دیپلماسی مرزی در آذربایجان غربی فعال شده است

نخستین نشست استانداران استان‌های مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراقبه گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی، وحید جلال‌زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، ۱۱ خرداد ماه در نخستین نشست استانداران استان‌های مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق در ارومیه اظهار کرد: از همراهی مسئولان اقلیم کردستان عراق در استقبال از زائران حسینی تقدیر و تشکر می‌کنیم و توسعه اقتصادی منطقه باعث تقویت امنیت می‌شود و امنیت اقلیم کردستان عراق امنیت منطقه است.

وی افزود: همکاری اقتصادی خوبی بین ایران و اقلیم کردستان عراق وجود دارد، البته همکاری اقتصادی و تجاری بین استان‌های دو کشور کافی نیست و باید با اهتمام جدی‌تری این امر صورت بگیرد. 

جلال‌زاده بیان کرد: سهم جمهوری اسلامی ایران به‌خصوص استان‌های هم مرز با اقلیم کردستان در صادرات خدمات فنی مهندسی به این منطقه خیلی قابل توجه نیست و پیشرفت و امنیت عراق و کردستان عراق پیشرفت و امنیت جمهوری اسلامی است.

وی ادامه داد: اقتصاد همیشه امنیت‌ساز بوده و ما باید زمینه همکاری بخش خصوصی دو طرف را فراهم کنیم و سرمایه‌گذاری‌های مشترک می‌تواند در توسعه مراودات بسیار مؤثر باشد و در این راستا می‌توان با راه‌اندازی شهرک مشترک مرزی در تمرچین، اقدامی اثرگذار داشته باشیم.

اولویت مجلس افزایش درآمد مرزنشینان است

حجت‌الاسلام سیدسلمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست اظهار کرد: رویکرد مجلس شورای اسلامی در جهت تقویت تجارت بین‌المللی است و لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در راستای توجه به موضوع مهم واردات و صادرات از سوی مجلس در حال بررسی است و اولویت اول در مراودات تجاری بالا بردن سرانه درآمد مرزنشینان است چون زمینه کاهش و مهار تورم را فراهم می‌کند.

مرز جدیدی بین دو کشور در شهرستان میرآباد ایجاد شود

کمال حسین‌پور، نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی هم با قدردانی از برگزارکنندگان این نشست اظهار کرد: امیدواریم این نشست‌ها به توسعه ارتباطات روزافزون بین استان‌های مرزی ایران اسلامی با اقلیم کردستان عراق شود.

وی افزد: امیدواریم مرز جدیدی بین دو کشور در شهرستان تازه تاسیس میرآباد هم با تدبیر مسئولان دو کشور ایران و عراق ایجاد شود.

فعال شدن دیپلماسی مرزی

روح‌الله حضرت‌پور، رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان‌غربی و نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: به همت استاندار آذربایجان‌غربی امروز دیپلماسی مرزی در این استان فعال شده است که این موضوع نه تنها بر تبادلات مرزی و توسعه اقتصادی طرفین مرزی منجر می‌شود، بلکه معیشت مرزنشینان که از مرکز دور بوده و از عمده خدمات دولتی محروم‌اند، بهبود می‌بخشد.

وی افزود: طی دو سال گذشته توافقات و تفاهمات خوبی بین استان‌های هم‌مرز ایران و اقلیم کردستان عراق صورت گرفته و اعتقاد داریم باید بیشتر از قبل بر اجرای این توافقات و تفاهمات همت گذاشته شود.

حضرت‌پور بیان کرد: ارتباط جمهوری اسلامی ایران با اقلیم کردستان عراق یک ارتباط دیرینه است و مردم آن اقلیم همواره مورد حمایت ایران بودند و در روزهای سخت و ناامنی‌های اقلیم کردستان عراق، سردار سلیمانی با رشادت‌هایش، اهالی این منطقه را از شر داعش رهانید و جا دارد که از ایشان در این نشست یادی کنیم.

وی ادامه داد: توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران با اقلیم کردستان عراق ضروری است و اقلیم کردستان یک ظرفیت ویژه برای ما محسوب می‌شود تا با تسهیل روابط با آن، بتوانیم از طریق مرز زمینی، با سوریه نیز در ارتباط باشیم.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ارتباط دو طرف باید در زمینه‌های مختلف اقتصادی و تجاری افزایش پیدا کند تا اهالی استان‌های هم مرز از منافع آن بهره‌مند گردند.

 

      

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

بلایی که بازیافت پسماندهای پلاستیکی بر سر طبیعت می‌آورد

به گزارش ایکنا، از منظر اسلام خداوند طبیعت و مخلوقات را آفرید و مالک مطلق …