یعقوبعلی نظری روز سهشنبه در جلسه مشترک بین مدیران و فعالان صنعتی شهرک صنعتی خیام زبرخان و عطار نیشابور، اظهار داشت: باید تلاش کنیم با راهکارهایی که در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید اندیشیده میشود تا پایان امسال در شهرک صنعتی خیام، واحد تعطیل وجود نداشته باشد.
وی تصریح کرد: واحدهایی که غیرفعال و تعطیل شدهاند باید هرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند و انتظار می رود هیات مدیره شهرک صنعتی خیام با شناسایی موانع ظرفیتها را به حداکثر برساند؛ در این چارچوب واحدهای تولیدی تجربه هایشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
استاندار خراسان رضوی افزود: همه تلاش ما این است مشکلات حاکمیتی مربوط به این موضوع را برطرف کنیم اما این بخش از مردمی قابل تفکیک نیست و برای حل هر مشکل ظرفیت آن در درون خودش وجود دارد بنابراین باید در داخل همین شهرک صنعتی خیام با ایجاد قرارگاه عملیاتی، برنامههای مختلف آموزشی و عملیاتی را تهیه و تدوین کرد.
همچنین فرماندار زبرخان در این نشست با یادآوری این که سهم زبرخان در حوزه صنعت با دارا بودن شهرک صنعتی خیام به عنوان دومین شهرک صنعتی استان خراسان رضوی، ۶ درصد است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶ هزار نفر در واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی خیام و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر خارج از آن مشغول به کار هستند.
سیدیحیی سلیمانی ادامه داد: در حال حاضر ۲۷۸ واحد در این شهرک وجود دارد که از این تعداد ۲۴۳ واحد به بهرهبرداری رسیده و ۴۳ نیز واحد غیر فعال بوده که از این تعداد ۲۰واحد در حال بازگشت به چرخه تولید هستند.
وی ادامه داد: همچنین ۲۴ واحد کارگاهی وجود دارد که از این تعداد ۱۹ واحد فعال است؛ عمده مشکلات این واحدها ناشی از ضعف مدیریت، سرمایه در گردش و عدم تامین مواد اولیه است.
فرماندار زبرجان یادآور شد: نزدیکی به بازارهای عمده، گمرک خیام، خط راهآهن و قرار گرفتن در مسیر تهران- مشهد از مزایای شهرک صنعتی خیام است و این شهرک به مساحت ۱۷ هکتار در حال توسعه است ولی به خاطر کمبود آب در دشت فوق بحرانی نیشابور این محدوده صرفا به صنایع دانشبنیان اختصاص مییابد که سه نقطه هم برای ناحیه صنعتی اسحاق آباد در نظر گرفته شده است.
مرکز شهرستان ۶۰ هزار نفری زبرخان در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی در ۱۰۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارند.
منبع