای دولتی مجری آن با سازمان های بین المللی، سازمان های عمومی و جامعه مدنی وجود دارد.

رئیس جمهوری تاجیکستان گفت: در نتیجه اقدامات خاص دولت تاجیکستان، بیش از ۴۰۰ شهروند این کشور که بیشتر زنان و کودکان از سوریه و عراق بودند و همچنین بیش از پنج هزار دانش آموز تاجیک در حال تحصیلات دینی در موسسات کشورهای خارجی به منظور جلوگیری از پیوستن آنها به گروه های تروریستی و افراطی به وطن خود بازگردانده شدند.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: «تا زمانی که همه بازیگران بین المللی مفاهیم مشخصی درباره تروریسم و ‌افراط گرایی و رویکردهای مشترک برای مبارزه با آن اتخاذ نکنند، هماهنگی تلاش کشورها در مبارزه با این پدیده های ضدبشری عملا غیرممکن خواهد بود».

کنفرانس بین المللی سطح عالی “همکاری بین المللی و منطقه ای امنیت و مدیریت مرزها برای مقابله با تروریسم و ‌جلوگیری از حرکت تروریست ها” امروز در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، به نقل از رسانه های محلی،  این کنفرانس دو روزه با همکاری  سازمان امنیت و همکاری اروپا(OSCE)، دولت تاجیکستان، دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل متحد UNOCT)، مرکز منطقه ای سازمان ملل متحد برای دیپلماسی پیشگیرانه در آسیای مرکزی(UNRCCA)، اتحادیه اروپا (EU)، عربستان سعودی و قطر برگزار می شود.

بنابر گزارش ها، این کنفرانس با هدف ارتقای همکاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی برای بهبود کنترل های مرزی و گمرکی به منظور جلوگیری و کشف تردد تروریست ها، از جمله تروریسم(FTFs)، قاچاق غیرقانونی سلاح های سبک و سنگین برگزار می شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

گزارش جدید روسیه از وضعیت حقوق بشر آمریکایی – تابناک

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، حقوق بشر آمریکایی با خیزش نخبگان و دانشگاهیان …