سفر رئیس جمهور فقید به اردبیل نقطه عطف در توسعه استان

به گزارش ایرنا یکی از ویژگی های انقلاب اسلامی و تفاوت های نظام برآمده از این انقلاب، نقش و جایگاه مردم به ویژه مردم محروم و مستضعف در نظام فکری آن است. در این چهارچوب این نظام رهبران برای خود شان خدمتگزاری به مردم قائل هستند.

بدیهی است در چنین نظام فکری حضور رهبران و مسئولین ارشد نظام در بین مردم برای شناخت درست از مسائل و مشکلات کشور و مردم و تلاش برای گره گشایی از این گرفتاری‌ها بسیار حائز اهمیت است.رویکردی که شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی از زمان حضور در پاستور به آن اهتمام وافر داشت و با همین رویکرد توانست سرمایه اجتماعی نظام و دولت را به میزان قابل توجهی ارتقا دهد.

یکی از برکات این سفرها گره گشایی از پروژه ها و واحدهای تولیدی بود که در اقصی نقاط کشور با وجود هزینه کردهای کلان از بیت المال به هر دلیل راکد مانده و منجر به تولید و ثروت آفرینی نمی شد. شهید خدمت آیت الله سید ابراهیم رئیسی در این زمینه با درک صحیح اهمیت مسئله و بهره گیری از سرمایه های کلان ملت که راکد مانده بود تحرک به پویایی را به این بخش برگرداند و زمینه اشتغال تعداد زیادی از جوانان و را فراهم کرد.

استان اردبیل هم از برکات این رویکرد آیت الله رئیسی بی بهره نماند و تکلیف طرحهای مهمی با نقش آفرینی ایشان باز شد و تحرک و پویایی را به این استان محورم و مرزی کشور بازگرداند.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی ۳۰ مهرماه سال ۱۴۰۰ به همراه وزیران راه و شهرسازی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی، نیرو، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اقتصاد و امور دارایی، رییس دفتر رییس‌جمهوری، معاون اجرایی رییس‌جمهوری و معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه به استان اردبیل سفر کرد.

در این سفر در مجموع ۱۰۰ طرح در حوزه‌های مختلف به تصویب رسید که از این تعداد ۲۴ طرح مربوط به حوزه زیربنایی، هشت طرح در حوزه صنعت و معدن، سه طرح در حوزه نفت و انرژی ، هشت طرح در حوزه آب و خاک کشاورزی و پنج طرح نیز در حوزه اشتغال، ۱۶ طرح در حوزه بهداشت و درمان ، ۲۱ طرح در حوزه فرهنگی و آموزشی و ۱۵ طرح نیز در حوزه رفاه و اجتماعی بود.

نکته قابل تامل پیگیری مستمر و جدی در سطح ملی و استانی برای تحقق مصوباتی بود که در جریان سفر استانی رئیس جمهور به استان اردبیل به تصویب رسیده بود.

یک سال بعد در چهارم مهر ماه ۱۴۰۱ رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل در بررسی روند تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور از اختصاص بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال منابع از محل مصوبات سفر رئیس جمهور به این استان خبر داد و گفت: جذب کامل اعتبارات به تحرک اقتصادی و اشتغال‌زایی استان کمک خواهد کرد و تکمیل طرح‌های عمرانی استان با تخصیص اعتبارات لازم در اولویت است و تکمیل راه آهن اردبیل – میانه، احداث ۵۰ کیلومتر بزرگراه‌، بهره‌برداری از پایاب سدهای خداآفرین، عمارت، گیوی و بفراجرد در جنوب و شمال استان از جمله این پروژه‌ها است.

وی تکمیل پروژه راهسازی پارس‌آباد – مشگین‌ به طول ۱۳۷ کیلومتر و جاده گرمی – بیله‌سوار به طول ۸۹ کیلومتر را از دیگر طرح‌های اولویت دار استان ذکر کرد که اعتبارات این پروژه‌ها جذب شده است.

سفر رئیس جمهور فقید به اردبیل نقطه عطف در توسعه استان

استاندار اردبیل نیز که بارها به نقش و تاثیر مستقیم اعتبارات و مصوبات سفر رئیس جمهور به این استان اشاره کرده است، در فروردین ۱۴۰۲ از تخصیص هشت هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر به پروژه‌های مصوب سفر رئیس‌جمهور خبر داده بود.

سید حامد عاملی در نشست بررسی اعتبارات سفر رئیس جمهور به استان اردبیل اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام شده هشت هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر به پروژه‌های مصوب سفر رئیس‌جمهور به استان اردبیل اختصاص یافته است و باید تخصیص باقی‌مانده اعتبارات مصوب سفر رئیس‌جمهور به استان و ارائه گزارش از سوی دستگاه‌های اجرایی جدی گرفته شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل در ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ در بررسی مصوبات سفر رئیس جمهور گفت: میزان جذب اعتبارات اختصاص یافته به استان از محل سفر رئیس جمهور به رقم ۶۵ هزار میلیارد ریال رسیده و در بخش‌های مختلف جذب شده و دولت توسعه و عمران و آبادانی را در کشور مورد توجه جدی قرار داده است.

یکی از حوزه‌هایی که اعتبارات مصوب آن به طور کامل تخصیص یافته بود، حوزه راه بود که محبوب حیدری مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ اعلام کرد: در سفر رئیس‌جمهور به استان اردبیل پنج هزار میلیارد ریال اعتبار برای ادامه پروژه‌های راه‌سازی این استان اختصاص یافته بود که ۱۰۰ درصد این اعتبار محقق و هزینه شده است.

سفر رئیس جمهور فقید به اردبیل نقطه عطف در توسعه استان

ارزیابی معاون رئیس جمهور از میزان تحقق مصوبات سفر آیت الله رئیسی به اردبیل

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در ۱۲ دی ماه ۱۴۰۲ در سفر به اردبیل برای ارزیابی میزان تعهدات مصوبات سفر رئیس جمهوری به این استان با اشاره به توزیع ۶۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از مجموع ۹۰ هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته در سفر رئیس‌جمهور به اردبیل گفت: پیگیر هستیم سهم ۳۰ هزار میلیارد ریال نیز توسط بانک‌هایی که به تعهدات خود عمل نکرده‌اند، توزیع و پرداخت شود.

محسن منصوری اظهار کرد: پروژه بزرگ راه‌آهن اردبیل بیش از ۹۵ درصد پشرفت فیزیکی دارد و این پروژه حدود ۲۰ ساله با همه مشکلات مالی دولت در حال اجراست و هیچ گاه معطل تامین اعتبار نمانده و قول می‌دهیم این پروژه هرگز لنگ تامین اعتبار نشود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور اضافه کرد: در بخش بزرگراه نیز ۵۲ کیلومتر بزرگراه در استان اردبیل ساخته و ۴۰ کیلومتر آماده بهره‌برداری شده و در بخش راه‌های روستایی و بزرگراه‌های استان نیز اقدامات خوبی شروع شده که پیگیر اتمام عملیات اجرایی آنها و تعهد ایجاد شده در استان هستیم.

وی با اشاره به بازدید خود از طرح پتروشیمی اردبیل گفت: این پروژه از اقدامات ممتاز استان به شمار می‌رود که در مجموع ۸۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای آن سرمایه‌گذاری شده است و آغاز عملیات اجرایی ۲۸ هزار واحد مسکونی در استان را کار بسیار ارزشمندی است و با تکمیل این واحدها، مشکل مسکن خیلی از اقشار برطرف می‌شود.

منصوری آبگیری سه سد گیوی، عمارت و عنبران را پس از ده‌ها سال اتفاق مهمی ذکر کرد و ادامه داد: اجرای خط دوم انتقال گاز به اردبیل نیز کار بسیار بزرگی به شمار می‌رود که با سرعت مطلوب در حال اجراست و تصفیه‌خانه آب آشامیدنی شهرستان پارس‌آباد از تعهدات دولت است و باید برای تحقق آن تلاش شود.

سفر رئیس جمهور فقید به اردبیل نقطه عطف در توسعه استان

مردم و مسئولان اردبیل که چشم انتظار سفر دوم شهید آیت الله رئیسی به این استان و افتتاح راه آهن اردبیل – میانه بودند، اکنون در غم از دست دادن رئیس جمهور خستگی ناپذیر خود در ماتم و اندوه به سر می‌برند اما اطمینان دارند که مسیری که این دولت برای خدمتگزاری به ملت ترسیم و هموار کرده، با قدرت ادامه خواهد یافت و روزی نه چندان دور، نهال خدمت رئیس جمهور فقید در استان اردبیل به درختی تنومند و پر ثمر تبدیل خواهد شد و سوت قطار خدمت او نیز در این خطه شنیده خواهد شد.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی خادم‌الرضا (ع) و هشتمین رئیس‌جمهوری اسلامی ایران که عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعه‌سی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شده بود، به همراه تمامی همراهان، همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا (ع) به مقام رفیع شهادت نایل شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

عملیات احداث پنج مدرسه ۱۵ کلاسه در اردبیل آغاز شد

به گزارش ایرنا، استاندار اردبیل در این آیین با اشاره به کمبود فضای آموزشی در …