آذربایجان‌غربی درزمره استان‌های با کمترین نرخ بیکاری/ موفقیتی بی‌نظیر برای دولت سیزدهم


به گزارش ایرنا، مطابق گزارش‌های مرکز آمار ایران از طرح آمارگیری نیروی‌کار در سال گذشته، ۱۰ استان بیکاری زیر هفت درصد دارند که یکی از آنها آذربایجان غربی است.

طبق این گزارش ۴۱.۳ درصد جمعیت ۱۵ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی طی سال گذشته در کشور فعال بوده‌ و در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند؛ بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به سال ۱۴۰۱ کمی کمتر از نیم درصد یعنی (۰.۴ درصد) افزایش یافته است.

متوسط نرخ بیکاری نیز در سال گذشته در کشور به رقم ۸.۱ درصد رسیده که این رقم روزگاری نه چندان دور به یک رویا بیشتر شبیه بود تا واقعیت.

بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به سال قبل ۱۴۰۱ حدود یک درصد (۰.۹ درصد) کاهش یافته که باید به خاطر این امر نیز دولت سیزدهم و سیاست های آن را تحسین کرد.

بعد از نگاهی به متوسط نرخ بیکاری در کشور که موید تلاش دولت سیزدهم در راستای کاهش این نرخ بوده و موفقیت دولت را نشان می دهد، آذربایجان غربی نیز یکی از استان های برتر در این موضوع بوده که توانسته ضمن کاهش قابل توجه نرخ بیکاری، در جمع بهترین استان های کشور نیز قرار بگیرد.

آذربایجان غربی با ۶.۷ درصد نرخ بیکاری به صورت متوسط در سال ۱۴۰۲ طبق گزارش مرکز آمار ایران، ششمین استان از این حیث در کشور بوده است.

خراسان جنوبی، خراسان رضوی، مازندران، سمنان و قزوین رقمی بهتر از آذربایجان غربی دارند و این استان به همراه تهران با ۶.۷ درصد در جمع موفق ترین استان ها در مهار بیکاری بوده است.

با توجه به این آمار، آذربایجان غربی امسال هم در نیمه بهتر جدول در خصوص نرخ بیکاری قرار گرفته و ۱.۴ درصد نیز بهتر از متوسط بیکاری در کشور، آمار ثبت کرده است.

حال آن که بالاترین نرخ های بیکاری در کشور به ۱۲.۴ می رسد و آذربایجان غربی تقریبا نصف این رقم، بیکاری دارد.

البته مقایسه دیگری هم در این خصوص می توان انجام داد و آن اینکه به گواه آمار در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲.۴ درصد و در سال ۱۳۹۹ نزدیک به ۱۳ درصد بود.

طبق این آمار میزان نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۰ حدود ۵.۴ درصد و نسبت به سال ۱۳۹۹ نزدیک به ۶.۳ درصد کمتر شده است و البته باید گفت که همه این آمار از مصدر سازمان آمار ایران در آمده و شبهه ای در این خصوص هم وجود ندارد.

همه این اطلاعات نشان می دهد که در دولت سیزدهم با وجود همه تنگناها و مشکلات، شاخص مهمی نظیر نرخ بیکاری در آذربایجان غربی بهبودی قابل توجه یافته و به بیان دیگر، اشتغال در استان افزایشی حتی جهشی یافته است.

اجرای طرح ابتکاری یکشنبه های حمایت از تولید و رفع مشکلات تولید که قطعا به اشتغال بیشتر می انجامد، توجه به موضوع سرمایه گذاری های جدید در حوزه صنعت و کشاورزی و همچنین خدمات که نتیجه درخشانی در حوزه اشتغال دارد، بهبود شاخص های توسعه معدنی در استان با راهبری استاندار آذربایجان غربی و جلب سرمایه های قابل توجه در این بخش، استفاده بهتر از مرز و ظرفیت های مرزی در آذربایجان غربی از ابتدای دولت سیزدهم و سفرهای متعدد مدیران کشوری واستانی به ویژه استاندار آذربایجان غربی برای رفع مشکلات تجارت مرزی، بهبود شاخص های اشتغال در بخش خصوصی و کسب رتبه های برتر طی سال های اخیر در کشور در خصوص همراهی بخش غیردولتی در حوزه ارتقای اشتغال و همچنین فعال شدن طرح های عمرانی نیمه تمام متعدد که به هزاران مورد نیز می رسد، از جمله مهمترین عوامل ارتقای شاخص های اشتغال در آذربایجان غربی می توان نام برد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

گلخانه هیدروپونیک تولید سبزی و صیفی در ارومیه به بهره برداری رسید

به گزارش ایرنا معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی روز شنبه در آیین بهره …