پوشش شبکه دیجیتال در مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختیاری  به ۶۰ درصد رسید

سعید یوسف‌پور روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به رشد اعتبارات به این دستگاه اجرایی در دولت سیزدهم، افزود: تمام پاسگاه‌های محیط‌بانی استان تجهیز و تعمیر و عرصه محیط زیست افزایش داشته است.

وی گفت: در سال ۱۴۰۱ اعتبارات مصوب تملک‌داریی سرمایه‌ای استانی ۱۵۹ درصد و رشد اعتبارات تخصیصی ۶۲۱ درصد افزایش داشته است.

یوسف‌پور گفت: در سال گذشته نیز اعتبارات ۴۲ درصد رشد مصوب داشت که در حوزه تملک دارایی سرمایه‌ای ملی در سال گذشته بیش از ۶۱ درصد و اعتبارات هزینه‌ای ملی ۳۹ درصد افزایش داشت.

به گفته وی، از محل دریافت این اعتبارات تمام پاسگاه‌های محیط‌بانی استان تجهیز و تعمیر و خرید تجهیزات انفرادی برای محیط بانان و چهار دستگاه خودرو جدید انجام شد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: در این مدت سه مرکز تحقیقات محیط‌زیست در شهرستان کوهرنگ، کیار و سامان در حال احداث است و چهار واحد اداری در شهرستان‌های تازه تاسیس استان احداث شد و ساختمان مرکز مدیریت پارک ملی تنگ صیاد نیز بهره‌برداری شد.

شکار در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد کاهش یافت

یوسف‌پور اظهار داشت: در این مدت با خرید تجهیزات از جمله دوربین دید در شب و دوربین‌های عکاسی، شکار غیرمجاز در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد کاهش یافت و به حداقل رسیده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت: موزه حیات وحش استان با اعتباری بیش از 30 میلیارد ریال بازسازی شد و این موزه به یکی از بهترین موزه‌های تاریخ طبیعی کشور تبدیل شده است.

به گفته وی، پارسال ۱۸ هزار بازدید آموزشی از این موزه توسط دانش‌آموزان، دانشجویان و طبیعت دوستان و دوستداران محیط زیست انجام شد.

نخستین مرکز درمان و بازپروری حیات وحش غرب کشور در شهرکرد افتتاح شد

پوشش شبکه دیجیتال در مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختیاری  به ۶۰ درصد رسید

یوسف‌پور افزود: نخستین مرکز درمان و بازپروری حیات وحش غرب کشور در شهرکرد به عنوان یکی از مجهزترین مراکز درمان حیات وحش کشور و همچنین نخستین مرکز درمان غرب کشور افتتاح شد.

وی گفت: برای تجهیز، بازسازی این مرکز بیش از ۱۷ میلیارد ریال هزینه شده است که هفت میلیارد ریال این اعتبارات برای بازسازی و راه‌اندازی مرکز و ۱۰ میلیاردریال برای تجهیز مرکز هزینه شده است.

ارتقای منطقه شکار ممنوع خدا آفرید به حفاظت شده

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری از ارتقای منطقه شکار ممنوع خدا آفرید در این استان به منطقه حفاظت شده خبر داد و گفت: پس از ۱۲ سال این منطقه با تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور به منطقه حفاظت شده ارتقا داده شد.

وی با اشاره به اینکه این منطقه از سال ۱۳۹۰ به عنوان منطقه شکار ممنوع بود، افزود: افزایش سطح حفاظت برای صیانت بهتر از تنوع زیستی گیاهی و جانوری از اهداف ارتقا جایگاه است.

به گفته یوسف‌پور، با ارتقای این منطقه به منطقه حفاظت شده، سطح مناطق تحت مدیریت استان از ۱۱.۸ درصد به ۱۵ درصد افزایش یافت.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری از برگزاری ۱۷۰ دوره و کارگاه آموزشی حضوری و غیرحضوری آنلاین برای پرسنل محیط‌زیست استان و کشور، فعالان محیط زیستی خبر داد و گفت: در حوزه عملکردی در ۶ حوزه مدیریت زیستگاه‌ها، مدیریت حیات وحش و ذخایر ژنتیکی، تالاب‌ها و موزه رتبه نخست کشور را کسب کردیم و در موضوعات آموزشی رتبه چهارم و حوزه اداری و مالی رتبه دوم کشور کسب شد.

وی از برگزاری سه برنامه و رویداد ملی از جمله پرچمداری دانش سنتی، همایش ملی دانش سنتی و جشنواره پوستر و عکس دانش سنتی و استارت آپ دانش سنتی محیط زیست در استان خبر داد.

احیای تالاب‌ دهنو پس از ۲ دهه خشکیدگی

یوسف‌پور با اشاره به آبگیری تالاب دهنو پس از ۲۰ سال خشکیدگی به عنوان یکی از برنامه‌های مهم سازمان محیط زیست اشاره کرد و گفت: این تالاب به دلیل شرایط ویژه زیست‌بومی، کنترل روان‌آب‌های سطحی و ظرفیت‌های ارزشمند گردشگری طبیعی دارای اهمیت است.

به گفته وی، در راستای احیای این تالاب‌ در مرحله نخست با کمک جوامع محلی و دستگاه‌های مرتبط، با ایجاد کانال انتقال آب، روان‌آب‌های فصلی رودخانه جهانبین به این تالاب هدایت و تالاب پس از ۲۰ سال خشکیدگی احیا شد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت: اقدام برای احیای پایدار این تالاب و همچنین اجرای فاز پنجم احیای تالاب بین المللی گندمان در حال اجراست.

وی به راه‌اندازی برج پرنده‌نگری در تالاب گندمان اشاره کرد و افزود:راه‌اندازی سازه پرنده‌نگری مخفی Birds Hide نیز در این تالاب در حال انجام است.

یوسف‌پور افزود: این برج با هدف ایجاد زیرساخت مناسب برای مدیریت تالاب، پایش و حفاظت بهینه این زیستگاه، انگیزه مداری برای تقویت گردشگری به خصوص گردشگری تخصصی و پرنده‌نگری و معرفی داشته‌های طبیعی و افزایش فرهنگ حفاظت از تالاب احداث شده است.

به گفته وی، برای احداث این برج پرنده‌نگری در زمینی با ۴۸ متر مربع و ارتفاع هفت متر با سازه بتنی و ۲ طبقه ۹۰۰ میلیون ریال هزینه شده است به دستگاه‌های تلسکوپ و دوربین برای رصد پرندگان و تجهیزات ویژه و تخصصی برای پرنده نگری مجهز شده است.

وی به استخدام هشت محیط‌بان جدید در این مدت در استان خبر داد وگفت: پرداخت حقوق و مزایای محیط‌بانان در دولت سیزدهم طبق قانون افزایش یافته است و تمام حقوق و مزایا و ماموریت‌های محیط‌بانان نیز به روز شده است.

یوسف‌پور در ادامه گفت: تلاش جهادی و شبانه‌روزی رییس‌جمهور شهید الگوی ما در حفاظت محیط زیست شده است و با توجه به اینکه آیت‌الله رییسی حین خدمت به مردم شریف و ایران عزیز به شهادت رسیده است، بار سنگین مسئولیت ما را افزایش داده و در حوزه حفاظت از محیط‌زیست و انفال عمومی از بن جان و با همه وجود تلاش خواهیم کرد تا شرمنده خون پاک شهدا به ویژه شهیدان راه خدمت نباشیم.

به گزارش ایرنا، ۱۵ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری جزء مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان قرار دارد که ۹ منطقه تحت مدیریت محیط زیست استان شامل ۶ منطقه حفاظت شده، یک اثر طبیعی ملی، یک پناهگاه حیات وحش و یک پارک ملی است.

ابراهیم رئیسی خادم‌الرضا (ع) و هشتمین رئیس‌جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه ۳۰ اردی‌بهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعه‌سی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد که در این حادثه رییس‌جمهور و همراهان، همزمان با شب ولادت امام رئوف علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) به مقام رفیع شهادت نایل شدند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

۲ حادثه رانندگی در چهارمحال‌ و بختیاری یک کشته و ۶ مصدوم داشت

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی مرکز اورژانس استان چهارمحال و بختیاری، محمود …