انهدام موشک های هایپرسونیک روسیه توسط پاتریوت های آمریکایی/ حمله استثنایی روسیه به پایتخت اوکراین/رهگیری 6 جنگنده روس توسط هواپیماهای آمریکایی – تابناک

انهدام موشک های هایپرسونیک روسیه توسط پاتریوت های آمریکایی

بین الملل تابناک: چهارصد و چهل و دو روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

چین خواستار یک راه‌حل فوری سیاسی برای بحران جنگ در اوکراین شد

۱۴۰۲/۰۲/۲۶ – ۲۲:۳۰

ژانگ جون نماینده دائم چین در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت این سازمان گفت: چین خواهان یک راه‌حل فوری سیاسی برای حل بحران جنگ در اوکراین است.

نماینده دائم چین در سازمان ملل افزود: لازم است شرایطی برای آغاز رایزنی‌ها فراهم شود و نمی‌توان سال‌ها در انتظار از سرگیری مذاکرات درباره اوکراین ماند.

ژانگ با تاکید بر اهمیت بسیار زیاد یافتن یک راه‌ حل سیاسی فوری برای بحران جنگ در اوکراین، گفت: هیچ پاسخ ساده‌ای برای این موضوع پیچیده وجود ندارد ولی هر راه‌ حل جامعی همیشه با برداشتن گام اول آغاز می‌شود.

نماینده دائم چین در سازمان مل خاطرنشان کرد: ما باید شرایط را برای مذاکره فراهم کنیم و مانند برخی کشورها برای سوء استفاده از آن، بر آتش این درگیری دامن نزنیم.

ژانگ گفت: لی هوی نماینده ویژه چین هم‌اکنون عازم لهستان، فرانسه، اوکراین، آلمان و روسیه شده و برای دستیابی به یک راه‌حل سیاسی برای بحران اوکراین، با همه گفت وگو خواهد کرد.

در همین ارتباط، وانگ ونبین سخنگوی وزارت خارجه چین روز شنبه اعلام کرد: قرار است لی هوی سفیر سابق چین در مسکو و نماینده دولت چین در امور اوراسیا به عنوان نماینده ویژه این کشور برای کمک به حل بحران اوکراین از ۲۵ اردیبهشت ماه جاری برای گفت‌ وگو در خصوص حل و فصل سیاسی این بحران به چند کشور اروپایی از جمله اوکراین، لهستان، فرانسه، آلمان و روسیه سفر کند.

وی تصریح کرد از زمان آغاز بحران اوکراین، چین به طور فعالانه مذاکرات صلح را به شیوه‌ای عینی و عادلانه پیش برده است.

روسیه رسما «معاهده نیروهای مسلح متعارف در اروپا» را باطل کرد

۱۴۰۲/۰۲/۲۶ – ۲۲:۲۸

دومای دولتی روسیه با تصویب لایحه پیشنهادی دولت، رسما «معاهده نیروهای مسلح متعارف در اروپا» را محکوم و خروج دائمی مسکو از آن را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری تاس، لیونید اسلاتسکی، رئیس کمیته روابط بین‌المللی در دومای دولتی روسیه که حکم مجلس سفلای این کشور را دارد، گفت: خروج دائمی روسیه از این پیمان و محکوم کردنش کاملا در راستای تضمین امنیت ملی روسیه است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه اخیرا لایحه خروج رسمی از این پیمان کنترل تسلیحاتی را به دومای دولتی روسیه فرستاده بود.

معاهده نیروهای مسلح متعارف در اروپا (سی‌اف‌ای) در ۱۹۹۰ امضا و در ۱۹۹۷ به‌روزرسانی شد، اما کشورهای ناتو نسخه به‌روزرسانی‌شده را اجرا نکرده و بر اساس موازنه تسلیحات متعارف بین ناتو و پیمان ورشو، به مفاد نسخه پیشین متعهد ماندند.

در یازدهم مارس ۲۰۱۵ روسیه حضور خود را در نشست‌های گروه رایزنی مشترک در مورد معاهده سی‌اف‌ای به حالت تعلیق درآورد و روند تعلیق عضویت خود در این پیمان را تکمیل کرد، گرچه هنوز روی کاغذ عضو آن بود. از آن زمان، بلاروس نماینده منافع روسیه در نشست‌های مذکور بوده‌است.

در پی تصویب خروج یکجانبه روسیه از این معاهده، دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه گفت که هیچ چیز مانع این نمی‌شود که روسیه سلاح‌هایش را در هرکجای خاکش که می‌خواهد مستقر کند، از جمله در بخش‌هایی از این کشور که در قاره اروپا قرار دارند.

مدودف در کانال تلگرامی خود نوشت: دومای دولتی معاهده سی‌اف‌ای را باطل کرد. حق این معاهده همین بود. این سند از ۲۰۰۷ دیگر موضوعیت خود را برای ما از دست داده است. اما حالا با تعهدات بین‌المللی که پیشتر به حالت تعلیق درآمده، دیگر هیچ چیز مانع استقرار سلاح‌هایمان در هرکجا که بخواهیم منافع ملی‌مان را حفاظت کنیم، نمی‌شود. از جمله بخش اروپایی روسیه.

رهگیری 6 جنگنده روس توسط هواپیماهای آمریکایی

۱۴۰۲/۰۲/۲۶ – ۲۲:۲۶

، فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی (NORAD) در بیانیه ای اعلام کرد که جت‌ های جنگنده آمریکا ۶ هواپیمای روسیه که در حریم هوایی بین‌ المللی نزدیک آلاسکا به سرمی‌ بردند را رهگیری کرده است.

دربیانیه صادره از سوی فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی در این خصوص آمده است که هواپیماهای روسی شامل بمب افکن های TU-۹۵، تانکرهای IL-۷۸ و جنگنده های SU-۳۵ بودند.

این فرماندهی رهگیری مذکور را «روال» توصیف کرد و گفت که تقریباً ۶ یا ۷ بار در سال در منطقه به اصطلاح شناسایی دفاع هوایی آلاسکا چنین موضوعی رخ می دهد.

این در حالیست که روسیه تا کنون در این ارتباط بیانیه ای صادر نکرده است.

انهدام موشک های هایپرسونیک روسیه توسط پاتریوت های آمریکایی

«الکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین از مقابله ارتش این کشور با حملات شبانه گسترده موشکی و پهپادی روسیه خبر داد و مدعی شد که کی‌یف ۶ موشک مافوق صوت روسیه را هم ساقط کرد.

منابع رسانه‌ای غربی روز سه شنبه (امروز) در خبری به نقل از مقام‌های اوکراینی خبر دادند که روسیه بامداد امروز حملات گسترده‌ای به اوکراین انجام داده اما این حملات دفع شده است.

به گزارش شبکه «آی ۲۴»، مقام‌های ارشد نظامی و دفاعی اوکراین خبر دادند که سامانه پدافندی این کشور  حملات پهپادی و موشکی روسیه را دفع کرد؛ حملاتی که یک روز بعد از بازگشت ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور این کشور از سفر اخیرش به اروپا انجام شد.

ارتش اوکراین با انتشار یک بیانیه مدعی شد که «دشمن (روسیه) از چندین جهت به صورت همزمان با استفاده از پهپادها، موشک‌های کروز و احتمالا موشک‌های بالستیک دست به یک حمله زد». به ادعای ارتش اوکراین، این یک «حمله پیچیده» بود.

بنا بر گفته مقام‌های اوکراینی، روسیه در حملات امروز خود از شمال، جنوب و شرق از هوا، دریا و زمین اقدام به شلیک ۱۸ موشک زمین پایه کرد و همچنین ۶ موشک مافوق صوت «کینژال» از روی جنگنده، ۹ موشک کروز کالیبر از روی عرشه کشتی و سه موشک اس-۴۰۰ شلیک کرد.

به ادعای مقام‌های اوکراینی، شدت حملات و میزان بالای موشک‌های شلیک شده در یک چارچوب زمانی بسیار کوتاه، «استثنایی» بود اما بخش اعظم این موشک‌ها در آسمان کی‌یف شناسایی و نابود شد.

ویتالی کلیچکو شهردار کی‌یف هم ادعا کرد که روسیه در حملات امروز خود از انواع پهپادهای تهاجمی و همچنین جاسوسی استفاده کرد و در این حملات، «سه نفر در منطقه سولومانسکی زخمی شدند».

«الکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین در پیامی توئیتری ادعای هدف قرار دادن موشک‌های مافوق صوت کینژال روسیه را تکرار کرد.

او مدعی شد: «یک موفقیت باورنکردنی دیگر برای نیروی هوایی اوکراین! مدافعان آسمان کشورمان 6 موشک مافوق صوت کینژال روسیه و ۱۲ موشک دیگر را سرنگون کردند».

این مقام ارشد اوکراینی با اشاره به پمپاژ تسلیحاتی این کشور از سوی آمریکا و متحدانش همچنین ادعا کرد: «تروریست‌های روسی هیچ شانسی برای غلبه بر اوکراین ندارند. امکان مقابله با تسلیحات آنها با سلاح‌های غربی وجود دارد و باید هم چنین شود».

وی در پایان توئیت خود از کشورهای غربی برای کمک‌های تسلیحاتی آنها تمجید کرد و افزود: «از پرسنل نیروی هوایی‌مان و کشورهای شریکمان که در ایمن کردن آسمان اوکراین و همه اروپا سرمایه گذاری کردند، تشکر می‌کنم».

ادعای رزنیکوف درباره هدف قرار دادن ۶ موشک کینژال در شرایطی انجام شده که ۱۶ اردیبهشت ماه هم نیروی هوایی اوکراین مدعی ساقط کردن یک موشک کینژال شده بود.

نیروی هوایی اوکراین در بیانیه اواسط اردیبهشت ماه خود ادعا کرده بود که با سامانه پدافندی آمریکایی پاتریوت توانسته یک موشک مافوق صوت کینژال را سرنگون کند؛ ادعایی که واکنش روسیه را به دنبال داشت.

یک منبع عالی‌رتبه در وزارت دفاع روسیه، ۲۲ اردیبهشت ماه در واکنش به ادعای اوکراین پاتریوت گفت که موشک‌های سامانه ضد موشکی پاتریوت قادر به هدف قرار دادن موشک روسی کینژال نیست.

این مقام روسی افزود: «واقعیت این است که سرعت پرواز موشک کینژال از حداکثر سرعت سامانه‌های موشکی ضدهوایی از جمله پاتریوت که غرب در اختیار رژیم کی‌یف قرار داده، بیشتر است».

حمله استثنایی روسیه به پایتخت اوکراین

 شبکه سی‌ان‌ان اعلام کرد ارتش روسیه بار دیگر بامداد امروز شهر کی‌یف، پایتخت اوکراین را با حملات سنگین موشکی و پهپادی هدف قرار داده است.

وب‌سایت شبکه سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ارشد نظامی اوکراین نوشت: شهر کی‌یف بامداد امروز برای هشتمین بار در ماه جاری هدف حملات استثنایی و متراکمِ موشک‌های کروز، پهپادها و احتمالا موشک‌های بالستیک روسیه قرار گرفت.

به گفته این منبع نظامی اوکراینی «حمله امروز ارتش روسیه از نظر حجم آتش استثنایی بود؛ با شلیک حداکثر موشک در کوتاهترین زمان.در این حملات دست‌کم سه نفر مجروج شدند.»

موافقت پوتین و زلنسکی برای دیدار با هیات آفریقایی

«سیریل رامافوزا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی طی نشست خبری با نخست‌وزیر سنگاپور در کیپ تاون، درباره جنگ تحرکات سران آفریقایی برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین اظهارنظر کرد.

رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد که ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی روسای جمهور روسیه و اوکراین موافقت خودشان را برای دیدار با هیاتی از رهبران آفریقایی به منظور رایزنی درباره پایان جنگ بین دو کشور اعلام کردند.

سیریل رامافوزا» طی نشست خبری با نخست‌وزیر سنگاپور گفت: «گفت‌و‌گوهای من با این دو رهبر (پوتین و زلنسکی) نشان داد که هر دوی آنها برای دیدار با رهبران آفریقایی و گفت‌و‌گو درباره اینکه چگونه این جنگ بتواند پایان یابد، آماده هستند».

به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی البته تاکید کرد: «اینکه (دیدار هیات آفریقایی با روسای جمهور روسیه و اوکراین) موفق خواهد شد یا نه، بستگی به مذاکراتی دارد که برگزار خواهد شد».

به گفته او، طرح صلح مدنظر او و برخی دیگر از رهبران آفریقایی مورد حمایت سران سنگال، اوگاندا و مصر قرار دارد و دبیرکل سازمان ملل، آمریکا و انگلیس هم در جریان ان قرار گرفته‌اند.

رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی بدون اشاره به محتوای طرح صلح مدنظر رهبران آفریقایی برای جنگ روسیه و اوکراین، افزود که آمریکا و انگلیس «به طور محتاطانه» از این طرح حمایت کردند.

تاکید سیریل رامافوزا بر تحرکات رهبران قاره آفریقا برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین در شرایطی انجام می‌گیرد که آفریقای جنوبی است روابط خوبی با روسیه و اوکراین دارد و این کشور به همراه برزیل، روسیه، هند و چین اعضای گروه بریکس را تشکیل می‌دهند.

طی روزهای اخیر اتهام زنی سفیر آمریکا در افریقای جنوبی به این کشور آفریقایی درباره ارسال سلاح به روسیه خبرساز شده بود و واکنش رهبران آفریقای جنوبی را به دنبال داشت.

«روبن بریگتی»، سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی مدعی شده بود آفریقای جنوبی از طریق یک کشتی باری که در ماه دسامبر به مدت سه روز به صورت مخفیانه در یک پایگاه دریایی در نزدیکی شهر کیپ‌تاون پهلو گرفت اقدام به ارسال این سلاح‌ها کرده است. 

سفیر آمریکا مدعی شده که اقدام آفریقای جنوبی در ارسال سلاح برای روسیه در حین جنگ اوکراین مسئله‌ای «بسیار جدی» است و با موضع بی‌طرفی اعلام‌شده از سوی این کشور آفریقایی مغایرت دارد.

ریاست جمهوری آفریقای جنوبی ضمن رد این اتهام زنی روبن بریگتی اعلام کرد که اظهارات سفیر آمریکا در متهم کردن آفریقای جنوبی به ارسال سلاح به روسیه، روابط دوجانبه را تضعیف می‌کند.

اتهام‌زنی‌های مقام‌های واشنگتن به دیگر کشورها در شرایطی انجام می‌شود که آمریکا و متحدانش از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در حال پمپاژ تسلیحاتی اوکراین هستند.

 


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

آقای نماینده؛ پای ۶۰ میلیون سهامدار در میان است – تابناک

امروز مطالبی همچون افت دلار در اولین روز اردیبهشت/ نرخ یورو گران‌تر شد، یک چالش …