لابی‌گری صدراعظم اسبق با روس‌ها خشم آلمانی ها را برانگیخت

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، حال که ابرهای جنگ بر فراز اوکراین تجمع کرده و متحدان عزم آلمان را زیر سوال می برند، شرودر به طور فزاینده ای یک کاستی بالقوه برای اولاف شولتس صدراعظم جدید آلمان تلقی می شود.

هفته نامه اشپیگل نوشت: شرودر باری بر سیاست خارجی آلمان و حزب خودش است. وی اهداف آشکاری دارد، اما نه برای کشورش بلکه برای خودش.

هشدارهای اخیر شرودر به اوکراین، در آلمان با دیده ناباوری نگریسته شد. خبر منتشر شده هفته گذشته مبنی بر اینکه این سیاستمدار سابق ۷۷ ساله قرار است در هیات مدیره شرکت بزرگ انرژی گازپروم روسیه خدمت کند، کمک چندانی به آرام کردن اوضاع نکرد، همانطور که مشخص شد شرودر ماه گذشته با یکی از مقام های وزارت کشور آلمان در مورد روسیه گفت و گو کرده است.

این جنجال در زمانی مطرح است که شولتس با آزمون بزرگی در هفته آینده روبه روست زمانی که به مسکو سفر می کند تا با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار و گفت و گو کند.

شولتس متهم است در روند دیپلماتیک در بحران اوکراین به کندی گام برداشته و پیام آلمان مبنی بر اتحاد با متحدان در برابر تهدید روسیه را مخدوش کرده است.

وی پس از ترغیب و تشویق آمریکا و متحدان دیگر، به تازگی موضعش در مورد تحریم روسیه در صورت حمله به اوکراین از جمله توقف فعالیت خط لوله گاز نورد استریم ۲ را سخت تر کرد.

این شرودور بود که در زمان صدارت در سال های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵، معاهده احداث خط لوله نورد استریم ۱ را بین روسیه و آلمان منعقد کرد. وی در حال حاضر ریاست کمیته سهامداران شرکت نورد استریم را برعهده دارد. وی همچنین رئیس هیات مدیره غول نفتی روسیه موسوم به «روس‌نفت» است.

در همین حال، شولتس در مصاحبه ای که اخیرا انجام داد نفوذپذیری از شرودر در آستانه سفر به مسکو را رد کرد و گفت: من از وی مشاوره نخواسته ام و وی به من مشاوره نداده است. فقط یک صدراعظم وجود دارد و آن من هستم.

«اورسولا میونچ» دانشمند مسائل سیاسی به خبرگزاری فرانسه گفت که به نظر می رسد پوتین و شرودر زمانی که شرودر در قدرت بود، دوستی واقعی مبتنی بر اعتماد ایجاد کرده اند.

وی افزود: اما زمانی که یک صدراعظم سابق از فعالیت های سیاسی گذشته و تماس هایش برای کسب درآمد استفاده می کند، این مساله مشکل ساز است.

حزب سوسیال دموکرات آلمان که شرودر دوستانی دیرینه در میان اعضای آن دارد، به لحاظ سنتی از روابط خوب با روسیه حمایت کرده است.

صدراعظم های بعدی از این سیاست با درجات متفاوت تبعیت کرده اند از جمله آنگلا مرکل که بر مزایای اقتصادی تعامل با روسیه متمرکز بود.

اما حتی در میان سیاستمداران آلمانی که نسبت به روسیه و دیدگاهش در مورد توسعه نیافتن ناتو ابراز همدردی می کنند، تحمل شرودر که تولد هفتاد سالگی اش را با پوتین در سنت پیترزبورگ جشن گرفت، رو به اتمام است.

سیاستمداران مخالف آلمان خواستار پس گرفتن امتیازات تعلق یافته به شرودر به عنوان صدراعظم اسبق از جمله در اختیار داشتن یک دفتر با کارکنان و راننده شده اند.

ولکر اولریش نماینده پارلمان از حزب اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن گفت که مالیات دهندگان آلمانی دیگر نباید از لابی روسیه حمایت مالی کنند. وی به گازپروم پیشنهاد کرد که هزینه نگهداری شرودر را بپردازد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

هشدار نارنجی هواشناسی نسبت به وقوع رگبار و تگرگ – تابناک

به گزارش «تابناک»، سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: از امروز جمعه تا روز یکشنبه رگبار …