به گزارش ایرنا، «میچا ژیووینوویچ» روز پنجشنبه به مناسبت چهل و سومین بزرگداشت انقلاب اسلامی ایران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تبریک چهل و سومین سالگرد انقلاب اسلامی به مقام معظم رهبری، رئیس جمهوری، دولت و ملت غیور ایران گفت: انقلاب اسلامی ایران یکی از مهم ترین رویدادهای سیاسی، اجتماعی و حتی تاریخی جهان است که در نیمه دوم قرن بیستم رخ داد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در این مدت با وجود موانع زیاد از سوی آمریکا و غرب توانسته است که در زمینه های اقتصادی و امنیتی اقدامات گسترده ای بردارد.
استاد سابق دانشکده امنیت صربستان افزود: انقلاب اسلامی، محصول توسعه خاص تاریخی و ژئوپلیتیکی ایران و همچنین یک فرآیند سیاسی است که به وضوح در حفظ صلح، مبارزه با تروریسم و مقاومت در برابر سیاست های نظامی گری ایالات متحده آمریکا و متحدانش در منطقه، گام های بزرگی برداشته است.
ژیووینوویچ که بعنوان تحلیلگر در امور مسایل سیاسی بین الملل مقاله های متعددی را نوشته است، اظهار کرد: انقلاب ایران در عمل، تلفیقی از سنت و شیوه مدرن در سطح داخلی و خارجی می باشد که در عرصه های مختلف فعالیت های مذهبی و سیاسی در قاره آسیا، چنین انقلابی پیش از آن دیده نشده بود.
وی که از علاقمندان تمدن و فرهنگ ایران اسلامی است، گفت: یکی از ویژگی های مهم انقلاب ایران عدم رهبری آن توسط نیروهای لیبرال- مدنی و سوسیالیست است، اگرچه آنها سعی داشتند در آن نقطه عطف تاریخی ایران نقش داشته باشند، اما هدایت و رهبری انقلاب اسلامی و سرنگونی رژیم غیر دمکراتیک شاه را امام خمینی(ره) بر عهده داشت.
تحلیلگر صرب در امور سیاست بین الملل افزود: انقلاب اسلامی ایران در مقایسه با انقلابهای غرب که خصلتی براندازانه، اشغالگر و استثمارگر داشتند، یک گام به جلو است، زیرا در آن دگرگونی سیاسی و اقتصادی جامعه و «انقلاب فرهنگی» انجام گرفت که آداب، سنتها و تاریخ تمدن هزار ساله ایرانی – اسلامی را حفظ کرد.
محقق صرب ادامه داد: با این حال، بر کسی پوشیده نیست که امروز سازندگان هرج و مرج جهانی از سوی یک نهاد خاص آمریکایی، جنبش ها و سازمان های مخفی توطئه گر، ارتجاعی و سازمان های عمومی در اروپا و آمریکا به دور از چشم مردم برای ایجاد یک حکومت جهانی تحت هژمونی امپریالیست- ترالیست اروپای غربی- آمریکایی در فضای اروپا-آسیا هدایت می شوند و هدف آنها غارت و سرقت منابع در درجه اول نفت و گاز در خاورمیانه به ویژه ایران است.
این مقام صرب گفت: با توجه به اینکه ایران به لحاظ منابع بزرگ طبیعی از جمله نفت و گاز در بین کشورهای پیشرو جهان قرار دارد و دست های آمریکا به منابع عظیم طبیعی این کشور پس از انقلاب اسلامی کوتاه شده است، بلافاصله دخالت های آمریکا بطور مستقیم و یا غیر مستقیم از جمله جنگ تحمیلی ۸ ساله شروع شد.
وی افزود: ایالات متحده آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی سیاست تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران را در اولویت سیاست خارجی و به عنوان بخشی از یک استراتژی ژئوپلیتیکی خود قرار داد که چنین سیاستی بدون توجه به اینکه چه کسی در کاخ سفید واشنگتن حضور دارد یعنی تمام دولت های ایالات متحده آمریکا از جمله جورج دبلیو بوش، بیل کلینتون، باراک اوباما، دونالد ترامپ و اکنون جو بایدن ادامه یافته و دنبال می شود.
ژیووینوویچ تصریح کرد: در اینجا بایستی خاطر نشان کرد که دخالت آمریکا در ایران به قبل از انقلاب اسلامی ایران باز می گردد یعنی زمانی که سازمان اطلاعاتی «سیا» برای بازگردان “شاه” کودتایی را در سال ۱۹۵۳ انجام داد. چنین اقدامی در حمایت از رژیم وابسته شاه برای ادامه غارت اموال طبیعی ایران بود.
وی افزود: شناخت از گذشته ایران، اصل حقیقت تنش های امروز آمریکا با ایران را آشکار می کند. غرب همچنان به دنبال احیای منافع اقتصادی خود در خاورمیانه به ویژه در ایران است.
بنا به اظهارات ژیووینوویچ؛ مفاهیمی مانند «آزادی»، «دموکراسی»، تهدید «تروریسم»، «هولوکاست هستهای» و همچنین درگیری مداوم با همسایگان اسرائیل، عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج فارس، نمادینی برای منحرف کردن افکار عمومی جهان با هدف تصرف و بهره برداری از فضای استراتژیک فوق العاده غنی از منابع طبیعی در خاورمیانه هستند.
رئیس مرکز تحقیقات ژئوپلیتیک بلگراد با اشاره به سیاست خارجی ایران در برقراری صلح و مبارزه با تروریسم، گفت: اگر ایران نمی توانست از سرنگونی کامل دولت سوریه جلوگیری کند، آن کشور مطمئنا به سکوی پرشی برای القاعده، داعش و دیگر گروه های تروریستی تبدیل می شد که قبل از حرکت به جنوب روسیه، به ایران حمله کرده و قصد ویران کردن ایران و تمام منطقه را داشتند.
وی در ادامه اظهاراتش گفت: بدیهی است که برای حرکات موذیانه آمریکا بر علیه ایران شواهد و اسناد قانع کنندهای وجود دارد؛ از جمله بوجود آوردن اپوزیسیون ساختگی، حمایت از تروریسم و حتی با کمک اسرائیل تحریک هایی را برای برانگیختن جنگ در خاورمیانه ایجاد می کند که در آن ایران بالقوه از لحاظ نظامی-اقتصادی قربانی اصلی سیاست تروریستی-امپریالیستی آمریکا خواهد بود.
وی در پایان گفت و گو با ایرنا با اشاره به پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران و قدرت و توانایی آن در دفاع از ملت و تمامیت ارضی و برقراری صلح و ثبات منطقه گفت: ایران امروز جامعه ای مرفه است که با سیاست فعال صلح آمیز خود در برابر حملات خارجی دفاع می کند و در عین حال عامل تعیین کننده ثبات در منطقه است.
وی افزود: از سوی دیگر، آمریکا با ترک افغانستان و شکست در سوریه، سر به زیر و دم خمیده، پس از قریب به یک قرن، منطقه جنگی خاورمیانه را که خود بوجود آورده ترک میکند تا اینکه بتواند امکانات خود را در فضای اروپا متمرکز کند.
منبع