هدف ادیان وحیانی شکل‌گیری تمدنی انسانی و متعالی است

محمدهادی صادقی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیرازبه گزارش ایکنا از فارس، محمدهادی صادقی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز امروز، ۸ خرداد در همایش «حکمرانی متعالی» که در تالار حکمت این دانشگاه برگزار شد، گفت: ادیان وحیانی در جهت شکل‌گیری تمدنی انسانی و متعالی بودند و ماهیت دعوت انبیای الهی جز این نبوده است.

وی افزود: پیامبر گرامی اسلام (ص) بنابه روایتی می‌فرمایند که مأمور شدند به شهر و تمدنی که تمدن‌های دیگر را در خودش هضم می‌کند لذا این روایت به روشنی اساس شکل‌گیری تمدنی متمایز از آنچه که در حوزه‌های دیگر تمدنی پیشین بوده را معرفی می‌کند.

صادقی با بیان اینکه در نظریات دولت، شکل‌گیری دولت در جهان مدیون نهضت و ابتکار انبیا بوده است، اظهار کرد: جنبه‌های متعال و انسانی تمدن‌های بشری در مقاطع مختلف تاریخی مدیون حرکت انبیا و الهام گرفته از آموزه‌های الهی است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، شکل‌گیری تمدنی مبتنی بر فطرت انسانی، عقلانیت، علم، اخلاق و الهی رسالتی دانست که در جهت احیای شرافت انسانی بر دوش انبیا گذاشته شده و در این مسیر احکام الهی به ویژه بخش اجتماعی ما تدوین شده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: از آنجایی که تمدن محصول یک فرآیند است، می‌بینیم انقلاب اسلامی مشخصا همانطور در قانون اساسی درج شده است به عنوان ادامه حرکات پیامبران الهی، به محور‌ها و عناصر بنیادین توجه کرده که الزام شکل‌گیری تمدن منوط به توجه به آن‌ها است.

صادقی تأکید کرد: حکمرانی در این فرآیند مهم‌ترین عنصری است که ماهیت و جهت‌دهی آن مانع جدی در میل به اهداف انبیای الهی و انقلاب ما است چراکه مسئله حکمرانی مشخصا با این مبنا و بینش تمدنی متمایز از نمونه‌های دیگر تمدنی است.

وی ادامه داد: بحرانی که امروز در حکمرانی کشور مواجه هستیم به اعتقاد ما حکمرانی التقاطی بوده که شاید در ادبیات و شعار‌های ما سبقه اسلامی پررنگی داشته باشد، اما در ماهیت متاثر از جریان‌هایی است که در یک نظام سکولار و حوزه تمدنی متفاوت با دیدگاه‌هایی که داریم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز با اشاره به دلایل عدم تحقق حکمرانی مبتنی بر تمدن اسلامی، تاکید کرد: بخشی ناشی از ضعف ادراک مدیران نسبت به ماهیت انقلاب و هدف متعالی در جهت شکل‌دهی تمدن انسانی و اخلاقی و الهی است بنابراین حکمرانی در انقلاب اسلامی بدون بینش تمدنی نمی‌تواند اهداف مقدس و متعالی را تحقق بخشد و به سمت و سوی نظام اسلامی هدایت کند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه توسعه درک مشترکی از مفهوم حکمرانی در بدنه جامعه قبل از سیاست‌گذاری شکل‌گیری تمدن اسلامی باید مدنظر قرار بگیرد، گفت: متاسفانه نظام آموزشی و تربیتی ما از این مهم هم در سیاست‌گذاری و اقدام موفق نبوده و پرداختن به این مقولات امر حیاتی است. 

صادقی، راه‌اندازی پژوهشکده حکمرانی در دانشگاه شیراز را مورد توجه قرار داد و افزود: با افتتاح این مرکز پژوهشی امیدواریم پژوهش‌های موثری در لایه‌ها و سطوح مختلف شکل گیرد و با حمایت و حضور اساتید از بخش‌های مختلف دانشگاه، برکات خوبی را به دنبال داشته باشد.

وی با اشاره به مشارکت مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی در پژوهشکده حکمرانی دانشگاه شیراز، گفت: بحث حکمرانی نمی‌تواند صرفا آکادمیک باشد اگر چه پرداختن به وجه نظری لازم است، اما پرداختن به مسئله حکمرانی مشاهده کارکرد آن‌ها در عمل بوده و تعامل بین اصحاب نظر و عمل باید شکل گیرد لذا امیدواریم این پژوهشکده محل رفت و آمد مدیران باشد تا با تطابق نظریات و صحنه اجرا شاهد پژوهشی تراز باشیم.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

وبینار بین‌المللی «وعده صادق؛ اقتدار ایرانی و تنبیه متجاوز» برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار ایکنا، وبینار بین‌المللی «وعده صادق؛ اقتدار ایرانی و تنبیه متجاوز» فردا، یکشنبه …