به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، جلیل سالاری امروز (شنبه) در مراسم امضای تفاهمنامه نوسازی و تقویت ناوگان سوخترسانی جادهای مابین شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، بانک ملت، شرکت ماموت و رخش خودرو، افزود: با تلاشی که در شرکتهای حمل و نقل انجام شد و تلاش و همدلی یکپارچه انجام شد توانستیم از زمستان عبور کنیم.
وی ادامه داد: یک میلیارد سوخت بیش از سال گذشته به نیروگاهها تحویل شد و مشکل و چالشی در حوزه نیروگاهی وجود نداشت.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با تاکید بر اینکه در حوزه سیاست گذاری در بهینه سازی مصرف انرژی در حمل و نقل دو مبحث مهم وجود دارد، گفت: یکی از این بخشها بهینه سازی سبد سوخت در حوزه حمل و نقل است.
وی تاکید کرد: سیاستها در حوزه ال پی جی را مشخص کردیم تا با توجه به قیمتهای بازارهای جهانی، این محصول به سمت خوراک پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش هدایت شود.
معاون وزیر نفت ادامه داد: در نوسازی ناوگان نیز از اعطای تسهیلات استفاده کردیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه حمل و نقل در بخش سوختبری جوان تر هستیم، گفت: باید تلاش کنیم میانگین سنی ناوگان حمل و نقل به کمتر از ۱۵ سال برسد.
به گزارش ایرنا، بر اساس این تفاهم نامه، نوسازی ۴ هزار نفتکش ناوگان حملونقل فرآوردههای نفتی در کشور تأمین مالی میشود.
با اجرایی شدن این تفاهمنامه که طی آن، بانک ملت متعهد میشود برای نوسازی هر دستگاه کشنده تا ۳.۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کند، حدود ۴ هزار دستگاه نفتکش حمل فرآورده در کشور نوسازی و تحویل شرکتهای پیمانکار خواهد شد. در مرحله اول اجرای این تفاهم نامه ۳ جانبه، با سرمایه گذاری ۱.۷ هزار میلیارد تومان، ۵۰۰ دستگاه نفتکش در ۲ ماه نوسازی و تقویت خواهد شد.
روزآمد کردن ناوگان انتقال فرآورده در زنجیره تأمین و توزیع فرآورده کشور بهعنوان یکی از مهمترین برنامههای شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در دستور کار قرار گرفته است.
هماکنون حدود ۶۵ درصد فرآورده موردنیاز بخش نیروگاهی با نفتکش ارسال و حمل میشود و حدود ۱۲ هزار نفتکش در زنجیره توزیع فرآورده فعالیت میکنند که نوسازی این ناوگان، نقش مهمی در تسهیل و بهروزرسانی فرآیندهای این عملیات، افزایش ضریب ایمنی و استانداردهای زیستمحیطی ایفا خواهد کرد.
منبع