سر باز کردن زخم «سفیدک» در خراسان‌شمالی؛ مبارزه در ۶ هزار هکتار آغاز شد


محمد رضایی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: کارشناسان، تاکستان های استان را رصد می کنند و سمپاشی محافظتی در حال اجرا است و توصیه می شود تاکداران بعد از گل نیز مراقب کنند.

وی سطح تاکستان های استان را ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: تاکنون در ۲ مرحله سطح برخی از تاکستان های این استان به ویژه منطقه بدرانلوی بجنورد برای مبارزه با سفیدک داخلی انگور سمپاشی شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه این بیماری تابع اقلیم است و شرایط آب و هوایی باعث طغیان آن می شود تصریح کرد: توصیه های لازم در این خصوص به کشاورزان داده شده است.

وی افزود: بارش های باران بهاری و رطوبت بالا زمینه رشد بیماری سفیدک را در بین تاکداران خراسان شمالی فراهم کرده است و به همین دلیل توصیه می شود که سمپاشی در اولویت قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، خراسان شمالی از قطب های مهم تولید انگور در کشور است و سالانه ۱۸۵ هزار تن انگور در سطح ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار استان تولید می شود که سهم آن در سبد اقتصاد کشاورزی این خطه ۱۳ درصد است.

اگرچه انگور ارتباط مستقیم با معیشت مردم منطقه دارد ولی در برخی از سال ها، آفات موجب از بین رفتن دسترنج یکساله تاکداران می شود و همواره در این فصل از سال بیماری سفیدک ظاهر می شود و زنگ خطر مقابله با آن به صدا در می آید.

سفیدک انگور تنها در سال ۱۳۹۵ به ۴۰ درصد تاکستان های خراسان شمالی خسارت وارد کرد که این میزان خسارت ۸۱۰ میلیارد ریال برآورد شده بود و امسال نیز با وجود شرایط آب و هوایی خنک و رطوبت بالا بیم آن می رود که این خطر بار دیگر تکرار شود.

سمپاشی؛ چاره مقابله با سفیدک

رضایی ادامه داد: تاکداران باید با سمپاشی از این بیماری مهلک جلوگیری کنند، اگر جلوی گسترش بیماری توسط کشاورزان گرفته نشود به اپیدمی تبدیل خواهد شد.

وی افزود: کلاهداری قالب رقم انگور استان است این امر باعث انتقال زودتر به سطح تاکستان ها خواهد شد چرا که تنوع ارقام باعث مقاومت در برابر بیماری خواهد بود اما با توجه به اینکه در این استان به ویژه در منطقه بدرانلوی بجنورد تنوع ارقام انگور وجود ندارد شیوع این بیماری بسیار خطرناک خواهد بود.

به گزارش ایرنا، بیماری سفیدک داخلی انگور با توجه به رطوبت بالای محیط در تمام تاکستان های استان شیوع دارد، این بیماری به برگ ها، میوه ها و شاخه های مو صدمه می زند و در اثر مرگ بافت مورد حمله، خسارت بیماری ممکن است به ۵۰ تا ۷۰ درصد محصول برسد یا اینکه آن را به طور کلی نابود کند.

بیماری ابتدا به صورت نقاط زرد کم رنگ، نیمه شفاف، روغنی و بدون حاشیه مشخص در سطح برگ ظاهر می شود و قارچ به صورت علایم کرکی، نرم با رنگ قهوه ای خاکستری تشکیل می شود لکه ها مرده و نامنظم بوده و با پیوستن به هم، قسمت های وسیع مرده را به وجود می آورند و باعث ریزش نابهنگام برگ ها می شوند و حبه ها از بین می روند.

تاکداران خراسان شمالی در سال های گذشته با این بیماری خسارت زا دست و پنجه نرم کرده اند و بیشترین آسیب را در سال ۹۵ دیدند که به نوعی تاکستان ها خالی از محصول شده بود و تعدادی از تاکستان‌ها ۸۰ درصد و بیشتر نیز خسارت وارد شده بود.

۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

عید قربان؛ روز ذبح منیت ها

به گزارش ایرنا، عید قربان، یادبود سرسپاری محض ابراهیم و اسماعیل در برابر پروردگار است؛ …