دور جدید سلسله نشست‌های «گاهی آسمان» در قم آغاز شد

به گزارش ایکنا از قم، نخستین نشست از دور جدید سلسله نشست‌های «گاهی آسمان» با حضور جمعی از هنرمندان، علاقمندان به تاریخ پایداری و مسئولان فرهنگی استان، امروز ۱۶ اردیبهشت‌ماه در خانه موزه شهیدان زین‌الدین در شهر قم برگزار شد.

در ابتدای این نشست که با اجرای حمید آزادگان از فعالان فرهنگی عرصه ادبیات پایداری همراه بود، مستندی از فعالیت دو مهمان محفل؛ هادی گل‌محمدی و محسن مقدادی در دوران دفاع مقدس نمایش داده شد. آزادگان در ادامه متنی را به قلم حجت.الاسلام حسن محمودی در وصف دو مهمان محفل قرائت کرد و با دعوت از ایشان که در دوران دفاع مقدس به نقاشی در جبهه‌های جنگ اشتغال داشتند به مرور خاطراتشان پرداخت.

حضور در جبهه در سیر کاری من اثر گذاشت

هادی گل‌محمدی، نقاش در ابتدای سخنانش به معرفی خود پرداخت و به سابقه نقاشی و تصویرسازی چهره شهدا اشاره کرد و گفت: یادگیری نقاشی را در خانه جوانان هلال احمر آغاز کردم و همانجا با آقای ناصر پلنگی آشنا شدم. در آن دوران با استاد بهمن که پیشکسوت امروز نقاشان قم است و استاد ناصر پلنگی کار می‌کردیم. خاطرم هست که جمعی از روحانیون از آقای پلنگی دعوت کردند تا به دفتر تبلیغات در قم برود تا با همراهی جمعی از هنرمندان، بخش هنری این دفتر فعال شود. بعدتر آقای پلنگی با شناختی که از من و آثارم داشت من را به دفتر تبلیغات معرفی کرد و با آنها هم کار کردم.

گل‌محمدی همچنین درباره فعالیت‌های هنری‌اش در دوران دفاع مقدس گفت: برای اولین بار با آقای عبدالرضایی که خوشنویسی می‌کرد به منطقه رفتم. همراه ایشان رفتیم خرمشهر و آنجا آقای پلنگی را دیدیم. آن زمان طرح اولیه نقاشی دیوار مسجد جامع زده می‌شد و من در دو مرحله در کنار ایشان و تا سال ۱۳۶۲ مشغول نقاشی دیوار مسجد جامع بودم.

وی گفت: در آن ایام در خرمشهر نقاشی با موضوعات مرتبط با جبهه و جنگ کار می‌کردیم از جمله این کارها نقاشی عکس شهدا و روحانیون بود. آن زمان علاوه بر نقاشی کار عکاسی هم می‌کردیم. در عملیات‌های مختلفی هم حضور داشتم از جمله کربلای ۵ و والفجر ۸ و خدا را شاکرم که از نزدیک شاهد اتفاقات آن سال‌ها بودم. این حضور بعدها هم در سیر کاری بنده تأثیر گذاشت.

با خلق آثار هنری می‌خواستیم سهم خودمان را ادا کنیم

محسن مقدادی، دیگر مهمان حاضر با اشاره به آغاز فعالیت هنری خود گفت: انقلاب که پیروز شد من کلاس پنجم ابتدایی بودم و به کلاس‌های نقاشی خانه جوانان که توسط استاد بهمن برگزار می‌شد می‌رفتم و برای اولین بار در این مرکز آموزش هنری دیدم. بعدتر در دفتر تبلیغات با آقای سید محمد حسینی موحد استاد خوشنویسی و مرحوم محمود اشرفی نقاش آشنا شدم.

وی اضافه کرد: با آقای گل محمدی در دفتر تبلیغات آشنا شدم. آنجا پوسترهایی به مناسبت ایام الله از جمله روز قدس کار می‌شد. اما اولین عکس شهیدی که نقاشی کردم، تصویر چهره‌ی شیخ عباس مبرا بود. این نقاشی سفارشی به استاد پلنگی بود که ایشان هم آن را به من ارجاع داد.

مقدادی همچنین به اولین حضورش در جبهه اشاره کرد و گفت: اولین حضورم در جبهه با آقای گل‌محمدی در خرمشهر بود، آن موقع ۱۶ سالم بود. حقیقت این است که آن سال‌ها آن‌قدرها به هنرمندان اجازه حضور در خط مقدم را نمی‌دادند اما ما سعی کردیم با کارمان سهم‌مان را ادا کنیم. یادم است که برای تبلیغات سپاه با رنگ روغن‌های کیلویی کار می‌کردیم و بخاطر تحریم‌ها ابزار کار نداشتیم و خیلی از ابزار کارمان را خودمان می‌ساختیم.

وی همچنین با اشاره به فضای حاکم بر کشور در آن ایام گفت: جنبه ایثار و روحیه شهادت پروری در کل کشور حاکم بود. بین خانواده‌ها رقابت بود برای حضور فرزندان و اعضای خانواده در جبهه. مردم بخاطر احترام به شهدا آن‌قدرها لباس نو نمی‌پوشیدند و شادی خود را پنهان می‌کردند.

یادآور می‌شود، محفل خاطره «گاهی آسمان» که به همت حوزه هنری قم و سازمان فرهنگی هنری اجتماعی شهرداری قم برگزار شد، با حضور جمعی از مسئولان از جمله؛ احمد حاجی زاده معاون سیاسی امنیتی استانداری قم، امیرعلی عموزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، سید مهدی حسینی رئیس حوزه هنری قم و مصطفی ملائی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم همراه بود.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تجلیل از رسانه‌نگارانِ فعال در طوفان‌ الاقصی در پویش «ققنوس قلم»

به گزارش ایکنا به نقل از روابط‌ عمومی معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ …