«۴ خرداد» یادآور مقاومت و پایداری مردم دزفول – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


به گزارش خبرگزاری مهر، در دوران دفاع مقدس ۱۷۶ موشک، ۲ هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما به دزفول اصابت کرد و بیش از ۱۹ هزار واحد مسکونی و تجاری در این شهر تخریب شد. دشمن بعثی ۲ لشکر از ۶ لشکری را که برای حمله به خاک میهن آماده کرده بود، مأمور فتح دزفول کرد تا خوزستان را دور بزند و در نهایت این استان را به تصرف خود در آورد؛ اگر مقاومت مردم دزفول نبود، خوزستان سقوط می‌کرد، عملیات فتح‌المبین وجود نداشت و مقدمه آزاد سازی خرمشهر فراهم نمی‌شد.

در هفتمین سال جنگ تحمیلی و به مناسبت پنجمین سال آزاد سازی خرمشهر به پیشنهاد دولت وقت بررسی گسترده‌ای برای معرفی شهر نمونه مقاومت صورت گرفت و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به دزفول اعطا و در آن دزفول به عنوان «شهر نمونه مقاومت» در کشور معرفی شد.

مقاومت مردم دزفول و اصرار آنها بر تخلیه نکردن شهر، حضور گسترده جوانان دزفول در جبهه‌های نبرد در شرایطی که شهر دزفول زیر گلوله باران و حملات هوایی و موشکی بی وقفه دشمن بود از جمله دلایل انتخاب دزفول به عنوان پایتخت مقاومت ایران اسلامی بود.

در واقع دلیل اصلی مردم برای باقی ماندن در شهر، خدمت به رزمندگان و تقویت روحیه آنان بود به طوری که در منازل مردم برای استراحت رزمندگان و استفاده از تلفن برای تماس با خانواده‌ها باز بود و آنچه رزمندگان حاضر در شهر نیاز داشتند توسط مردم به صورت صلواتی در اختیار آنها قرار می‌گرفت.

از نقش مؤثر فرزندان دزفول در مدیریت جنگ می‌توان به عنوان پنجمین دلیل انتخاب دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت نام برد. پشتیبانی از جبهه‌ها به عنوان ششمین دلیل انتخاب دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت است. با وجود اینکه مردم دزفول زیر بارانی از بمب و موشک نیازمند حمایت و پشتیبانی بودند اما با تمام توان در پشتیبانی از جنگ اقدام می‌کردند.

از نمونه‌های پشتیبانی مردم دزفول از رزمندگان می‌توان به جابه‌جایی مهمات با ماشین شخصی، حمل و جابه‌جایی اسرای جنگ، انتقال نیروهای رزمنده، اهدای خون به رزمندگان مجروحی که به مراکز درمانی دزفول منتقل می‌شدند و تأمین اقلام مورد نیاز رزمندگان در جبهه‌ها اشاره کرد.

امام خمینی (ره) در پنجم اردیبهشت سال ۶۲ در پیامی به مردم دزفول فرمودند: «شما دزفولی‌ها امتحان دادید و از این امتحان خوب بیرون آمدید، شما دین خود را به اسلام ادا کردید».

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در دیدار مسؤولان و دست‌اندرکاران اردوهای راهیان نور کشور در خصوص مقاومت و پایداری مردم دزفول در دوران دفاع مقدس فرمودند: «اینکه مرحوم قاضی در دزفول ماند و موجب شد که مردم در دزفول بمانند و با این همه موشکی که به دزفول زدند؛ دزفول تخلیه نشود، راز اینجا است، چون اگر دزفول از سکنه خالی می‌شد، گرفتن آن آسان بود».


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس قزوین درگذشت والده مکرمه سردار «کارگر» را تسلیت گفت

با صدور پیامی؛ سرهنگ پاسدار «امیری مقدم» با صدور پیامی درگذشت والده رئیس بنیاد حفظ …