موج سوار هایپرسونیک جسمی است که بر اساس ایجاد موج شوک در سطح زیرین خود یک ناحیه پر فشار ایجاد میکند تا به دلیل اختلاف فشار ایجاد شده بین سطح زیرین با سطح رویی خود، نیروی مورد نیاز برای گلاید کردن در ماخ های پروازی بسیار بالا را ایجاد کند.
در تسلیحات نظامی با ظهور تسلیحات نوین هایپرسونیک ،کلاهک های گلایدر هایپرسونیک معمولا از پیکربندی موج سوار در طراحی آئرودینامیکی خود استفاده میکنند. هدف از این کار رسیدن به نسبت نیروی برا به پسا (نسبت لیفت به درگ) مناسب است تا سلاح به برد قابل قبولی در کمترین زمان ممکن دست یابد.
در طراحی موجسوار هایپرسونیک سعی میشود تا جای ممکن جبهه هوای تحت فشار سطح زیرین به جبهه هوای کم فشار سطح رویی وارد نشود تا بیشترین کارایی بدست آید.
یکی از روش های متداول در طراحی سطوح هندسی پیچیده این وسیله روش Wave Derived Compression Surface است.
موشک DF-17 چینی یکی از موشکهای بالستیک با کلاهک گلایدر هایپرسونیک است. به تازگی کره شمالی نیز یک موشک میانبرد مجهز به کلاهک گلایدر هایپرسونیک آزمایش کرده است که با توجه به پیکربندی طراحی آن بنظر میرسد با انتقال تکنولوژی از طرف چین به این فناوری دست پیدا کرده است.
روس ها هم به دنبال استفاده از این سلاح در نقش قاره پیما به نام آوانگارد هستند. در ایالات متحده نیز موشکی بنام AGM-183 ARRW در حال توسعه است که بصورت هواپرتاب شلیک میشود.