کارگاه شبکه‌سازی فعالان قرآنی برگزار شد؛ 5 عامل برای موفقیت در کار تشکیلاتی + عکس

برگزاری کارگاه شبکه‌سازی فعالان قرآنی؛ 5 عامل برای موفقیت در کار تشکیلاتی

به گزارش خبرنگار اعزامی ایکنا به مازندران، در اولین روز از بیست و هفتمین دوره جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت کارگاه شبکه‌سازی فعالان قرآنی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با حضور حسین سروقامت، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی و جمعی از اساتید، کارکنان و دانشجویان حاضر در این جشنواره برگزار شد. 

سروقامت در بخشی از صحبت‌های خود به معرفی کتابی به نام «ما ایرانیان» نوشته «مسعود فراستخواه» عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی پرداخت و گفت: این کتاب جزء کتاب‌های خوب جامعه‌شناسی است. در آنجا می‌گوید ما با حدود دو هزار نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های علمی سراسر کشور یک پیمایش کشوری راه انداخته و از آنها سؤال کردیم کدام خلقیات و روحیات ما ایرانی‌ها بحث برانگیز است پاسخ‌ها را بر اساس فراوانی از بالا به پایین فهرست می‌کند و در کتاب خود حداقل به هشت مورد اشاره کرده است. 

وی افزود: جالب است بدانید اولین موضوعی که بیشترین فراوانی را در بین این موضوعات دارد، ضعف فرهنگ جمعی و کار تشکیلاتی است. یعنی برای ما سخت است که با هم کار کنیم در عین حال که به صورت فردی کارهایی را دنبال می‌کنیم. اما کار جمعی و تشکیلاتی برای ما سخت است.

سروقامت تصریح کرد: این یک مسئله جدی است که خودمان هم به آن اذعان داریم که در کار تشکیلاتی و تیمی چندان قوی نیسیتم و چندان خوب ظاهر نشده‌ایم، اگر می‌خواهیم به بهبود مداوم برسیم باید فکری کنیم. 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در به معرفی پنج عامل موفقیت در کار تشکیلاتی پرداخت و گفت: اولین مورد اصالت حق است، در تشکیلات، حق باید اصالت داشته باشد نه منافع تشکیلات، یعنی حق بر همه چیز حاکم باشد. به تعبیری که گفته شد هرچند سخت باشد اما حرف حق را قبول کنیم و از حق فروگذار نکنیم. با این حرف کاملاً دست شما می‌آید که حق اصالت دارد. وقتی حق بر منافع تشکیلات اصالت داشته باشد دیگر هم‌تیمی و هم‌گروه و هم‌مسلک نبودن یک فرد عاملی برای کنار گذاشتن او نمی‌شود. 

برگزاری کارگاه شبکه‌سازی فعالان قرآنی؛ 5 عامل برای موفقیت در کار تشکیلاتی + عکس

وی دومین مورد موفقیت در تشکیلات را جدیت برشمرد و افزود: بسیاری از اوقات کارهای ما انجام می‌شود اما چون جدی نیست و برای ما مهم نیست بعداً برای ما مشکل ایجاد می‌کند. در تشکل‌های دانشجوییِ فعال حتماً باید جدی عمل کرد، دانشجوی فعال نباید مشروط شود و نباید در موضع ضعف قرار داشته باشد.

سروقامت تصریح کرد: سومین عامل موفقیت درون‌زا بودن است به این معنا که مدیریت را از درون ترویج کنیم نه مدیریت از بیرون داشته باشیم. آیت‌الله حائری شیرازی، امام جمعه فقید شیراز یک کتاب شش جلد به نام مثل‌ها و حکایت‌ها دارد، در این کتاب می‌گوید گاهی یک پهلوان را می‌بینیم که بز بزرگی را بغل کرده و همه هم او را تشویق می‌کنند، اما از آن طرف یک بچه کوچک هم هست که یک گله بزرگ را حرکت می‌دهد ولی به چشم نمی‌آید. مدیریت درون‌زا این را تبلیغ می‌کند و می‌گوید قهرمان کسی است که بتواند یک مجموعه‌ای بدون اینکه شرایط خیلی سخت و دشواری بر او حاکم باشد را مدیریت کند. تعبیری که ایشان به کار می‌برد می‌گوید پابه‌پا رفتن مهم است نه بغل کردن؛ اگر در کار تشکیلاتی آدم‌های تیمِ خود را بغل کنید هیچ وقت کار جلو نمی‌رود. زمانی کار پیش می‌رود که پا به پای هم بروید تا عضو کم توان هم بتواند با شما حرکت کند. 

برگزاری کارگاه شبکه‌سازی فعالان قرآنی؛ 5 عامل برای موفقیت در کار تشکیلاتی + عکس

وی اظهار کرد: مورد چهارم هم شایسته‌سالاری است به این معنی که بتوانیم بر اساس آن بهترین‌ها را جذب کنیم. مورد پنجم هم شناخت است. شهید مطهری در مورد امام موسی صدر سخنی دارد که من آن را به عنوان نمونه یک کار تشکیلات می‌دانم. ایشان در یک دوره‌ای می‌گوید اگر امام موسی صدر بود با توجه به اینکه شناخت دقیقی از دنیا داشت می‌توانست کسی باشد که وضع جهان را برای امام تشریح کند و به عنوان یک کارشناس قوی موضوعات و نیازها را بگوید. 

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اندیشیدن را باید به نسل جدید آموزش داد

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان: به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت‌الاسلام …