واکنش ایران و افغانستان به تلاش برخی رسانه‌ها برای تخریب روابط دو کشور


به گزارش ایرنا، برخی رسانه‌های معاند و خارجی همواره تلاش می کنند با بهره برداری از موضوعاتی مانند مهاجرین و آب رودخانه هیرمند، روابط ایران و افغانستان را تحت تاثیر قرار دهند و در این راه به بهانه های مختلف بدنبال تخریب روابط دو کشور هستند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل امروز چهارشنبه طی مطلبی در واکنش به تلاش های رسانه ای برای تخریب روابط دو کشور نوشت که “ایران همواره میزبان جمعیت عظیم مهاجرین افغان بوده و در مدتی‌که شرکای غربی افغانستان، مردم را تنها گذاشتند و سرمایه های آنرا بلوکه کردند، ایران کشوری بود که کنار ملت افغانستان ایستاد”.

در مطلب توئیتری منتشر شده از سوی سفارت ایران همچنین تاکید شده است: معاندین همبستگی دو ملت، با اقدامات رسانه‌ای بدنبال برخورد طرفین هستند  اما با هشیاری دو ملت، توطئه‌ها خنثی می‌شود.

بدری فر مسئول مطبوعاتی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل در این خصوص به ایرنا گفت: هرچند توئیت سفارت در واکنش به موضوع ویژه ای نیست اما در کل شماری از رسانه‌های خارجی همواره بدنبال ایجاد تنش و تخریب روابط دوستانه و تاریخی افغانستان و ایران هستند.

وی گفت: این رسانه‌ها همیشه در تلاش هستند مشکلاتی که برای برخی از مهاجران افغان در جمهوری اسلامی ایران بوجود می آید و یا موضوع آب و هر بهانه دیگر را محور قرار داده و در مسیر روابط و همکاری های دو کشور تفرقه اندازی نمایند.

بدری افزود: بطور طبیعی وقتی 4 میلیون مهاجر افغان در جمهوری اسلامی ایران زندگی می کنند و مردم ایران چهار دهه از آنها میزبانی کرده اند، گاهی برای برخی از آنها مشکلاتی بوجود می آید اما جمهوری اسلامی همواره به دلیل روابط خوب همسایگی، اشتراکات فرهنگی، زبانی،دینی و مرزی در کنار ملت افغانستان بوده است و به هیچ کسی اجازه نمی دهد روابط دو کشور را تخریب کند.

در همین راستا سایت خبری بی بی سی نیز به نقل از ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان  نوشت که موضوع حقابه ایران حل شده است و درصورتی که افغانستان آب کافی داشته باشد جمهوری اسلامی ایران نیز از آن بهره مند خواهد شد.

مجاهد در گفت و گو با بین رسانه  تصریح کرده است که روابط بین افغانستان و جمهوری اسلامی ایران حسنه است و از این روابط خوب خرسندیم .

سخنگوی طالبان همچنین نگرانی کشورهای همسایه از موضوع  قاچاق مواد مخدر از افغانستان را  قابل درک دانست و گفت: حکومت طالبان متعهد به جلوگیری از قاچاق مواد مخدر است اما کشاورزان افغان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند و نمی توان بدون فراهم کردن زمینه های کشت جایگزین، کشاورزان افغان را از کشت خشخاش منع کرد.

مجاهد افزود: برای توقف کشت خشخاش در افغانستان نیاز به کمک و همکاری جامعه جهانی داریم.

طی یک ماه گذشته موضوع حقابه ایران از رودخانه هیرمند افغانستان و برخی مشکلات و چالش‌های مهاجران افغان در جمهوری اسلامی ایران به دستاویز و بهانه برخی رسانه‌ها و دشمنان روابط دوستانه دو کشور برای تخریب این روابط تبدیل شده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

انتخابی جام‌جهانی ۲۰۲۶؛ شکست عربستان در خانه برابر سامورایی‌ها

به گزارش ایرنا، در ادامه رقابت‌های مقدماتی جام‌جهانی در منطقه آسیا و از هفته سوم …