صداقت و شفافیت، دو اصل بنیانی در اندیشه حکمرانی امام(ره) + صوت

آیت‌الله عباس کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری

آیت‌الله عباس کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره تأثیر اندیشه انقلابی و ضد استکباری امام خمینی(ره) در شروع تحولات جدید در نظم جهانی و آغاز افول هژمونی آمریکا گفت‌: امام راحل سنگ بنای تمدن نوین انسانی را برپایه توحید، عدالت، کرامت انسان و احیای امت نهاد و با دیدی الهی و برخاسته از اصول فطری، ریشه مشکلات بشریت را  در عصر امروز شناسایی کرده و راه درمان و رهایی از این مشکلات را نشان دادند.

وی افزود: در نگاه امام(ره) استقلال‌خواهی، عزت‌آفرینی، آزادی‌خواهی، خوداتکایی، خودباوری، دین‌مداری و تقویت روحیه و عزم ملی منشأ تحول در داخل و در سطح جهان است و ایشان برپایه این مؤلفه‌ها انقلاب اسلامی را با تحول درونی در میان ملت ایران رقم زدند و در ادامه توجه جهانیان را متوجه این اصول کردند که زمینه‌ساز تغییرات و تحولاتی شد که امروز به شکل گسترده در سطح جهانی شاهد هستیم که یک نمونه آن نفوذ روزافزون پیام انقلاب اسلامی در جهان اسلام، دست برتر محور مقاومت در معادلات منطقه و حرکت سریع و شتابان رژیم صهیونیستی به سمت فروپاشی و کاهش سلطه‌گری آمریکا و افول قدرت جهانی آن است.


بیشتر بخوانید:


آیت‌الله کعبی اظهار کرد: امام(ره) به منزله یک دشمن‌شناس به همان اندازه که استبدادستیز بود، استعمارستیز نیز بود و تداوم و استمرار استبداد داخلی را در پرتو وابستگی به استعمار خارجی می‌دانست و لذا آمریکا را به مثابه شیطان بزرگ ریشه و سرمدار اصلی استکبار و سلطه جهانی معرفی می‌کرد.

اهداف امام(ره) از آمریکاستیزی و صهیونیسم‌ستیزی 

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: براین اساس آمریکاستیزی و صهیونیسم‌ستیزی امام(ره) نه یک امر احساسی و شعاری، بلکه براساس یک آرمان‌گرایی واقع‌بینانه با هدف نجات بشریت و به ویژه مستضعفین و اتحاد انسان‌های آزادیخواه و عدالت‌طلب برای رقم زدن تحول جهانی، صلح و امنیت پایدار برمبنای توحید و عدالت و کرامت انسانی بود.

وی یادآور شد: امام(ره) در جریان مبارزه با طاغوت و رهبری انقلاب تحقق خیر و رحمت عمومی، صلح جهانی، معنویت فراگیر، کرامت و عزت انسانی و مسئولیت همگانی را در مقابل سرنوشت مشترک بشریت در دستور کار قرار داد و رهبر معظم انقلاب نقشه تحول تمدنی امام(ره) را به سمت و سوی اجرایی شدن پیش برد و امروز تحول در هندسه نظم نوین جهانی مرهون مجاهدت‌های امام(ره) و شهدا و رهبری حکیمانه رهبر انقلاب اسلامی است.

سپردن حق تعیین سرنوشت به مردم؛ وظیفه‌ای دینی 

آیت‌الله کعبی درباره ابتکار امام(ره) در پیوند میان جمهوریت و اسلامیت در قالب الگوی مردمسالاری دینی و ارائه طرحی جدید از حکمرانی گفت: امام خمینی(ره) هنرمندانه میان دوگانه‌هایی همچون علم و ایمان، عقلانیت و معنویت، عدالت و پیشرفت، آزادی و مسئولیت و بندگی در برابر خدا، مردمسالاری و ارزش‌های دینی و جمهوریت و اسلامیت پیوندی ناگسستنی برقرار کرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اعتقاد و باور عمیق امام (ره) به مردم‌ گفت: رهبری الهی امام(ره) در خدمت مردم و حل مشکلات جامعه و رشد، تعالی و آگاهی‌بخشی مردم در مسیر تحقق اهداف متعالی اسلام و قرآن بود.

آیت‌الله کعبی با بیان اینکه امام(ره) جمهور را برای رشد و ارتقای جمهور مخاطب خود قرار می‌داد، گفت: ایشان حل مشکلات مردم و سپردن تعیین سرنوشت کشور به دست آنها را وظیفه‌ای دینی می‌دانست.

دو اصل اساسی در الگوی حکمرانی امام(ره)

وی ابراز کرد: مشخصه دیگر امام(ره) صادق بودن ایشان با مردم بود و شفافیت و صداقت دو اصل اساسی در الگوی حکمرانی امام(ره) و نوع تعامل با مردم بود و همین ویژگی‌ها مردم را شیفته صداقت، اخلاص، دین‌مداری، دلسوزی و مردم‌باوری ایشان کرده بود و همین امر نقطه کانونی موفقیت امام(ره) در پیوند میان جمهوریت و اسلامیت بود.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب نیز ادامه‌دهنده راه و مسیر امام (ره) در حفاظت از مردمسالاری دینی هستند و شورای نگهبان به منزله مولود انقلاب تاکنون در مسیر پاسداری و صیانت از این میراث ماندگار امام(ره)؛ مردمسالاری دینی، عمل کرده و امام(ره) و رهبر انقلاب بارها از این نهاد برای حفاظت از جمهوریت و اسلامیت حمایت کرده‌اند که همین نشانه اعتقاد راسخ امام(ره) به نقش مردم در اداره کشور و حساسیت ایشان نسبت به امانتداری از رأی و نظر مردم دارد.

مهدی مخبری                     
                    

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

پنج هزار گلستانی به سفر معنوی حج تمتع اعزام می‌شوند

به گزارش ایکنا از گلستان سید علی میرقاسم پور، مدیر کل حج و زیارت گلستان …