به گزارش روز سه شنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: این سازمان در گزارش جدید خود آورده است در سال ۲۰۲۰ میلادی در نتیجه همه گیری کووید-۱۹ در جهان ۱۰ میلیون شغل در بخش صنایع خلاق از دست رفته است و افزایش دیجیتالی شدن تولیدات فرهنگی به این معنا است که تهیه معاش برای هنرمندان دشوارتر شده است.
صنایع خلاق، صنایعی هستند که اساس آنها ایجاد و انتشار دانش و اطلاعات است. ریشه این مفهوم به صنایع فرهنگی بازمیگردد که در طی زمان و با انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات امروزه در قالب صنایعی چون سینما، نرمافزار، موسیقی، پویانمایی و بازی رایانهای ظهور مییابد.
ادری آزوله، دبیرکل یونسکو گفت، کرونا باعث بحران بی سابقه ای در بخش فرهنگی شده است. در سراسر جهان درهای موزه ها، سینماها و سالن های تئاتر و کنسرت که محلی برای ارائه صنایع خلاق است، بسته شده اند.
در گزارش ۳۲۸ صفحه ای یونسکو تحت عنوان «تغییر سیاست ها برای خلاقیت» آمده است: هر چند بخش فرهنگی و خلاق سریع ترین رشد اقتصادی را در بخش های اقتصادی در جهان داشته است، در عین حال یکی از بخش های آسیب پذیر است که در سرمایه گذاری های دولتی و خصوصی نادیده گرفته شده است.
هزینه های دولت در بخش صنایع خلاق در سالهای منتهی به همه گیری کاهش یافته بود و کووید باعث نابودی درامد و اشتغال زایی در این بخش شد.
در این گزارش آمده است: هر چند بسیاری از دولت های ملی و محلی صنایع خلاق آسیب دیده در دوران محدودیت های همه گیری را مشمول دریافت حمایت های اضطراری کرده اند، ارزش افزوده ناخالص جهانی در بخش صنایع خلاق به میزان ۷۵۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته است.
این گزارش از دولت ها خواسته است از هنرمندان و اساتید فرهنگی همچون دیگر نیروهای کار حمایت و پشتیبانی کرده و حداقل دستمزدها و بهبود وضعیت پرداختی به روزنامه نگاران آزاد و نیز در نظر گرفتن دستمزد برای آنها در دوران بیماری را مدنظر قرار دهند.
از زمان آغاز همه گیری کرونا دیجتالی شدن نقش مهمی را ایفا کرده است. این بخش نقش محوری در خلاقیت، تولید، توزیع و دسترسی به مظاهر فرهنگی را دارد و در نتیجه بی عدالتی در دسترسی به اینترنت به شکل مشخص تری نمود پیدا کرده است.
برای بیشتر هنرمندان فضای دیجیتال درامد کافی برای حمایت از حرفه آنها را نداشته است.
ارنستو اتون معاون فرهنگی دبیر کل یونسکو گفت: یک تضاد اصلی درحال ظهور وبروز است در حالی که مردم در سراسر جهان به محتواهای فرهنگی متکی شده اند و محتواهای فرهنگی افزایش ایفته اند همزمان افرادی که تولید فرهنگ و هنر می کنند به شکل فزاینده ای فضای کار را دشوار می بینند.
منبع