آیتالله سیدحسن ضیایی، استاد حوزه علمیه خراسان، در گفتوگو با ایکنا از خراسانرضوی، اظهار کرد: سراسر قرآن کریم، علوم نافعه است، زیرا علم ذات خداوند، قرآن صامت، کلام خدا و قرآن ناطق نیز چهارده معصوم است و لذا در روایت آمده است که این قرآن صامت را به بیان چهارده معصوم بخوان، اما یکی از اهداف بیان علوم نافعه، خداشناسی است تا تمام بشریت اعم از دانشآموزان، دانشجویان، طلبهها و… بدانند خداوند که جمیع صفات کلامی است، خالق و پروردگار ما نیز است.
معادشناسی و رشد تفکر خوب در علوم نافعه
وی قسمتی از علوم نافعه را معادشناسی دانست و افزود: بدین معنا که قیامت صغری که به ظهور امام زمان عصر(عج) و همچنین قیامت کبری که 25 اسم در قرآن درباره آن مانند یومالدین، یومالحساب و… آمده شامل این مورد است و همچنین هدف بعدی این علوم، رشد عقلانیت، تفکر خوب، مستمر و متمرکز است و بهعبارتی نیز تاکنون در راستای تدبر در علوم نافعه قرآن بیش از 2000 آیه از آیات شناسایی شده که رشد تفکر خوب، متمرکز و مستمر را بهدنبال دارد.
این استاد حوزه علمیه خراسان بیان کرد: آیاتی درباره تفکر در تک تک آیات آفاقی و آیات انفسی مانند اینکه چرا این جهان آفریده شده، هدف از آمدن انبیاء چیست، هدف از پیامبران اولوالعزم چیست و چرا باید سلامت و امنیت در ابعاد امنیت روانی، اجتماعی، شغلی و… وجود داشته باشد در قرآن وجود دارد.
اهمیت امنیت و اقامه امر به معروف و نهی از منکر
ضیایی افزود: اینکه در روایات شیعه مقوله سلامت و امنیت مهم تلقی شده به این دلیل است که اگر امنیت روانی نباشد بهدنبال آن اختلالات و بیماریهای روانی مختلفی به وجود خواهد آمد، پس اگر میخواهیم که حرکتهای داعشگونه در جامعه و شهری که در آن زندگی میکنیم رخ ندهد باید بر روی مقوله امنیت تمرکز شود و اقدامات بسیاری نیز صورت گیرد.
وی بیان کرد: همچنین علاوه بر مقوله امنیت باید بر روی اقامه امر به معروف و نهی از منکر حجاب که یک فریضه واجب است و همچنین اقامه عفاف که بسیار مهم است اقدامات بیشتری از آنچه هست انجام شود، بنابراین آگاهیهای لازم و مستند از علوم روز تا علوم عصمت و طهارت که تا قیامت وجود دارد باید شناسایی شود.
این استاد حوزه علمیه خراسان اظهار کرد: یکی دیگر از مسائل مهم این است که به افرادی نیاز داریم که در عین حال که دانشمند و عالم هستند باید به اصول ارزشی پایبند و متعهد به اسلام الهی نیز باشند، ضریب تبعیتشان از ولایت حقه بالا باشد، خود رو نباشند، با استفاده از امکانات این کشور گوشششان به دروغهای غرب و شرق و بهویژه صهیونیسم نباشد که بر اساس خواستههای نا بهجای شرورانه دشمن و در زمین او عمل کنند که این موارد اسراف در عمل محسوب میشود.
جهانی فکر کردن برای رسیدن به تمدن اسلام ولایی
ضیایی تأکید کرد: پس اگر تمام انسانهای کشور بخواهند به تمدن اسلام ولایی فکر کنند باید جهانی فکر و عمل کنند و این در حالی است که جهان معاصر و تمدنهای مختلف شرقی و غربی سرخورده هستند و احساس پوچی میکنند و در حال حاضر نیز آنها تشنه اسلام غدیری هستند.
وی اظهار کرد: از اینرو ما وظیفه داریم تا پیش از ظهور ولی عصر(عج) از طریق رادیو، تلویزیون، فضای مجازی و… بهصورت مستمر خوراک فرهنگ اسلام ولایی را داخل کشور، کشورهای پیرامون، غرب آسیا و سطح جهان گسترش دهیم تا زمانیکه ایشان ظهور کردند و در کنار خانه کعبه خود را «بقیةالله خَیرٌ لَکُم إن کُنتُم مؤمِنین جاءَالحق و زَهَقالباطِل» معرفی کردند تمام افراد کره زمین با هر دین و مذهبی که باشند صدای ایشان را خواهند شنید و تشخیص درست خواهند داد که این منجی واقعی است و نباید بهدنبال منجیهای پوشالی دیگر بروند.
حضور فعال به جای رویکرد انفعالی
این استاد حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: در واقع باید پیش از آنکه در برابر دشمن با تبلیغات مسموم که سعی دارد تفکرات اشتباه خود را وارد اذهان جامعه کند، اقدام کنیم، این اقدام نه بهصورت انفعالی بلکه باید به صورت فعال، هماهنگ، سنجیده، مستند و طبق دستورالعمل ولایت حقه، ولایت معصوم، ولایت رسولالله، ولایت فقیه، ولایت فاطمةالزهرا(س) و ولایت الله باشد و هرکس این حالت تهاجمی را نسبت به گرگهای روزگار خود نداشته باشد قطعاً گرگهای روزگار او را تار و مار خواهند کرد. همانگونه که امام صادق(ع) فرمودهاند:«برای مردم، زمانی میرسد که مردم غرب و شرق هیئتهای حکمهشان گرگصفت درندهخو هستند».
ضیایی اظهار کرد: باید اقدامات خود را در چارچوب موازین علم، شرع و یقین در تمامی صحنهها اعم از تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی، اسلام ولایی، پیشرفت علومی چون انسانی، صنایع، قرآن و حقوق، قرآن و تزکیه و قرآن و تربیت انجام دهیم و از طرفی نیز جوانان باید در راستای مباحث علمی کاربردی مصداقی و همچنین اسلام غدیری که هم به روز است و هم پیشتر از مرز دانشی است را در حوزه و دانشگاه آموزش ببینند تا هرگز احساس پوچی و کمبود نکنند و این در حالی است که دشمن در برابر اشتباهات محاسباتی و عملیاتی ما انگشت به ماشه است.
دانشآموزان، ذخایر و منابع انسانی بینظیری هستند
این استاد حوزه علمیه خراسان گفت: لذا پرورش خود و دیگران بهواسطه یک انسان سالم و با تربیتی که دارای ادب اسلامی و حرفشنوی لازم از مافوق صحیح برای تبعیت از احسن بوده امری ضروری است که این موارد را باید در روز معلم به اساتید و معلمان تذکر دهیم، زیرا دانشآموزان ذخایر و منابع انسانی بینظیری هستند و زمانیکه ابزار شکوفایی استعدادهای درخشان در اختیارشان قرار داده شد و از آن طرف نیروی متخصص، متعهد و درخشان تربیت شد، در این صورت در همه شاخهها پیشرفت خواهند کرد و این همان خبر خوشی است که امام صادق(ع) داده و فرمودهاند که برادران سلمان فارسی که برادران سلمان محمدی هستند در آخرالزمان اگر علم در دور دست باشد به چنگ میآورند.
ضیایی با بیان اینکه اگر درست عمل کنیم این امر حاصل میشود، تصریح کرد: علاوه بر این مباحث نیز اگر در مباحث اقتصادی هم مدیریت اقتصادی منسجم و دارای صفاتی چون حفیظ، علیم، قوی و امین باشد در این صورت اقتصاد هم درست خواهد شد.
وی گفت: بنابراین علاوه بر اینکه حوزه، دانشگاه و حتی کلاسهای درس باید از حراست و حفاظت برخوردار باشند، حرم و بیت رهبری نیز باید دارای حفاظت، حراست، اطلاعات و پدافند غیرعامل باشند و این در حالی است که با وجود اینکه چند سالی میشود پدافند غیرعامل مطرح شده، اما امسال این موضوع را در حرم مطهر مطرح میکنند.
انتهای پیام
منبع