آغاز رزمایش نظامی آمریکا و امارات/ سفر دو مقام ارشد اسرائیلی به آمریکا درباره ایران/ واکنش چین به گشایش دفتر ناتو در ژاپن/ ازسرگیری روابط عربستان و کانادا پس از 5 سال – تابناک

آغاز رزمایش نظامی آمریکا و امارات/ سفر دو مقام ارشد اسرائیلی به آمریکا درباره ایران/ واکنش چین به گشایش دفتر ناتو در ژاپن/ ازسرگیری روابط عربستان و کانادا پس از 5 سال

بین الملل تابناک: آغاز رزمایش نظامی آمریکا و امارات، سفر دو مقام ارشد اسرائیلی به آمریکا درباره ایران، واکنش چین به گشایش دفتر ناتو در ژاپن، ازسرگیری روابط عربستان و کانادا پس از 5 سال و کشته شدن نیروهای امنیتی و مردم در حمله انتحاری در پاکستان از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

آغاز رزمایش نظامی آمریکا و امارات

 رزمایش آزمایشی آمریکا و امارات روز چهارشنبه در خاک این کشور با هدف انتقال تجربیات نظامی و افزایش سطح آمادگی ارتش ابوظبی آغاز شده است.

 این رزمایش با عنوان «اتحاد آهنین ۱۹» در خاک امارات برگزار می شود.

وزارت دفاع امارات اعلام کرد که این رزمایش با هدف توسعه همکاری و هماهنگی مشترک میان نیروهای اماراتی و آمریکایی، افزایش آمادگی رزمی، تبادل تجربیات نظامی در افزایش کارایی و آمادگی رزمی و تقویت روابط میان دو کشور اعلام شد.

بودجه نظامی امارات: ۲۵ میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار تخمین زده می‌شود و در خاورمیانه رتبه دوم و در جهان رتبه ۱۵ را دارد.

۶۵ هزار نظامی در ارتش امارات فعالیت دارند و این کشور دارای بیش از ۵۲۲ هواپیمای مختلف نظامی، ۴۳۴ تانک و ۸۷۵۰ خودروی زرهی نظامی است.

امارات به تازگی به خرید سلاح و تجهیزات نظامی از چین و روسیه روی آورده است، هرچند که اماراتی ها بویژه نیروی هوایی آن بشدت به تجهیزات غربی به ویژه آمریکایی متکی هستند.

سفر دو مقام ارشد اسرائیلی به آمریکا درباره ایران

 یک رسانه آمریکایی گزارش داد «ران درمر»، وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی و «زاچی هانگبی»، مشاور امنیت داخلی این رژیم هفته آینده برای گفتگو در کاخ سفید به واشنگتن سفر کنند. 

پایگاه خبری آکسیوس با گزارش این خبر به نقل از چهار مقام آمریکایی و اسرائیلی نوشت مقام‌های اسرائیلی به دنبال گفت‌وگو درباره پیشرفت‌ها در برنامه هسته‌ای ایران و همچنین تلاش‌های کاخ سفید برای ایجاد توافق میان تل‌آویو و ریاض هستند. 

آکسیوس هفته پیش در گزارشی درباره تلاش‌های کاخ سفید برای شتاب دادن به روند عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی پرداخته اما نوشته بود «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی درخواست کاخ سفید برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی تا پایان سال جاری میلادی را رد کرده است.

درمر و هانگبی احتمالاً تا اواخر هفته آینده وارد واشنگتن خواهند شد و احتمالا با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و دیگر مقام‌های ارشد کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا دیدار خواهند کرد. 

این سفر در شرایطی انجام می‌شود که «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که حدود پنج ماه پیش قدرت را در فلسطین اشغالی دست گرفت، هنوز دعوت نامه‌ای برای دیدار با بایدن در کاخ سفید دریافت نکرده است.

بایدن در اواخر ماه مارس گفت که قصد ندارد نتانیاهو را در آینده نزدیک به واشنگتن دعوت کند و از او خواست تا از طرح خود برای تضعیف دادگاه عالی اسرائیل عقب‌نشینی کند. 

مقام‌های صهیونیستی به آکسیوس گفته‌اند نتانیاهو و مشاوران او امیدوارند که اقدام آنها در تعلیق اصلاحات قضائی بتواند باعث شود بایدن او را به کاخ سفید دعوت کند. 

آکسیوس نوشته موضوعات اصلی که در دستور کار سفر مقام‌های اسرائیلی قرار خواهد داشت ایران و عربستان سعودی خواهد بود. 

هانگبی روز سه‌شنبه گفت تل‌آویو امیدوار است که مسئله بحران هسته‌ای ایران از طریق روش‌های غیرنظامی قابل حل باشد. او در ادامه لفاظی‌های خود گفت تل‌آویو برای شرایطی که درگیری اجتناب‌ناپذیر خواهد بود آماده می شود. 

کارشناسان معتقدند این اظهارات مقام‌های رژیم صهیونیستی به سیاق گذشته در راستای تلاش‌ آنها برای منحرف کردن توجه عموم ساکنان اراضی اشغالی از شکست‌های داخلی و خارجی این رژیم است. 

یک مقام ایرانی شب گذشته (سه‌شنبه) در مصاحبه‌ای با شبکه خبری الجزیره به این لفاظی‌ها پاسخ داد و گفت هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای ایران به معنای شعله‌ور کردن جنگی گسترده بوده که رژیم‌صهیونیستی باید تبعات آن را تحمل کند.

این مقام ایرانی تصریح کرد: «تهدیدات اسرائیل هیچ تاثیری بر روند رویدادها نخواهد داشت و این تهدیدات نتیجه عمق مشکلات داخلی رژیم صهیونیستی است».

سرزمین‌های اشغالی طی پنج ماه گذشته شاهد تظاهرات گسترده علیه «بنیامین نتانیاهو» و طرح او برای اصلاحات قضائی بوده. معترضان شنبه گذشته  سرزمین‌های اشغالی را برای بیستمین هفته متوالی به صحنه درگیری معارضان و حامیان کابینه تبدیل کردند.

از زمان اعلام این طرح تاکنون تل آویو و سایر شهرک‌های اشغالی هر شنبه شب شاهد تجمعات صهیونیست‌های منتقد برنامه‌های کابینه نتانیاهو است و رهبران معارض نیز به برنامه‌های خود علیه نتانیاهو ادامه می‌دهند.

مقام ایرانی در ادامه مصاحبه خود با الجزیره گفت: «سخنان اسرائیل درباره آمادگی برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، تروریسم رسمی بوده که با سکوت بین‌المللی همراه بوده است».

واکنش چین به گشایش دفتر ناتو در ژاپن

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز (چهارشنبه) در یک نشست مطبوعاتی در واکنش به بیانیه ژاپن درباره میزبانی کردنش از یک دفتر ارتباطی ناتو گفت، منطقه آسیا-اقیانوسیه از برنامه ناتو برای گشایش این دفترش در ژاپن استقبال نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: ما می‌خواهیم بگوییم که منطقه آسیا-اقیانوسیه از تقابل گروهی و از تقابل نظامی استقبال نمی‌کند.

او همچنین به ژاپن هشدار داد که باید “با توجه به سابقه تاریخی تجاوزگری که دارد نسبت به مساله امنیت نظامی فوق العاده محتاط باشد.”

پیشتر فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن اوایل چهارشنبه گفت، این کشور هیچ برنامه‌ای برای آنکه تبدیل به یک عضو ائتلاف ناتو شود حتی با وجود برنامه این ائتلاف برای گشایش یک دفتر ارتباطی در توکیو به عنوان اولین دفترش در آسیا با هدف تسهیل رایزنی در منطقه، ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین از ممنوعیت اخیری که پکن بر محصولات  شرکت چیپست سازی آمریکایی “میکرون تکنولوژی” وضع کرده، دفاع کرد.

وی اضافه کرد، بازبینی امنیتی چین در قبال محصولات شرکت میکرون “مطابق با قوانین” اجرا شد.

اداره فضای سایبری چین روز یکشنبه اعلام کرد، محصولات شرکت میکرون دارای برخی ریسکهای امنیتی هستند اما جزئیاتی بیشتری در این خصوص ارائه نکرد. این اداره دولتی چین، استفاده از محصولات این شرکت آمریکایی را در رایانه هایی که اطلاعات حساس را مدیریت می‌کنند ممنوع اعلام کرد.

این تصمیم پکن بعد از آن اتخاذ شد که واشنگتن، ژاپن و هلند دسترسی چین را به فن‌آوری های مخصوص ساخت پردازنده‌های پیشرفته کامپیوتری بر مبنای نگرانی های امنیتی مسدود کردند.

مائو نینگ بیان داشت: بازبینی های چین در حوزه امنیت سایبری کشور یا منطقه خاصی را هدف نمی‌گیرد. ما فن‌آوری ها و محصولات را از هیچ کشوری کنار نمی گذاریم.

این مقام چینی پیشتر از آمریکا خواست که برای حل بحران بدهی اش با اتکا به خود تلاش کرده و “حل این مشکل را به دوش جهان نیندازد.” او از واشنگتن خواست که “سیاستهای پولی و مالی مسئولانه” اتخاذ کند.

ازسرگیری روابط عربستان و کانادا پس از 5 سال

عربستان و کانادا ازسرگیری کامل روابط دیپلماتیک خود را که از سال ۲۰۱۸ متوقف شده بود، اعلام کردند.

به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، وزارت خارجه‌های دو کشور عربستان و کانادا با انتشار بیانیه‌های مشابهی اعلام کردند که پس از مذاکرات محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، تصمیم گرفته شد سطح روابط دیپلماتیک دو کشور به حالت قبل بازگردد.

این دو وزارتخانه اعلام کردند، بر اساس گفتگوهای انجام شده میان محمد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، ولیعهد و نخست وزیر عربستان و جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا در حاشیه همایش همکاری اقتصادی کشورهای آسیا و اقیانوس آرام (APEC) در بانکوک در تاریخ ۱۳ نوامبر ۲۰۲۲ و تمایل دو طرف به ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور بر اساس اصل احترام متقابل و منافع مشترک، تصمیم گرفته شد سطح روابط دیپلماتیک میان دو کشور به حالت قبل بازگردد.

همچنین وزارت خارجه کانادا جان فیلیپ را به عنوان سفیر جدید خود در عربستان اعلام کرد.

روابط دو کشور کانادا و عربستان پس از آنکه اتاوا در سال ۲۰۱۸ از ریاض خواست فعالان جامعه مدنی عربستان را از زندان آزاد کند، دچار تنش شد.

ریاض این درخواست را نپذیرفت و آن را به منزله مداخله در امور داخلی خود دانست و در ادامه نیز سفیر خود را از کانادا فراخواند و سفیر کانادا را نیز از خاکش اخراج کرد و همینطور اقداماتی را علیه اتاوا در پیش گرفت.

کشته شدن نیروهای امنیتی و مردم در حمله انتحاری در پاکستان

 مقامات پاکستان روز چهارشنبه از حمله انتحاری به نیروهای امنیتی این کشور در شمال غربی و کشته شدن چند نیروی امنیتی  و شهروند پاکستان خبر دادند.

 مقامات پاکستان گزارش دادند که سه نیروی امنیتی و یک شهروند این کشور در پی انفجار انتحاری روز چهارشنبه در یک ایست بازرسی در منطقه «وزیرستان شمالی» در استان «خیبر پختونخوا» کشته شدند. گروه «تحریک طالبان» پاکستان مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است. این دومین حمله شبه نظامیان در ایالت خیبر پختونخوا  در پاکستان طی دو روز گذشته است.

در جریان این حمله انتحاری،۲ مقام امنیتی، یک مامور پلیس و یک غیرنظامی کشته شدند. یک پرسنل امنیتی و یک نیروی  پلیس در این حمله مجروح شدند و به بیمارستان انتقال یافتند.

این کشور در روزهای اخیر صحنه نا آرامی‌های سیاسی بوده است. به دنبال دستگیری «عمران خان» نخست‌وزیر سابق، اعتراضات شدیدی در چندین شهر پاکستان به راه افتاد و خشونت‌های این اعتراضات به مرگ حداقل ۹ نفر و جراحت صدها نفر انجامید و دادگاه عالی پاکستان دستور آزادی عمران خان با قرار وثیقه را صادر کرد.

دولت و ارتش پاکستان، حزب «تحریک انصاف» را که رهبری آن برعهده عمران خان است، متهم به اقدامات خشونت آمیز و حمله به اماکن دولتی و نظامی کردند اما او و حزبش این اتهام را رد کرده‌‌اند.

ارتش پاکستان اخیرا نیز اعلام کرد که طی درگیری نیروهای مسلح این کشور با تروریست‌ها شماری از نیروهای امنیتی و تروریست‌ها کشته و مجروح شدند.در  این درگیری بین نیروهای مسلح پاکستان و تروریست‌ها در شمال «بلوچستان» پاکستان در یک منطقه نظامی، ۶ تروریست و ۷ نظامی پاکستانی کشته شدند. بلوچستان بزرگ‌ترین ایالت پاکستان و مرکز این ایالت، شهر «کویته» است.

در این درگیری که طی آن تروریست‌ها مبادرت به گروگانگیری افراد محلی کردند علاوه بر نظامیان پاکستانی یکی از اهالی محلی نیز کشته و ۶ نفر از جمله یک زن نیز مجروح شدند.

ارتش پاکستان اعلام کرده که در عملیات ضد تروریستی در سال جاری در مجموع ۱۳۷ پرسنل امنیتی کشته و ۱۱۷ زخمی شده‌اند.

 


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

حسینی: لیگ برای ما تمام نشده و با قدرت ادامه می‌دهیم؛ تمرکزمان روی هر دو جام است

تهران-ایرنا- سرمربی تیم فوتبال آلومینیوم اراک، گفت: برای ما مهم است که لیگ را با …