کانون‌های تقریب در دانشگاه‌ها، حوزه‌ها و مجامع علمی راه‌اندازی شود


حجت‌الاسلام نورعلی دیلم روز سه‌شنبه به مناسبت عید بزرگ مبعث در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: موضوع وحدت در بین جامعه یکی از اندیشه‌های اساسی امامین انقلاب بود و امام راحل از سال ۱۳۴۰ موضوع فلسطین و قدس شریف را به عنوان قبله مسلمانان مورد تاکید قرار داد در حالی که افراد ساکن در فلسطین برادران و خواهران اهل سنت هستند.

وی ادامه داد: این مساله نشان از آن دارد که تاکید امام راحل جدای از شیعه، موضوع وحدت جهان اسلام است به طوری که مساله فلسطین را از یک موضوع پان عربیسم به دغدغه جهان اسلام تبدیل کرد.

رییس مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور خاطرنشان کرد: امام راحل در ادامه رویکردهای خود وقتی انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید باز هم فرمودند مسلمانان شیعه و سنی با هم یکی هستند و باید در کنار هم زندگی کنند و این پیام و نگاه رهبر کبیر انقلاب باعث شد که همه ادیان، مذاهب و اقوام به ندای ایشان لبیک گویند و ثمره آن تقدیم ۱۱ هزار شهید اهل سنت در راه انقلاب اسلامی ایران است.

حجت الاسلام دیلم افزود: امروز ایران اسلامی به عنوان منادی وحدت در جهان آزادی‌های مذهبی و معنوی فراوانی دارد به طوری که بیش از ۱۷ هزار مسجد و ده‌ها هزار مدرسه و دارالقرآن و مکتب‌خانه برادران اهل سنت با آزادی معنوی خودشان در کشور فعال است.

وی یادآور شد: در استان گلستان هم بیش از هزار و ۷۰۰ مسجد و ۱۰۸ مدرسه علمیه و صدها دارالقران و مکتب خانه ویژه برادران اهل سنت فعالیت دارند.

رییس مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور تصریح کرد: مساله مهم امروز این است که دشمن از تمام توان و امکانات خود برای ایجاد شبکه‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کند تا این شبکه‌ها به نام شیعه علیه مقدسات اهل سنت و یا به نام اهل سنت علیه مقدسات شیعیان موضوعاتی را مطرح کنند که باعث ایجاد شکاف، دوگانگی و تضاد در بین جامعه اسلامی شود و آنان بتوانند از این آب گل‌آلود ماهی خودشان را صید کنند.

حجت الاسلام دیلم افزود: اولین راهکار برای مقابله با توطئه‌های تفرقه افکنانه دشمنان این است که همه مردم به ویژه نخبگان و افراد تاثیرگذار در گام نخست توجه به مشترکات فراوان میان شیعه و اهل سنت را در اولویت قرار دهند چرا که بیش از ۹۰ درصد در فروع دینی اشتراک میان تشیع و تسنن وجود دارد.

وی ادامه داد: دومین راهکار این است که محققان و مردم برای تحقیق و قضاوت نسبت به دین خود به منابع اصیل شیعه و اهل سنت مراجعه کنند و نکته سوم نیز فراهم کردن بستر گفت و گوهای علمی میان مذاهب برای شناخت بیشتر طرفین است که باعث افزایش همدلی و هم افزایی در جامعه می‌شود.

روز مبعث ۲۷ ماه رجب بر پایه باورهای اسلامی روزی است که حضرت محمد(ص) در غار حرا توسط جبرئیل امین از سوی خدا به پیامبری نایل آمد و مامور شد که بت‌پرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند.

 ۲۷ رجب به روایت مسلمانان اهل تشیع عید مبعث پیامبر اکرم (ص) و به روایت اهل تسنن شب معراج پیامبر (ص) است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

شهید جمهور، بزرگ‌ترین حامی فرهنگ بود

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید محمد هاشمی در ابتدای این برنامه با اشاره به …