به گزارش ایرنا ، با گذشت چندین هفته از آغاز موج ششم شیوع کرونا و سویه جدید اومیکرون همچنان متخصصان حوزه سلامت تزریق واکسن و رعایت شیوه نامه های بهداشتی را سدی محکم در برابر بیماری کووید ۱۹ می دانند.
شواهد و آمارها نشان میدهد که موج ششم به واسطه تزریق واکسن و تلاش های کادر درمان تا حدی کنترل شده به طوری که بستریهای ناشی از این بیماری در تعدادی از استان ها با شیب نزولی روبرو و شمار فوتی ها نیز به نسبت روزهای گذشته کاهش یافته است .
در زمان حاضر ۱۸۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۸۷ شهرستان نارنجی، ۷۶ شهرستان زرد و یک شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
مروری بر وضعیت کرونا در استان ها
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: طی شبانه روز گذشته چهار نفر دیگر به دلیل ابتلا به کرونا در استان جان باختند و شمار قربانیان این ویروس در لرستان به ۲ هزار و ۷۵۷ نفر رسید.
دکتر ” مریم کوشکی ” اعلام کرد: طی شبانه روز گذشته ۱۶۱ مبتلای جدید به کرونا در لرستان شناسایی شد و شمار مبتلایان در این استان به ۲۱۳ هزار و ۹۳۹ نفر رسیده است.
اکنون شهرستان های خرمآباد، ازنا، الیگودرز، بروجرد، پلدختر و کوهدشت در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند، و شهرستان های دورود، رومشکان، دلفان و سلسله نارنجی و چگنی در وضعیت زرد کرونا است.
هیچ شهری از لرستان در وضعیت آبی قرار ندارد.
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا خوزستان از شناسایی ۵۶۸ بیمار جدید کرونایی طی یک روز در خوزستان خبر داد و گفت: این میزان نسبت به روز قبل ۱۳۸ نفر کاهش یافته است.
دکتر سیدمحمد علوی ب اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته پنج هزار و ۹۹۳ مورد مشکوک به مراکز بهداشتی، درمانی و بیمارستان های استان مراجعه کردند که این میزان نسبت به روز گذشته ۶۲۰ نفر کمتر شده است.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲ نفر در خوزستان به دلیل ابتلا به کرونا، جان باختند که این میزان نسبت به روز قبل یک نفر کمتر شده است.
اکنون چهار شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۱۴ شهرستان نارنجی و ۹ شهرستان زرد کرونایی هستند.
مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در خصوص آخرین وضعیت ویروس کرونا در استان، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۹ بیمار جدید به مجموع بیماران کرونایی استان اضافه شدند و چهار نفر نیز بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادند.
محمد حسن ارداقیان ادامه داد: موارد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در این مدت ۴۶ نفر گزارش شده است و هم اکنون، ۲۱ تن از بیماران به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند.
وی گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون ۴۸ هزار و ۸۵۶ بیمار در بیمارستان های استان بستری شدند و ۲ هزار و ۸۱۰ نفر نیز بر اثر کرونا جان باخته اند.
در خبری از استان همدان و به نقل از سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ، با مرگ یک بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان کرونا در این استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به سه هزار و ۲۴۹ نفر رسید.
دکتر علیرضا توقیری افزود: همچنین با شناسایی ۹۶ بیمار بستری جدید مشکوک و قطعی مبتلا به کرونا، شمار بیماران بستری در بیمارستان های استان همدان به ۴۶۲ نفر رسید.
وی اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستانهای استان با علائم تنفسی مشکوک و قطعی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۲ هزار و ۵۳۵ مورد بوده است.
هم اینک از مجموع ۱۰ شهرستان تابع استان همدان شهرستان فامنین، رزن و درگزین در وضعیت قرمز کرونایی و هفت شهرستان مابقی در وضعیت نارنجی قرار دارند.
در خبری دیگر از استان قم و به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی این استان ،در حال حاضر ۲۲۰ بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم بستری بوده و تحت معالجه و درمان قرار دارند.
مهدی مصری اظهار داشت: در شبانه روز منتهی به سیزدهم اسفندماه جاری، ۳۱ نفر مشکوک و یا با علائم قطعی ابتلا به کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند که ۱۷ نفر از آنان بستری شدند.
قم از ششم اسفندماه جاری در شرایط نارنجی کرونایی قرار دارد.
آماری از تزریق واکسن در استانها /تاکید بر تکمیل دزها
لزوم تعامل مردم برای تکمیل طرح واکسیناسیون امری بدیهی است و با توجه به جهش های ویروس کرونا پوشش واکسیناسیون باید به سطح ۹۰ درصد برسد.
بنا بر گزارش های اعلامی از سوی وزارت بهداشت ،اکنون ۶۳میلیون و ۰۴۲هزار و ۵۴۲نفر دُز اول، ۵۵ میلیون و ۶۵۰ هزار و ۱۲۸نفر دُز دوم و ۲۳ میلیون و ۶۴۷هزار و ۷۵۶ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۲ میلیون و ۳۴۰هزار و ۴۲۶ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته ۲۲۵ هزار و ۳۳۲ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: سه میلیون و ۴۸۰ هزار دُز واکسن کرونا تاکنون وارد استان شده و از این تعداد سه میلیون و ۳۴۸ هزار دُز تزریق شده است.
دکتر “مریم کوشکی” اعلام کرد : از مجموع واکسن های وارد شده به استان تاکنون ۸۷ درصد تزریق شده و ۱۳۱ هزار و ۷۰۰ دُز واکسن در انبار استان موجود است.
وی اظهار داشت: تاکنون ۸۸.۷ درصد از واجدین شرایط در استان دُز نخست، ۷۷.۸ درصد دُز دوم و ۳۰.۹ درصد دُز سوم را دریافت کرده اند و لرستان در راستای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در رتبه های میانی استان های کشور قرار دارد.
معاون اجرایی مرکز بهداشت و درمان شهرستان یزد هم گفت: تاکنون پنج هزار نفر از شهروندان ساکن محله های مختلف مرکز استان با مراجعه به پایگاه اتوبوس سیار در طرح واکسیناسیون علیه ویروس کرونا شرکت کردند.
قاسم میرجلیلی افزود: به منظور تسریع در انجام واکسیناسیون و رفاه حال همشهریان علاوه بر فعالیت مراکز واکسیناسیون در نقاط مختلف، اتوبوس سیار برای ترزیق واکسن کرونا در حال فعالیت است.
تاکنون حدود ۲ میلیون و ۵۲ هزار دز واکسن در استان یزد تزریق شده است که در گروه سنی بالای ۱۲ سال پوشش نوبت اول ۹۳.۶ درصد و نوبت دوم ۸۳.۵ درصد است اما نوبت سوم افراد بالای ۱۸ سال واجد شرایط ۴۹ درصد است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان هم خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۲ بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبت های ویژه «آی.سی.یو» مراکز درمانی استان بستری هستند که مجموع بیماران شناسایی شده تاکنون به ۱۴۲ هزار و۵۸۰ نفر رسیده است.
علیرضا توقیری درباره آخرین وضعیت واکسیناسیون علیه کرونا نیز گفت: تاکنون سه میلیون و ۷۶ هزار و ۴۲۰ دُز واکسن کرونا (نوبت اول، دوم و سوم ) برای جامعه هدف در استان همدان تزریق شده است.
به گفته او از مجموع واکسن های تزریق شده در استان، یک میلیون و ۳۶۵ هزار و ۷۰۵ نفر دُز اول و یک میلیون و ۱۹۳ هزار و ۹۴ نفر دُز دوم و ۵۱۷ هزار و ۶۲۱ نفر نیز دُز سوم (یادآور) را دریافت کرده اند.
در خبری از قزوین و به گفته مسوول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: به دلیل خرابی اتصالات لولههای آب در سالن مدیریت بحران استان، واکسیناسیون در این مکان تا اطلاع ثانوی انجام نمیشود.
محمد حسن ارداقیان افزود: در صورت پایان تعمیرات و راه اندازی مجدد این مرکز، انجام واکسیناسیون مجددا آغاز می شود که به اطلاع مردم خواهد رسید.
ارداقیان با بیان اینکه سایر مراکز واکسیناسیون استان فعال است، افزود: واکسیناسیون بیماری کویید ۱۹ برای واجدان شرایط در روزهای اداری از ساعت هشت صبح تا ۱۳ و ۳۰ دقیقه در تمامی مراکز جامع خدمات سلامت و پایگاه های بهداشتی انجام می شود.
مبتلایان و جانباختگان و بهبود یافتگان در آمارهای وزارت بهداشت
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۴بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۷هزار و ۵۹۳نفر رسید.
به گزارش روز جمعه ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،از دیروز تا امروز ۱۳اسفندماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۴۷۰بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۷۵ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۸۰ هزار و ۲۱۷ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون ۷۰۹هزار و ۱۳۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۴ هزار و ۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تا کنون ۴۸میلیون و ۵۷۱هزار و ۲۰۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه ۲۸ آذر ماه مشاهده سویه امیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.
محققان آفریقای جنوبی گونهای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته میشود و دارای جهشهای چندگانه است.
سازمان بهداشت جهانی، این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «امیکرون» نامگذاری کرده است.
کرونا تا کنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و امیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.
منبع