مهم‌ترین خصلت‌های یک استاد بسیجی از نگاه اساتید دانشگاه

مهم‌ترین خصلت‌های یک استاد بسیجی از نگاه اساتید دانشگاهبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، مراسم روز ملی بسیج اساتید به مناسبت 31 خرداد بزرگداشت سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران، نشست ویژه مشهد در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، جمع کثیری از اساتید بسیجی در این مراسم حضور به هم رسانده‌اند، نماهایی از شهیدچمران و حضور او در جبهه‌‎های نبرد پخش می‌شود، این سؤال که چرا مقام معظم رهبری بر الگو شدن چمران نزد اساتید تلاش دارد، مطرح است که فرازی از پیام رهبر انقلاب به اساتید چشم را به توجه وامی‌دارد، «سایه مبارک استاد متعهد و متدین و مجاهد بر سر دانشگاه کشور یکی از بزرگترین نعمت‌های الهی و نویددهنده سرافرازی و رستگاری آینده ملت ایران است». با ذهنیتی که شهید چمران در ذهن دارم به سراغ تعدادی از این اساتید می‌روم و با آنان درباره مهم‌ترین خصلت‌های یک استاد بسیجی به گفت‌وگو می‌نشینم.

خلاقیت و بروز بودن

امیر فرهادیان، مسئول بسیج اساتید دانشگاه‌های غیرانتفاعی در خراسان رضوی، در پاسخ به این سؤال که مهم‌ترین خصلت یک استاد بسیجی چه باید باشد؟ می‌گوید: مهم‌ترین این ویژگی‌ها که در شهید چمران هم متبلور شده است، خلاقیت، بروز بودن و اولویت داشتن در اموری که پیش‌ می‌آید، از جمله صفاتی است که موفقیت یک استاد بسیجی را تضمین می‌کند و راه را برای دانشجویانش باز می‌کند.  

علاقه به علم در کنار اخلاق

حبیب‌اله تقی‌پور، مسئول بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی نیز در این باره بیان می‌کند: یکی از دلایلی که جذبه ارزشی ویژه‌ای را برای اساتید ایجاد کرده، خصلت‌های نیکویی بوده که در شهید این روز، چمران وجود داشته و بهانه‌ای شده تا اساتید برای بصیرت افزایی و ادامه راه این شهید عزیز گرد هم آیند و سیره تربیتی، علمی، اخلاقی و اجتماعی شهید را مورد بررسی قرار دهند.

از نظر او مهم‌ترین خصلتی شهید چمران، علاقه به علم در کنار اخلاق است. سیره اخلاقی ایشان و اینکه یکی از برترین دانشمندان جهان معرفی شده‌اند، می‌تواند الگوی عملی بسیار خوبی برای اساتید علاقمند به حوزه پژوهش و تحقیق باشد.

تخصص و تعهد، شاخصه استاد بسیجی

محمود عباس‌نژاد، مدیر فرهنگی مجتمع بین‌الملل دانشگاه آزاد خراسان رضوی واحد گلبهار در این مراسم حضور یافته است و بر آن است که مهم‌ترین شاخصه یک استاد بسیجی، الگوی‌گیری از شهید چمران است. چنانکه حضرت امام خمینی (ره) توصیه کردند مانند چمران زندگی کنید و مثل او بمیرید. شاخصه او تعهد و تخصص است، اگر کسی تخصصی نداشته باشد و کاری را قبول کند، عین بی تقوایی است.  

ولایت‌مداری؛ دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی

به سراغ زمزم‌سادات رضوی، دکترای الهیات در گرایش تاریخ و تمدن ملل اسلامی و از مدرسان دانشگاه فرهنگیان می‌رویم، او این‌گونه پاسخ می‌دهد که ولایت‌مداری و حرکت در راستای خط مشی رهبری، مهم‌ترین مشخصه یک استاد بسیجی است. دشمن شناس و دشمن ستیز بودن را نیز خصلت مهم دیگر یک استاد بسیجی برمی‌شمارد و ادامه می‌دهد: در درجه اول باید دشمن داخلی و خارجی را به بهترین نحو ممکن شناسایی کنیم و در درجه بعدی در راستای دستورات اسلام و ولایت فقیه دشمن ستیزی کنیم و برای پایداری مملکت اسلامی تلاش کنیم تا آنجا که به فرماندهی و سروری امام زمان(عج) برسانیم.

حمیدرضا طاهری، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد بزرگترین خصلت یک استاد بسیجی را پایبندی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برمی‌شمرد و می‌گوید: علاوه بر ولایت‌مداری، دغدغه‌مندی و کمک به رفع مشکلات جامعه را می‌توان در شخصیت یک استاد بسیجی مشاهده کرد.

ایجاد امید و روحیه سالم در دانشجویان

مهناز شریف‌‌الحسینی، مسئول بسیج اساتید پردیس شهیدهاشمی‌نژاد دانشگاه فرهنگیان، در این باره می‌گوید: به نظرم استاد بسیجی علاوه بر التزام به مسائل اخلاقی، دینی و علمی، لازم است که امید و ایمان وافری داشته باشد، زیرا ما با نسلی سر و کار داریم که از نظر حوصله و توان تحمل زیادی ندارند، بنابراین کار بزرگی که یک استاد بسیجی می‌تواند انجام دهد، این است که با کسب بصیرت و قدرت تبیین، امید و روحیه سالم را در دانشجویان ایجاد کند. استاد بسیجی با مخاطب‌شناسی خوب می‌تواند با محبت و دلسوزی واقعی که در درون دارد، بتواند این امید را در نسل جدید ایجاد کند تا نسلی موفق داشته باشیم.      

خدابخشیان عضو هیئت علمی گروه مکانیک بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی نیز یک استاد بسیجی است که در این مراسم حاضر شده است و در پاسخ به این پرسش، می‌گوید: در این برهه‌ای که در آن قرار داریم با توجه به مشکلات اقتصادی، مهم‌ترین خصلت یک استاد بسیجی این است که حس امید و کارآفرینی را به دانشجویان و جامعه تزریق و جهادی کار کند.

تأثیرگذار بر دانشجویان

لیلا قائمی، مدرس دانشگاه آزاد و فعال امور بانوان و خانواده در پاسخ به این پرسش، بیان می‌کند: بهترین و مهمترین شاخصه یک استاد بسیجی این است که بتواند برای دانشجویانش الگو باشد، نسل کنونی به دنبال الگوپذیری هستند، چه بسا این نوع الگوها بتواند بسیار تأثیرگذار باشد.

سیدمحمدحسینی معصوم، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مشهد در این باره، اظهار می‌کند: یک استاد بسیجی خوب حداقل چند شاخصه را باید در خود داشته باشد، نخست تقویت بنیه علمی است، بدین معنا که به لحاظ علمی سرآمد باشد، چنانکه چمران جزء بهترین‌های علمی بود. نکته دوم بعد اخلاقی و معنوی و تأثیرگذاری بر دانشجویان به لحاظ ارزش‌های اسلامی و اخلاق و رفتار متعالی است.

سیده‌نفیسه نوبخت، مدرس دانشگاه آزاد برآن است که مهم‌ترین خصلت استاد بسیجی در ظاهر و عمل او آشکار است، منظم بودن، مهربانی، همدلی و همدردی با دانشجویان در منش و رفتارش مشهود است و همه این ‌ها در کنار هم مؤلفه‌های یک استاد بسیجی مؤثر در انتقال معارف و اخلاق اسلامی به شمار می‌رود.

زهره شوریده دل، استاد بازنشسته دانشگاه فرهنگیان، مهم‌ترین خصیصه را فداکاری می‌داند، بدین معنا که در این برهه از زمان که وظایف خطیری را نسبت به جوانان برعهده داریم، بسیجی وار تمام قدرتش را در هدایت جوانان و آشنا کردن آنان با اهداف یک بسیجی صرف کند.

علی گوهر رخی از مرکز علمی کاربردی شهرداری‌های مشهد، مهم‌ترین خصلت یک استاد بسیجی را بحث تبحر علمی می‌داند و تصریح می‌کند: بدین معنا که بداند و بتواند مطلب را به خوبی منتقل کند، ویژگی دیگر جهاد تبیین است، یعنی نقاطی که برای دانشجویان واضح نیست و باید آشکار شود همچون پیشرفت‌های کشور را بیان کند، متأسفانه هم اکنون مطلع نبودن بسیاری از دانشجویان موجب بروز آسیب‌هایی شده است که این مهم بر عهده اساتید بسیجی است که با آگاهی بخشیدن نسبت به امیدواری جوانان تلاش کنند.

علیرضا عابدی سرآسیا، معاون فرهنگی بسیج اساتید خراسان رضوی با بیان اینکه ویژگی بسیجی بودن، همیشه در میدان بودن است، ادامه می‌دهد: بسیجی به دنبال این است که چه کاری بر زمین مانده است و در همان عرصه فعالیت می‌کند. هر گاه خلاء در کارهای آموزشی، پژوهشی، فعالیت‌های جهادی و یا هر جای دیگر باشد، استاد بسیجی در آنجا حاضر و بهترین نقش آفرینی‌ها را خواهد داشت. هر یک از این استادان به نظر خود خصلتی را در شهید برجسته و آن را مبنای عمل خود قرار داده‌اند، این ویژگی‌ها برخی متفاوت و برخی مکمل یکدیگر هستند، اما آنچه از این گفت‌وگوها جان اندیشه را شاداب می‌کند، حضور دغدغه‌مندانی است که نه به خود، بلکه به جوانان و آینده آنان می‌اندیشند. آنانی که روزگاری از جان خود بر میهن دریغ نکردند و امروز از اندیشه و تجربیاتشان بذل عشق می‌کنند. باشد که آباد مانی سرزمینم.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کتاب «طوفان الاقصی والتطبیع» منتشر شد

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن مدنی‌نژاد، رئیس پژوهشکده مطالعات تقریبی مجمع تقریب مذاهب اسلامی …