«گفتاورد ملی نخبگان» رویدادی برای جذب مشارکت مردم در حل چالش‌های کشور است


حسین ربانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نخستین گفتاورد ملی نخبگان با شعار«نخبگان؛ حکمرانی دانش‌بنیان» با هدف تعامل نخبگان، مدیران و مردم در سالجاری در همه استان‌ها برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه همه افراد صاحب ایده بویژه دانشگاهیان و نخبگان که راه‌حلی برای چالش‌های کشور و استان‌ها دارند می‌توانند در این رویداد شرکت کنند، اظهار کرد: برگزاری این رویداد در سالی که به « جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است به تحقق هرچه بیشتر این موضوع کمک می‌کند.

ربانی اضافه کرد: علاقه‌مندان و افراد خلاق و ایده‌پرداز می‌توانند راهکارهای خود را در پنج محور «مالی و پولی»، «منابع طبیعی»، «امنیت غذایی»، «نظام سلامت» و «حکمرانی و سیاست گذاری» به سامانه اولین گفتاورد ملی نخبگان ارسال کنند.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان با بیان اینکه مهلت ارسال ایده‌های خلاقانه به این رویداد تا ۲۸ خرداد امسال است، خاطرنشان کرد: این رویداد در چهار مرحله کلی شامل دریافت ایده ها، انتخاب افراد برگزیده، رقابت بین افراد منتخب و « داوری و انتخاب گفتاورد» برنامه‌ریزی شده و امید است مرحله نهایی آن مهر امسال برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه هشت پهنه در کشور برای برگزاری این رویداد در نظر گرفته شده است، گفت: اصفهان همراه با استان‌های مرکزی و چهارمحال و بختیاری در یک پهنه قرار دارد.

ربانی با بیان اینکه پس از داوری اولیه ایده های رسیده، منتخبان طرح های خود را در قالب پوستر باید ارائه کنند، افزود: گروه‌هایی از برگزیدگان مرحله نخست به‌منظور انجام کارهای تخصصی تشکیل می‌شود و در نهایت هشت گروه برگزیده در کشور خواهیم داشت که برترین ها از بین آنها انتخاب می شوند.

رییس بنیاد نخبگان اصفهان تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان در دوره فعلی فعالیت خود به دنبال بازتعریف جایگاه نخبگان در کشور و استفاده از ظرفیت و استعدادهای آنها در جایگاه واقعی خود است.

ربانی با اشاره به اینکه در ابتدای تشکیل بنیاد ملی نخبگان، تمرکز این مرکز بیشتر بر حمایت های مالی از نخبگان بود، افزود: اگر نخبگان در جایگاه واقعی خود قرار نگیرند آسیب بیشتری به آنها وارد می شود بنابراین در زمان حاضر بنیاد ملی نخبگان بیشتر به دنبال تعریف نسبت نخبگان با حاکمیت و قرارگیری آنها در جایگاه اصلی خود است.

وی با بیان اینکه مسائلی مانند استفاده از ایده های نخبگان در بخش حکمرانی برای حل مشکلات کشور و استخدام آنها در دستور کار بنیاد ملی نخبگان است، خاطرنشان کرد: بنیاد نخبگان استان اصفهان نیز از ۲ سال گذشته اقدام به تشکیل «مرکز حکمرانی عالمانه» کرد.

به گفته وی در این مرکز، مسائل و چالش های استان اصفهان در ۹ کارگروه تخصصی مانند سلامت، مشکلات شهری، علم و فناوری، آب و محیط زیست مورد بررسی قرار می گیرد و از ایده های نخبگان در بخش حکمرانی استفاده می‌شود.

ربانی با اشاره به استقبال ۴۰۰ نفر از نخبگان استان اصفهان از مرکز حکمرانی عالمانه، اضافه کرد: آیین‌نامه تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورز نیز از یک سال گذشته ابلاغ شده که مشابه همان مرکز حکمرانی عالمانه اصفهان است.

تاکنون حدود سه هزار نُخبه در استان اصفهان زیر پوشش حمایت‌ها و تسهیلات بنیاد نُخبگان قرار گرفته‌اند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

امام جمعه کاشان: مناظره‌های انتخاباتی با رعایت حدود الهی باشد

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام سید سعید حسینی روز دوشنبه در خطبه‌های نماز عید سعید قربان …