به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست که عصر امروز (شنبه) با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران، مدیر کل مدیریت بحران استانداری تهران، مدیر عامل آتشنشانی، مدیر اورژانس تهران و نمایندگان اداره کل بهزیستی استان تهران، هلال احمر، پلیس راهور، فراجا، اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران و اساتید دانشگاهی و مراکز مطالعاتی و پژوهشی برگزار شد، مطالعات مفهومی و پایه این پروژه مورد بررسی قرار گرفت.
حاضران در این نشست در ادامه به بررسی وضع موجود، استخراج فرایند مدل پاسخگویی و اعزام دستگاههای امدادی و خدماترسان در شهر تهران، نحوه تدوین توجیهات فنی، اقتصادی، اجتماعی، مالی و پدافند غیرعامل راهاندازی این طرح و اهمیت و ضرورت ورود سیستم مدیریت شهری به راهاندازی این مرکز پرداختند.
تحلیل ظرفیت ابعاد مختلف انتظامی، پزشکی، شبکه حمل و نقل، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و حقوقی این طرح به همراه بررسی و تعیین اقدامات مورد انتظار از سازمان های اولویتدار به منظور دستیابی به اقدامات اجرایی مرکز اعزام از موضوعات دیگری بود که در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، مرور ادبیات تخصصی موضوع شامل تعریف و بیان مفاهیم مسئله، اهمیت و ضرورت طرح، تدقیق اهداف و سوالات موجود، تدوین روششناسی و روش مطالعه و شیوه انجام طرح به همراه بررسی اسناد و قوانین بالادستی و شناسایی جنبههای مختلف برای ایجاد سامانه مورد نظر، بخش دیگری از موضوعاتی بود که در این جلسه به آن پرداخته شد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور در این نشست با اشاره به اهمیت اجرای این طرح، راهاندازی آن را بخشی از فرایند اجرای دولت الکترونیک برشمرد و بر سرعتبخشی نسبت به اجرای این طرح تاکید کرد و یادآور شد: باید هر چه سریعتر این کار را انجام دهیم و فرایند اجرایی آن را کوتاه کنیم چون موضوعی است که با نجات جان انسانها در ارتباط است.
محمد حسن نامی افزود: باید برای پاسخ به همه پرسشها در این زمینه راهکار پیدا کنیم و سیستم واحدی راهاندازی کنیم که فاز اول آن در تهران و فاز نهایی آن در کل کشور اجرا شود.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در این نشست با ارائه گزارشی از اقدمات انجام گرفته در این سازمان برای راهاندازی مرکز اعزام مشترک و شماره واحد امدادی در کلانشهر تهران طی ۱۰ ماه گذشته و اشاره به مطالعات بومی انجام گرفته در این خصوص گفت: اکنون در شرایطی هستیم که مطالعات بومی مشخص که مسیر علمی را طی کرده وجود دارد و عزم شهرداری تهران نیز بر این است که این طرح اجرا شود.
علی نصیری بر اهمیت اجرای این طرح به عنوان راهکاری برای نجات شهروندان از سردرگمی در هنگام وقوع حوادث تاکید کرد و درباره الگوهای اجرای آن توضیحاتی ارائه داد.
مزایایی سیستم اعلان اضطراری، اهمیت امدادرسانی به موقع، راهکارهای مرحلهای اجرای شماره واحد امدادی، چالشها و راهکارها و دستاوردهای اجرایی طرح موضوعات دیگری بود که در ادامه حاضران در نشست به بررسی آن پرداختند.
در ادامه این جلسه اعضای کمیته تخصصی مرکز اقدام مشترک و شماره واحد امدادی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران معرفی و احکام آنها ارائه شد.
منبع