برگزاری مراسم بزرگداشت سالگرد تاسیس مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان در اسلام آباد

به گزارش خبرنگار ایرنا، گرامیداشت سالگرد تاسیس مرکز فرهنگی-پژوهشی زبان فارسی ایران و پاکستان همزمان با روز جهانی زبان مادری، امروز دوشنبه با همت رایزنی فرهنگی ایران و اندیشکده مطالعات راهبردی اسلام‌آباد برگزار شد.

«سید محمدعلی حسینی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان، «احسان خزاعی» رایزن فرهنگی کشورمان در اسلام‌آباد، «اعزار احمد چودری» مدیرکل اندیشکده مطالعات راهبردی، خانم «حمانه کریمی‌کیا» مسوول دیپلماسی عمومی و رسانه‌ سفارت ایران در پاکستان و جمعی از شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی و اساتید دانشگاهی در این مراسم حضور یافتند.

جمعی از دیپلمات‌های سابق از جمله «خالد محمود»، «آصف علی خان دُرانی» و خانم «رفعت مسعود» به عنوان سفیران اسبق پاکستان در ایران نیز ضمن شرکت در این مراسم بخشی از سخنرانی خود را به زبان فارسی قرائت کرده و خواستار افزایش تعاملات میان دو کشور همسایه شدند.

دکتر «حبیب اله عظیمی» دانشیار پژوهشی و مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشورمان از تهران به صورت مجازی پیرامون ساماندهی نسخه‌های خطی در جهان اسلام سخنرانی کرد.

خانم رفعت مسعود سفیر پیشین پاکستان در ایران، ارتباط زبانی میان دو کشور را ارزشمند و تقویت آن را اجتناب ناپذیر دانست و تاکید کرد: دو همسایه نیازمند آشنایی بیشتر از ظرفیت‌های یکدیگر و توسعه ارتباطات مردمی از طریق تبادل هیات‌های فرهنگی، علمی، هنری و سینمایی هستند.

وی افزود: ساخت مستندات فرهنگی، ساخت مشترک فیلم درباره چهره‌های تاریخی از جمله علامه اقبال لاهوری، برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی، جشنواره کتاب در دو کشور و تعامل در بخش دوبله فیلم و سریال‌های دو کشور به زبان‌های فارسی و اردو می‌تواند به تحکیم ارتباطات دو همسایه کمک کند.

رایزن فرهنگی ایران در پاکستان نیز طی سخنانی گفت: بدون تردید یکی از مهم‌ترین و ماندگارترین وجوه میراث مشترک ایران و پاکستان، وجود نسخه های خطی است که از یک طرف جایگاه اسناد معتبر برجای مانده تاریخی را نشان می دهد و از طرفی مهمترین نمونه میراث گذشتگان است که امروزه پس از گذشت قرن ها در کتابخانه ها و مراکز دولتی و غیردولتی پاکستان وجود دارد.

احسان خزاعی افزود: پاکستان در حوزه نسخ خطی به جهت تنوع و تعداد نسخ خطی به ویژه نسخ خطی فارسی در دنیا بی مانند است و این نسخ خطی آینه تمام نمایی از مناسبات و ارتباطات میان ایران و پاکستان بشمار می رود، لذا از نظر ویژگی های مختلف موجود در این نسخ از اهمیت خاصی برخوردار است.

برگزاری مراسم بزرگداشت سالگرد تاسیس مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان در اسلام آباد

وی تاکید کرد: نسخ خطی، میراث ارزشمندِ فرهنگی و تاریخی مشترک شبه قاره و ایران و مجموعه ای از یادگارهای ارزشمند و گنجینه های بی نظیر مادی و معنوی ایرانی پاکستانی است که حافظه مشترک تاریخی ایران و پاکستان است که بهترین فرصت و ظرفیت برای فهم تعامل و گفتگوی مشترک و همکاری های علمی و فرهنگی بین دو کشور بشمار می رود.

گفتنی است، مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان در سال ۱۳۵۰شمسی بر اساس توافقنامه‌ای رسمی بین دولت های دو کشور تاسیس شد. هدف اصلی از تأسیس این مرکز تقویت و گسترش بیشتر روابط فرهنگی، آموزشی و زبانی بین دو کشور است و تلاش دو کشور برای دستیابی به این هدف در زمینه آموزش و فرهنگ از طریق همکاری متقابل است.

تهیه فهرست نسخه های خطی، تهیه فهرست دیجیتالی کتاب های چاپ سنگی، ارائه خدمات نسخه های خطی به مراجعین، انتشار فصلنامه علمی-پژوهشی “دانش”، انتشار کتب با موضوعات مختلف فرهنگی و ادبی، ارتباط و همکاری مشترک پژوهشی و تحقیقی با مراکز مختلف علمی، برگزاری نمایشگاه های مختلف نسخ خطی، برگزاری همایش های مختلف علمی و فرهنگی، نگهداری و ترمیم اسناد و نسخ خطی از جمله اقدامات مستمر این مرکز است.  


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

وفاداری کلوپ به لیورپول؛ آقای معمولی در انگلیس سرمربی‌ نمی‌شود

به گزارش یکشنبه‌شب ایرنا، یورگن کلوپ سرمربی موفق قرمزهای آنفیلد چندی پیش در گفت‌وگو با رسانه …