چین: باید به حاکمیت سوریه در تمدید باز بودن گذرگاه مرزی احترام گذاشت

سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد که به قعطنامه پیشنهادی ایرلند و نروژ رای ممتنع داد و با قطعنامه پیشنهادی روسیه موافقت کرد، در توضیح رای خود گفت: چین بارها تاکید کرده است که برای حل مساله بشردوستانه در سوریه، باید به حاکمیت این کشور و مالکیت دولت سوریه احترام کامل گذاشت و کمک‌های فرامرزی  باید به کانال اصلی کمک‌های بشردوستانه در سوریه تبدیل شود.

وی تصریح کرد: وضعیت انسانی سوریه همچنان با چالش‌ مواجه است. چین همواره از سازمان ملل و جامعه بین المللی در انجام کمک های بشردوستانه به مردم سوریه مطابق با اصول انسانیت، بی طرفی و انصاف حمایت می‌کند.

سفیر چین اظهار داشت: مکانیسم کمک های بشردوستانه فرامرزی یک سازوکار موقت بر اساس وضعیت ویژه در سوریه است. شورای امنیت باید اثربخشی و کاربردی بودن این مکانیسم را به موقع با توجه به پیشرفت های میدانی ارزیابی کند و تنظیمات مورد نیاز را انجام دهد.

ژانگ جون تاکید کرد: تحریم‌های یکجانبه توانایی دولت سوریه را برای جمع‌آوری منابع و انجام بازسازی که مهم‌ترین مانع برای بهبود وضعیت انسانی در سوریه بوده، به شدت تضعیف کرده است.

وی تاکید کرد: چین بار دیگر از کشورهای مربوطه می خواهد که فوری و به طور جامع تحریم های یکجانبه علیه سوریه را لغو کنند تا حداکثر تسهیلات برای فعالیت های بشردوستانه در سوریه فراهم شود.

سفیر چین ادامه داد: ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که تسلیم نشوند، به مشورت ها و افزایش اعتماد متقابل ادامه داده و  انعطاف‌پذیری بیشتری از خود نشان دهند تا راه‌حلی عملی در این زمینه پیدا کنند

نشست فوق العاده روز جمعه به وقت محلی شورای امنیت سازمان ملل برای رای گیری درباره پیش نویس قطعنامه های پیشنهادی درباره تمدید باز بودن گذرگاه مرزی سوریه و ترکیه، به صحنه جدال دیپلمات ها تبدیل شد تا هم پیش نویس قطعنامه غربی ها وتو شود و هم روسیه .

رای گیری در شورای امنیت بر سر گذرگاههای مرزی سوریه چندین سال است که موضوعی بحث برانگیز است.۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل ۱۸ تیرماه سال گذشته (۱۴۰۰) به اتفاق آرا به پیش نویس قطعنامه ای رای دادند که گذرگاه مرزی باب الهوی به سوریه از طریق ترکیه به مدت یکسال دیگر باز خواهد ماند؛ اکنون این مهلت در روز یکشنبه پایان می‌یابد.

نخستین پیش نویس قطعنامه پیشنهادی برای تمدید باز بودن گذرگاه مرزی ترکیه و سوریه به مدت یکسال دیگر را کشورهای ایرلند و نروژ با حمایت آمریکا، انگلیس و فرانسه ارائه داده بودند.

تصویب این قطعنامه که نیاز به ۹ رای بدون وتوی اعضای شورای امنیت داشت، با رای منفی روسیه وتو شد و تصویب نشد. کشور چین نیز به این قطعنامه رای ممتنع داد.

بلافاصله پیش نویس قطعنامه پیشنهادی کشور روسیه به رای گذاشته شد که کشورهای غربی نیز در مقابله با اقدام روسیه، به پیش نویس قطعنامه پیشنهادی مسکو که معتقد به باز بودن گذرگاه مرزی سوریه و ترکیه به مدت شش ماه است، رای ندادند و آن را وتو کردند.

در پی وتوی پیش نویس قطعنامه پیشنهادی نروژ و ایرلند برای پیش نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه رای گیری شد که  فقط دو کشور از جمله خود روسیه و نیز چین رای موافق ، ۳ عضو دائم دیگر شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه رای مخالف و ۱۰ عضو دیگر شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع دادند و به این ترتیب این پیش نویس پیشنهادی نیز تصویب نشد و اعضای شورای امنیت وارد نشست غیرعلنی شده اند که مشخص نیست چه زمانی و به چه راهکاری دست خواهند یافت.

.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تیم فوتبال چادرملو اردکان یزد بر خوشه طلایی ساوه غلبه کرد + فیلم

یزد – ایرنا – تیم فوتبال چادرملو اردکان یزد در دیداری خانگی در لیگ دسته …