از تخریب نود و پنج درصد تأسیسات تا جزئیات طرح آتش بس

به گزارش ایکنا، به نقل از الجزیره، درحالی‌که دویست و نه روز از جنگ در نوار غزه و حمله همه جانبه رژیم صهیونیستی به نوار غزه می گذرد، تعداد شهدای فلسطینی به 34595 نفر رسیده، بیش از 95 درصد زیرساخت های غزه ویران شده و 90 درصد مردم در این منطقه زیر خط فقر قرار گرفته‌اند.

از سویی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی امروز نیز به حملات گسترده خود به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه ادامه دادند.

اطراف فرودگاه بین‌المللی غزه، شهرک «الشوکة» و محله «التنور» در شرق رفح نیز مجددا در معرض حملات هوایی قرار گرفتند و در نتیجه این حملات یک شهروند فلسطینی به شهادت رسید..

در همین رابطه، وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که تعداد شهدا از هفتم اکتبر به ۳۴۵۹5 تن و شمار مجروحان به ۷۷۸۱۶ تن افزایش یافته است.

 بازسازی غزه هشتاد سال زمان نیاز دارد

براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، با تداوم جنگ رژیم صهیونیستی و در روز جهانی کارگر نرخ فقر به بیش از ۹۰ درصد رسیده و ۹۵ درصد از تأسیسات غزه از کار افتاده است.

برنامه توسعه سازمان ملل و کمیته «اسکوا» در گزارشی از شهادت یا زخمی شدن دست‌کم ۵ درصد از ساکنان غزه خبر داد.

در این گزارش آمده است دست‌کم ۵ درصد از ساکنان غزه در جنگ دایر در غزه شهید و یا زخمی شده‌اند و در صورت تداوم جنگ میزان فقر در غزه از ۳۹ درصد به ۶۱ درصد افزایش خواهد یافت.

طبق این گزارش، جنگ اقتصادی علیه غزه تبعات اقتصادی و اجتماعی زیادی بر ملت فلسطین دارد و با هدف مقابله با بحران انسانی و بازسازی اقتصاد و زیرساخت‌های فلسطینی باید آتش‌بس برقرار شود.

به گفته «اسکوا» بازسازی غزه در حالت عادی تقریبا ۸۰ سال زمان نیاز دارد و ممکن است تا قرن آینده میلادی طول بکشد.

تداوم تظاهرات دانشجویان آمریکایی در دفاع از فلسطین

رسانه‌های تصویری آمریکایی همچون «سی‌ان‌ان» و «ان‌ بی سی نیوز» به صورت زنده یورش نیروهای پلیس به محوطه دانشگاه لس‌آنجلس ایالت کالیفرنیا را به تصویر کشیدند، این درحالی بود که نیروهای پلیس از اوایل شب گذشته برای سرکوب با تمام قوا خود را آماده کرده بودند.

همچنین سی‌ان‌ان گزارش داده است که نیروهای پلیس اوایل بامداد امروز پنجشنبه به وقت محلی پس از مهلت دادن به دانشجویان هوادار فلسطین، وارد عمل شده و درحال برداشتن موانع ایجاد شده توسط دانشجویان هستند.

این رسانه تصویری آمریکایی افزود: دانشجویان مدت یک هفته در صحن این دانشگاه دست به اعتراض زده و پلیس با دادن هشدار درباره ترک محل، اعلام کردند در صورت ورود اقدام به بازداشت دانشجویان خواهد کرد.

روزنامه واشنگتن‌پست اعلام کرد: پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا در جریان اعتراض‌ها و تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های این کشور تاکنون ۱۷۰۰ دانشجو را بازداشت کردند.

اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا از دو هفته پیش در دانشگاه‌های مختلف برای حمایت از مردم فلسطین و محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه آغاز شده و علی‌رغم سرکوب شدید پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا این تظاهرات ادامه دارد و الهام‌بخش اعتراض‌های دانشجویی در دیگر کشورهای جهان بوده است.

از تخریب نود و پنج درصد تأسیسات تا جزئیات طرح آتش بس ارائه شده به مقاومت فلسطین

ساعاتی پیش شبکه «سی‌ان‌ان» هم اعلام کرد که پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا به تجمع و تظاهرات دانشجویان تگزاس حمله و ۱۸ دانشجو را با ضرب‌وشتم بازداشت کردند.

پایگاه خبری النشره لبنان روز چهارشنبه به نقل از رسانه‌های آمریکایی گزارش داد که «اریک آدامز» شهردار نیویورک گفته پلیس «نیویورک‌سیتی» روز گذشته ۳۰۰ نفر را در دانشگاه کلمبیا و «سیتی کالج» در تظاهرات‌های حمایت از فلسطین دستگیر کرده است.

جزئیات توافق پیشنهادی آتش‌بس میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی

 المیادین نسخه‌ای از چارچوب اصلی توافق پیشنهادی آتش‌بس میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی را منتشر کرد.

بنا گفته المیادین، هدف از این توافق آزادی تمامی اسرای صهیونیست (اعم از غیرنظامی یا نظامی، زنده یا مرده) و نیز برقراری مجدد آرامش به‌صورت پایدار از جمله اتخاذ تدابیر لازم برای حصول آتش‌بس در غزه است.

این توافق دربرگیرنده سه مرحله است که مرحله نخست آن به مدت ۴۰ روز است که قابلیت تمدید دارد.

در مرحله نخست توافق، نیروهای رژیم اشغالگر به سمت شرق غزه عقب‌نشینی کرده و از مناطق پرازدحام دور شده و به سمت مناطق نزدیک به مرز نوار غزه می‌روند.

پروازهای نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به مدت هشت ساعت در روز و به مدت ۱۰ ساعت در روزهای آزادی اسرا در غزه متوقف می‌شوند.

در متن این توافق درخصوص بازگشت آوارگان به محل سکونتشان قید شده است که در روز هفتم توافق، پس از آزادی زنان، نیروهای رژیم اشغالگر از خیابان «الرشید» به سمت شرق در امتداد خیابان صلاح‌الدین عقب‌نشینی می‌کنند و این مسأله منجر به تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه و امکان آغاز بازگشت غیرنظامیان آواره و غیرمسلح به مناطق مسکونی خود می‌شود.

در این توافق قید شده است که در بیست و دومین روز پس از آزادی دو سوم اسرای صهیونیست، نیروهای رژیم اشغالگر از مرکز نوار غزه به‌ویژه محور «الشهداء-نتساریم»، محور میدان «الکویت» و جاده شرقی صلاح‌الدین به سمت منطقه‌ای در نزدیکی مرزها عقب‌نشینی می‌کنند و اجازه بازگشت آوارگان غیرنظامی به محل سکونتشان در شمال نوار غزه داده می‌شود و همچنین ورود مقادیر زیاد کمک‌های بشردوستانه، مواد امدادی و سوخت که شامل ۵۰۰ کامیون است، تسهیل می‌یابد.

طبق این توافق، در مرحله نخست جنبش حماس دست‌کم ۳۳ اسیر مرد و زن را آزاد می‌کند و شامل غیرنظامیان، سربازان زن، کودکان، سالمندان، بیماران و زخمی‌شدگان می‌شود و در مقابل نیز رژیم صهیونیستی به ازای هر اسیر صهیونیست بر اساس فهرست‌هایی که ارائه می‌شود، ۲۰ کودک و زن فلسطینی را آزاد می‌کند.

همچنین رژیم صهیونیستی به ازای هر سرباز زن، ۴۰ اسیر فلسطینی را از زندان‌های خود آزاد می کند که ۲۰ نفر از محکومان به حبس ابد و ۲۰ نفر از محکومان به حبس‌های طولانی‌مدت براساس فهرست‌های ارائه‌شده توسط جنبش حماس است

در این توافق آمده است: سازمان ملل، نهادهای وابسته به آن و سازمان‌های بین‌المللی طی مراحل توافق اقدام به ارائه خدمات بشردوستانه در تمام مناطق نوار غزه می‌کنند و بازسازی زیرساخت‌ها در مناطق نوار غزه آغاز و ورود تجهیزات و امکانات لازم برای تأسیس پناهگاه و اردوگاه برای آوارگانی که در دوران جنگ منازل خود ر از دست داده‌اند، تسهیل می‌یابد.

از تخریب نود و پنج درصد تأسیسات تا جزئیات طرح آتش بس ارائه شده به مقاومت فلسطین

بر اساس این طرح، از روز چهاردهم توافق، تعداد مورد توافق مجروحان نظامی اجازه رفت‌وآمد از گذرگاه رفح به منظور معالجه و درمان را خواهند داشت.

طبق این گزارش، مرحله دوم به مدت ۴۲ روز تمدید می‌شود و شامل نهایی شدن توافق در مورد مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار و اجرایی شدن آن است.

مرحله سوم نیز به مدت ۴۲ روز ادامه داشته و شامل تبادل تمامی اجساد و بقایای شهدای مقاومت و فلسطین و کشته‌های اسرائیلی پس از دستیابی به آنها و شناسایی‌شان می‌شود.

در سومین مرحله این طرح اجرای طرح بازسازی نوار غزه به مدت پنج سال شامل منازل، تأسیسات غیرنظامی و زیرساخت‌ها آغاز می‌شود و طرف فلسطینی هیچگونه تجهیزات، مواد اولیه یا سایر اجزای مورد استفاده برای مقاصد نظامی را وارد نمی‌کند.

در پایان این طرح آمده است که قطر، مصر و ایالات متحده ضامن اجرای این توافق خواهند بود.

واکنش بایدن به گسترش اعتراض‌های دانشجویی

«جو بایدن» در واکنش به خیزش دانشجویان در سراسر دانشگاه های آمریکا و بدون اشاره به اینکه این دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه معترض هستند، مدعی شد: هرچند در آمریکا حق بیان اعتراض وجود دارد اما جایی برای نفرت‌پراکنی یا خشونت نیست. 

بایدن در این باره گفت: هیچ جایی (در آمریکا) برای سخنان نفرت انگیز یا خشونت از هر نوع، چه یهودی ستیزی، چه اسلام هراسی و یا تبعیض علیه آمریکایی‌های عرب تبار و یا آمریکایی‌های فلسطینی وجود ندارد، این اشتباه است.

بایدن آنگاه در راستای حمایت از اقدامات ضدبشری رژیم صهیونیستی که در غزه در جریان است گفت: در هیچ دانشگاهی، هیچ مکانی در آمریکا، نباید جایی برای یهودی ستیزی و یا تهدید به خشونت علیه دانشجویان یهودی وجود داشته باشد.

 

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

صحن حرم کریمه اهل بیت(ع) در شب میلاد برادر

در شب میلاد امام رضا(ع)، حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) مملو از زائران و مجاوران …